• DoğumGebelik
  • aklınıza takılan soruları yanıtlayabilirim🙏(Kadın doğum hemşiresi olarak)

Merhaba bende bugün gebe olduğumu ögrendim yarın için tatil planımız vardı 3-4 saatlik bir yola gideceğiz sıkıntı olur mu çok tedirginim bu kadar yeniyken denize havuza girmek risklimidir?

Başka bir sorum daha olacak benim miğrenim var şiddetli baş ağrısı yaşıyorum ara sıra öyle bir ağrıyla karşılaştığımda ne yapmalıyım ilaç içmek gerçekten çok tehlikeli mi😔

@Yelizmsl beni çok korkutuyorlar doguramayinca hemen makas atıyorlar diye merak ettiğim şey tam olarak nereye ve ne kadar makas atılıyor

Yelizmsl
        Meraba cnm ben 1 ay önce sezeryan doğum yaptm spora başlasam dikişlerime herhangi bi sıkıntı olur mu??bide dikiş izlerin kaybolması tamamen olamaz zaten da😂😂😂çok hafif kalacak şekilde krem falan var mı???

Yelizmsl merhaba ben 10+5 gunluk gebeyim.Cok ayakta kalmiyorum genelde yatiyorum.Ama bazen hafif agrim oluyor saniyelik geciyor.Bazen vajinama sanci oluyor.Devlet hastanesine gidiyorum doktorum bilgi vermiyor.Normal mi boyle durumlar.

@Yelizmsl Merhaba ben doğum yapalı 23 gün oldu,normal doğum yaptım. Doğumdan sonra büyük tuvaletimi yaparken sıkıntı yoktu ama şu son 3-4 gündür büyük tuvaletimde sıkıntı yaşıyorum,kabızlık çekiyorum ve ıkınamıyorum,içim kurumuş resmen diyebilirim 😀 parmakla makatın ucuna gelen dışkıları temizliyorum başka türlü olmuyor yoksa. Ayrıca zeytinyağıda içiyorum her sabah ama bana mısın demiyor. Beni rahatlatacak başka öneriniz var mı acaba

Mersa71 Aç karnına içtiğiniz için olmuştur bunun için sabah aç karnına tekrar gidin ve ferrum adlı ilacı kullanın kan ilacıdır iyi gelicektir 🙏❤️

Berra20 Yok canım bebeğin hareketli olması onun sağlıklı olduğunu gösterir sağlıkla kucağına alırsın İnş güzel bebeğini 🙏😊❤️🥰

BusraOzata01 Bu şikayetini doktora söyle yada eczaneye gidip kabızlık için lavman al canım 1 2 saat içinde bağırsakların rahatlıyacaktır 😊😊

DaisyMom Normal tabiki canım hatta bu haftalarda üstünde bir halsizlik ve çok uyku isteğinde olacaktır bebeğin küçük olduğu için olur böyle şeyler çünkü gün geçtikçe rahim büyüyor ve daralıyor buda belli kasılmalara ve anlık sancılar neden oluyor herhangi bir kanama söz konusu değilse endişe etmene gerek yok 🥰❤️

Esra65 Canım makas atılması şöyle bir durum eğer ıkınman yetmezse ve güçlü ıkınamazsan makas atıyorlar buda genital bölgeye yaklaşık 2 3 cm olacak şekilde atılıyor ve sen o makası ayarlarken hissetmiyorsun çünkü anestezi uyguluyorlar herkesin dediğine bakıp kendini doğumdan korkutma sen kendini ve bebeğini düşün makas atılmaması için ayrıca 37. Haftadan itibaren düzenli egzersizler yürüyüşler ve squat hareketleri ve son haftada ilişkiye bile girebilirsin ilişki doğumu daha da kolaylaştırır sağlıklı doğumlar dilerim 😊🥰🙏

Angels-35 Yüzme, hamileliğin ilk 3 ayında senin için en yararlı olabilecek aktivitelerden biri. Suyun desteği ve kaldırma gücünün etkisi vücuduna binen yükü azalttığından yüzmek, hem senin hem de bebeğinin rahatlamanızı sağlar.

Bebeğin sağlıklı bir şekilde gelişimine devam ediyorsa,
                    Denize veya havuza girdiğinde vücudunda ani bir değişim olmuyorsa,
                    Doktorun yaptığı tetkikler sonucunda rahatlıkla yüzebileceğini söylüyorsa hamileliğin boyunca yüzmeye devam etmende hiçbir sakınca yok. Bu koşulları sağlıyorsan hamileyken denize ve havuza girmek sana ve bebeğine zarar vermez.

Angels-35 Doktorun ilaç vermeden herhangi bir ağrı kesici kesinlikle kullanmamalısın 🥰❤️

DaisyMom Teşekkür ederim canım sizde iyi ki varsınız evlatlarınız sağlıkla kucağınıza almanız dileğiyle❤️❤️

Asslliisyhn Tabiki normal endişelenicek bir durum değil çünkü bebeğin artık gün geçtikçe daha hızlı büyüyor ve anne karnında yeri azaldığından bir araya toplanıyor bu da anneyi rahatsız eder ama güzel şeyler bunlar emin ol hiç endişe etme karnındaki kasılmalar ve toplamanın sebebi bebeğim 🥰🥰

00ikicocukannesi_ Bel fıtığı olan hastalardaki doğum şekli bebeğin değil annenin sağlığını etkiler. Şayet fıtık alanı önemli bir noktadaysa ve bunun yanı sıra sinir sıkışmasına sebep oluyorsa uzmanlar sezaryen doğumu öneriyor. Bel fıtığı bulunan bir gebenin yapacağı doğum şekline hastanın kadın doğum uzmanı ve beyin-sinir cerrahı birlikte karar vermelidir. Unutmayın normal doğum hem kadınlar hem de bebekler için çok kıymetli bir durum ancak sağlık sorunlarınız varsa bile bile kendinizi tehlikeye atmanız hiç kimse tarafından önerilmez.🙏❤️