• DoğumGebelik
  • aklınıza takılan soruları yanıtlayabilirim🙏(Kadın doğum hemşiresi olarak)

Berra20 Yok canım bebeğin hareketli olması onun sağlıklı olduğunu gösterir sağlıkla kucağına alırsın İnş güzel bebeğini 🙏😊❤️🥰

BusraOzata01 Bu şikayetini doktora söyle yada eczaneye gidip kabızlık için lavman al canım 1 2 saat içinde bağırsakların rahatlıyacaktır 😊😊

DaisyMom Normal tabiki canım hatta bu haftalarda üstünde bir halsizlik ve çok uyku isteğinde olacaktır bebeğin küçük olduğu için olur böyle şeyler çünkü gün geçtikçe rahim büyüyor ve daralıyor buda belli kasılmalara ve anlık sancılar neden oluyor herhangi bir kanama söz konusu değilse endişe etmene gerek yok 🥰❤️

Esra65 Canım makas atılması şöyle bir durum eğer ıkınman yetmezse ve güçlü ıkınamazsan makas atıyorlar buda genital bölgeye yaklaşık 2 3 cm olacak şekilde atılıyor ve sen o makası ayarlarken hissetmiyorsun çünkü anestezi uyguluyorlar herkesin dediğine bakıp kendini doğumdan korkutma sen kendini ve bebeğini düşün makas atılmaması için ayrıca 37. Haftadan itibaren düzenli egzersizler yürüyüşler ve squat hareketleri ve son haftada ilişkiye bile girebilirsin ilişki doğumu daha da kolaylaştırır sağlıklı doğumlar dilerim 😊🥰🙏

Angels-35 Yüzme, hamileliğin ilk 3 ayında senin için en yararlı olabilecek aktivitelerden biri. Suyun desteği ve kaldırma gücünün etkisi vücuduna binen yükü azalttığından yüzmek, hem senin hem de bebeğinin rahatlamanızı sağlar.

Bebeğin sağlıklı bir şekilde gelişimine devam ediyorsa,
      Denize veya havuza girdiğinde vücudunda ani bir değişim olmuyorsa,
      Doktorun yaptığı tetkikler sonucunda rahatlıkla yüzebileceğini söylüyorsa hamileliğin boyunca yüzmeye devam etmende hiçbir sakınca yok. Bu koşulları sağlıyorsan hamileyken denize ve havuza girmek sana ve bebeğine zarar vermez.

Angels-35 Doktorun ilaç vermeden herhangi bir ağrı kesici kesinlikle kullanmamalısın 🥰❤️

DaisyMom Teşekkür ederim canım sizde iyi ki varsınız evlatlarınız sağlıkla kucağınıza almanız dileğiyle❤️❤️

Asslliisyhn Tabiki normal endişelenicek bir durum değil çünkü bebeğin artık gün geçtikçe daha hızlı büyüyor ve anne karnında yeri azaldığından bir araya toplanıyor bu da anneyi rahatsız eder ama güzel şeyler bunlar emin ol hiç endişe etme karnındaki kasılmalar ve toplamanın sebebi bebeğim 🥰🥰

00ikicocukannesi_ Bel fıtığı olan hastalardaki doğum şekli bebeğin değil annenin sağlığını etkiler. Şayet fıtık alanı önemli bir noktadaysa ve bunun yanı sıra sinir sıkışmasına sebep oluyorsa uzmanlar sezaryen doğumu öneriyor. Bel fıtığı bulunan bir gebenin yapacağı doğum şekline hastanın kadın doğum uzmanı ve beyin-sinir cerrahı birlikte karar vermelidir. Unutmayın normal doğum hem kadınlar hem de bebekler için çok kıymetli bir durum ancak sağlık sorunlarınız varsa bile bile kendinizi tehlikeye atmanız hiç kimse tarafından önerilmez.🙏❤️

Yelizmsl çok teşekkür ederim önceden yaptığımız bir plandı çok tedirgin oldum hamile olduğumu öğrenince peki yol gitmek sıkıntı olur mu 3 saat kadar

Yelizmsl anladim. İkinci hamileliğim ve bel fıtığından şüpheleniyorum 34 haftalık hamileyim kuyruk sokumunun sol kısmında inanılmaz şiddetli bı ağrım var hiç geçmedi bıçak saplanmasi gibi yürürken sol ayağımı üzerine basamiyorum bastığım zaman hareket edemeyecek hale geliyorum en kısa zamanda Dr a görünüp ne olduğuna bakıtmam lazım çok sagolun. Son olarak hamilelere röntgen ve ya mr çekilmiyor diye biliyorum belimdeki bu sıkıntı için gittiğimde aceba bebeğe zarar vermeden bı görüntüleme cihazıyla bakılabilir mi

babysevgi ben de banyoda kayip kalcama yan sekilde dusmustum kanama agri hic bir sey yoktu doktorum gelmene gerek yok dinlen dedi ama icim rahat etmedi ertesi sabah gittim,kesede 1cm kanama alani tespit etti onemli buyuklukte degil ama progestan baslayalim dedi 15 gun ilac kullandim kanama alani genislemesin diye bence bir gorunun o an korkuyla vucudunuz icten ice gerildi mi ne tepki verdi bilemezsiniz

Yelizmsl çook teşekkür ederim açıklamanız için içim rahatladı gerçekten 🌹❤️❤️❤️

Benim soruma cevap verılmedi