Melek-kaim-15 valla canim
senin anlattığın harfiyen Türkiye’de ki doktor politikasında geçerli ki dedigin Dogru ama 42e kadar vakti var. Ki 43te bile doğuran var o nasıl oluyor ozaman? Hic bi belirti gelmeden etmeden mudahele etmek bana göre yanlis. Yanı sana göre ozaman günü doldu ama bebek gelmiyor yada gelmek istemiyor oyle mi? Gunundolmus bebekte bi belirti verir nisan gelir su gelir bir sey olur yani hangi Günü dolmuş bebek içerde kalmış? Belirti gelir ama bebek doğmuyordur cunku çıkamıyordur, ic çatı dardir ve kanala inemiyordur vs onu bilemem o ayrı ama ozamanda doğum şekli değişir sezaryan yapılır. Ben hollandada dogdum buyudum. Ve Hollandada Saglik açısından anne ve bebek icin risk yoksa 41/42 haftadan önce asla asla almazlar zamanı dolmamıştır diye. Ki sezaryan gerekmedigi muddetce yapmazlar bile. Türkiye’de 37/38 yapmaya başlıyorlar bile. Yanı bu anlattıklarını ben ezbere biliyorum merak etme. Cunku kendimde suan aynı durumdayım. Bebeğimin boynunda kordonda var. Ki olmasida cok normal yeri daralıyor ve hamilelik boyu zaten 50 bin kere daralıyor. Sadece doğum esnasında sıkıntı yaratabilir. İnsaAllah olmaz tabi. Ve Ben sezaryana karşıda değilim ki büyük ihtimalde sezaryan olacağım ama belirtimi kesinlikle beklemek istiyorum. Sevgiler 🌸