Benimki biraz uzun olacak ama benim 6.haftadan 14 haftama kadar bulantı kusmadan dolayı idrarımda keton çıktığından dolayı 5 gün hastanede yatmıştım ayrıyeten idrar yolunda enfeksiyon vardı şimdide idrarımda protein kaçağı çıktı onun için dün ultroson falan çektirdim sonucunu bilmiyorum şuan ve yeşilimsi bir akıntım var sizce idrarımda böyle değişiklik bebeğime etki eder mi bu arada şuan 17haftalık hamileyim cevap verirseniz çok mutlu olurum 🙏
aklınıza takılan soruları yanıtlayabilirim🙏(Kadın doğum hemşiresi olarak)
drkgrss Cilt esnek bir yapıya sahiptir. Hamilelik döneminde büyüyen karın ve memeler ekstra bir esnemeye neden olur ve cilt gerilir.
Bu gerilme nedeniyle cilt nem kaybeder ve kaşınma ihtiyacı duyulur.
Karnın belirginleştiği 20-23. haftalardan itibaren kaşıntı hissi iyice hissedilmeye başlar ve bu gayet normaldir.
Göğüs ve karın bölgesinde oluşan çatlaklar da zaman zaman kaşıntıya neden olabilir.
Bunun yanında değişen hormonal denge nedeniyle özellikle östrojen hormonundaki artış cildin hassasiyetini arttırdığı için el ve ayaklarda da kaşıntıya neden olabilir.
Yine hamilelik döneminde yükselen hormonların karaciğeri etkilemesi nedeniyle kaşıntı problemi yaşanabilir. Buna gebelik kaşıntısı ya da gebelik kolestazı adı verilir.
Kilo alımına bağlı olarak bacaklardaki şişlik ve oluşan varisler de kaşıntıya neden olabilir.
Egzama, mantar enfeksiyonu, besin alerjisi, safra kesesi hastalıkları da bu dönemde kaşıntı problemini tetikleyebilir.
Bu nedenle hamilelik boyunca yaşanan kaşıntılardan mutlaka gebelik takibini yapan doktorun haberdar edilmesi gerekir.Öncelikle kaşıntının neden kaynaklandığının doktor tarafından tespit edilmesi gerekmektedir.
Eğer kaşıntılar cildin gerilmesine bağlı gelişen kaşıntılardan değilse doktor kontrolünde tedavi uygulanır.😊
Cildin gerilmesine ve nem kaybına bağlı kaşınmalarda ise yine doktorunuzun önereceği nemlendirici krem ya da vazelin ile kaşıntının olduğu bölgeleri nemlendirilir. Ayrıca bademyağı gibi yağlar da kaşıntının azalmasına yardımcı olabilir.
Parfüm ya da parfümlü kozmetik ürünler kaşıntının daha çok artmasına yol açabileceği için kullanılmamalıdır.
Vücudun nem dengesini koruması için bol bol su içilmelidir.
Kaşınan bölgeyi sürekli kaşımamak gerekir. Çünkü sürekli kaşımak kaşıntıyı daha da artırabilir.
Çok sıcak suyla duş almak da kaşınmaya neden olduğu için ılık su ile duş alınmalıdır.❤️❤️
SalEz evet ben 3 doğum yaptım imisinde böle birsey öle kaesilasmadim ama 3 doğumunda beni oldirduler o karına basma yani benim ki kötüydü en çok yasasifgim o acı diyebilirim
Yelizmsl canim benim sorda sezeryanla alakalı benim 4 hamielligim ve hepsi sezeryan buyuk riskleri varmıdır
Yelizmsl teşekkür ederim 🥰ama bazıları idrar yolunda enfeksiyon bebeği etkiler diyorlar
Hira_meyren sezaryen ameliyatının herhangi bir riski yoktur zaten her ameliyat sonrası rutin kontroller yapılır herhangi bir endişe yapmanıza gerek yok 🙏😊
Mstpnr amin hepimize inşallah 🙏🏻 Benim doktorum çok önemsemez konuştu ama kendimi şartlamak istemiyorum bir şeye nasıl sağlıkla olacaksa öyle olsun inşallah hepimizin hakkında hayırlısı
8+1 günlük hamileyim 11 haftalikken konyadan evime istanbula döneceğim kendi arabamizla acaba riskli olur mu yolculuk hic bi kanamam yada düşük riskim yok. Memelekete geldigimde öğrendim zaten hamile oldugumu. Doktora gidip sormak icin korkuyorum
Kalp atışından sonra doktora gitmek istemiyorum acikcasi hastalik vakasi oldukça cok burada. Hamileyken uzun yola hic gitmedim 3 . Gebeligim. Icime bi ukte düştü. Sıkıntı olmaz dmi
34+4 haftalık gebeyim, ilk gebeliğim ,tecrübesizim ,normal mi bilmiyorum bugün bebeğim sürekli sağ tarafta sol tarafta ortada kaburgalarımın orda bi toplanıyor kaskatı oluyor nasıl oturacağımı nasıl yatacağımı şaşırdım sabahtan beri ☹️ Bunlar olağan şeylermi acep?
1prensesgeliyor Herhangi bir sıkıntı olmaz ama dikkat edin fazla sarsılmayın çünkü daha yeni gebesiniz ve bebeğiniz henüz çok küçük 🙏
Yelizmsl teşekkür ederim 😍
Busraaa- bunlar gayet olağan şeyler çünkü bebeğiniz gün geçtikçe büyüyor ve içeride yeri daralıyor hatta bu haftalarda suyunun azalma ihtimali bile var o yüzden devamlı su tüketmeyin unutmayın ve sol tarafınıza yatmak sizinde bebeği de rahatlatır Ayrıca bebeğin en hareketli olan zamanı gece saatleridir ve sizi uyutmayabilir🥰😊
Defnemervee Geç döllenme olduğundan olabilir fakat bebeğinizin sağlığı için bu gayet normal çünkü bebekler doğduklarında 100 veya 200 gr kaybederler o yüzden ne kadar geç o kadar iyi