Melek-kaim-15
valla benim gebelik sürecim senin anlattığın gibi cok şükür hiç geçmedi 😂 stressiz bi gebelikte elhamdullilah. En ufak şeylerden korkmadim yok niye hareket etmedi yok niye söyle oldu niye boyle diyerekten hiç kendimi germedim cunku sakınan göze çöp batar diye kendimi kasmadim☺️
Yurtdisinda ultrason mi yok😂 yok daha neler shangi ülkeden bahsediyorsun bilmiyorum ama bizim o tarafta gayette ultrason var. Kesinlikle Elle kontrol etmede yok. Ha belki cocugun yatışını birseyin elliyorsa bi sebepten dolayı bilemem ama elle herhalde cocugun kilosunu boyunu olcecek degil boyle bir şeyde zaten imkansız degilmi akıl var mantik var. Hemşirelerin kısmen baktığı dogru ama hemşireler burda ki hemşireler gibi degil o yüzden hemşire diyip gecmemek lazım. O bahsettiğin hemşire doktorun sağ kolu gibi bir sey oluyor yanı nerdeyse bi doktor kadar deneyimli ve tecrübeli yani o an dogursan seni dogurturabilir. Hamileliğin basında sana bir hemşire/ebe artık neyse adi Türkçede tayin ediyorlar Ve o hemşire senin bütün hamilelik sürecini takip ediyor doktor ile birlikte binevi senin koçun gibi bir seyin oluyor. Ki bence boyle yapmaları cok mantıklı ve güzel bi sistem.
iste normal doğumda artık normal olmadigi gibi günü dolmamış, belirti vermemiş bebeğide erkenden almakta o kadar normal degil. Hatta sana söyle söyleyim doktorum bana gecen haftadan icin cuma günü sezaryan dedi en gec pazartesi mutlaka yapalım dedi. Benim elim ayağıma dolaştı. Ben acil bir sey oldu saglik açısından bir sey var sandım (Türkiye’dede bu konulara yabancı olunca bide ilk gebelik) tamam hocam dedim hemen ki o kadar bilinçli biri olduğumu düşünürken, elim ayağım titredi odadan çıktım sarhos gibiyim ama aklımdan beynimden bin tane sey geçiyor. Yanımda esim
olmasa beni sakinleştiren emin ol o kafayla belki evin yolunu bile bulamazdım, doktorun o bakışı tavri ses tonu beni o kadar korkuttu ki. Neyse eve geldim ettim öğreniyorum ki Megersem doktor hanım ertesi gün izine ayrılacakmış cok yoğun olacakmış o yüzden bir an önce sezaryan yapmak istiyormuş! Bak sen.. Ben doktoru ertesi gün aradim. Dedim hocam cuma bunu sezaryan istemiyorum sancimi çekmek beklemek istiyorum dedim. Tamam tabii olur oyle yapalım tamam 40’hftaya kadar bekleyelim o halde demez mi?? Yahu bekleyebiliyorda neden sen benim çocuğumu 2 hafta önceden o zaman almak istedin?? günü dolmamış bebegi neden keiskle almak istedin izine gideceksin diye mi?? Ne bir belirti var ne bir su ne bi nisan… ve hiç bisey yokken daha sen sezaryanla almak istiyorsun.. Ben sezaryana bu yüzden karşıyım doktorlarin bu şekilde davranmasına karşıyım. Yoksa sezaryan iyi ki var hayat kurtarıcı bi islem çoğu içimde bir çare. Ama bi çoğu icinde en son çare. Ve benim durumumda en son çare. Ama sen bana en son çareyi ta baştan söylersen ajandana göre konuşursan benimle e o zaman iste sorun yaşarız ki sorun yaşıyorum suan son anda doktor değiştirdim. Benim anlatmak istediğim bu. Hani belirti verir çocuk doğmaz ayrı gereken mudahele yapılır. ki bende doktor olsam bende risk almak istemem doktor nasıl olsa bu sezaryan diyor ha 38 ha 40. Senin duygularını düşüncelerinr mi bakacak o işine bakar. Senin icin neden mesleki hayatını tehlikeye atsın ki? Adına leke getirsin ki ola ki bi sıkıntılı durum olursa.. ama oyle degil iste hasta açısından doğmayan bebek hala gelişen bir bebektir. Tamamlanmış bebekte belirt verir.. ki sana bisey birsey diyim mi ben doktorlarıda yadırgamıyorum cunku eskiden bilhassa Doğu tarafında az hastane basmamislar doktor dovmemisler kadın canlı giriyor cocuk olu çıkıyor diye. Esim doğulu o anlattı. sen olsan risk alır misin bi doktor olarak ben şahsen almazdım. O yüzden doktorların politikasını cok iyi anlıyorum benimde Türkiye’de doktor arkadaşlarım var kendimde özel hastanede çalıştım ama benim bahsettiğim tamamen dogal süreçti. Neyse boşver benim sana anlatabileceğim daha cok sey var ama boşver canım. Ben sağlıklı gebelik diliyorum sana ☺️🌸