• Doğum
  • Sezaryen gerçekten bu kadar kötü mü ?

Doktorum sezaryen yapalım rahat et diyor bende ilk gebeliğimde 4 aylım düşük yaptım üstüne hemen 2 ay sonra hamile kaldım ve bedenim gerçekten çok yorğun normal doğumdan korkmuyorum ama artık bebeğimi kucağıma almak istiyorum Bir an önce doktorum belden uyuşturup sezaryen yapcak önümüzdeki cuma 38. Haftamda ama herkez olma sezeryan die tutdurdu ve korkutuyorlar sezeryan olanlar olumlu bişiler diyin ya 😂

Fatmanur3232 sezeryan gibisi varmıya sakın korkma boşuna korkarsın çok rahat ben ameliyat oldum ertesi gün hastane çıkışı e bebekte gezmiştim 2yaşınsa kzım var 20 haftalık hamileyim yine sezeryan olucam hiçhiç.korkma

Fatmanur3232 ah bu abartmalar sonucta kesi oluyo tabi acı olcak sanki normalde altı kesiyolar çok mu rahat geciyo sadece tek fark normal doğum sonrası ağrı hafifliyormus sezeryanla ilk 2 gün ağrı oluyo öyle dayanılmaz biside değil cnm

Fatmanur3232 asla korkma 2500 grlk bebeğimle tek bşıma ilgilendm sezeryanlı halimle

Fatmanur3232 Doğum tercihin sana kalmiş tabiki hakkinda hayırlısi olsun 💜😊
        Benim ikinci sezeryanım olcak agustosta suan buyuk kızım 25 aylim ben aslinda kendi isteğimle sezeryan olucaktim günum bile belliydi ama 3 gün erken alındim acil alindim suyum falan geldi yani nasipte sezeryan varmiş 😊 Iyikide sezeryan oldum önümüzdeki ay 2.sezeryan olucak nasipse hic korkmuyorum korkulcak bisey yok insanların sezeryani kınamasıni anlamiyorum nasipte ne varsa o oluyor 😊

Fatmanur3232 Kişiye göre değişir. Ben 3 normal,1 sezaryen oldum.
        Doğum öncesine göre değerlendirirsem; sezaryen tabi.
        Doğum sonrasına göre değerlendirirsem; normal.
        Dikiş olayına gelince, alttaki dış doku kesi ile karındaki 7kat kesi farklı yalnız. Kıyas olamaz yani.
        Benim ilk normalim dikişsiz, 2. Normalim 4 dikişli, 3. Normalim dikişsiz oldu.
        Normalin zorluğu sancı kısmı, ne zaman olacak düşünceleri ve belirsizliği malum.
        Bana göre hangi doğum zor? İkisini de yaşadığım için “bence” sezaryen daha zor. Çünkü normallerimde direk daha doğumhaneden ayakta gelebilmek,sanki doğum yapmamış gibi olmak süperdi.Benim normal doğum sonrası ağrılarım, evde süpürge temizlik yaptığımdaki bel ağrısı kadardı.Hamileyken bile daha çok ağrıyordu.
        Sezaryende ilk kalkışda,ilk tuvaletlerde,sağa sola dönerken filan zorlandım, ameliyat sonrası 4 saat sonra uyuşmam geçti. 7/24 bebeğimle kendim ilgilendim.Bir şekilde tabiki yürüyüp ayaklanıyorsun çünkü bebek var annesin mecbursun.Allah o kuvveti veriyor.
        Netice de kolay doğum yok.Birinde öncesi diğerinde sonrası zor.İçinden bir can çıkıyor,tatlısı da acısı da var.
        Normal doğumlarım 41-42 şeklinde oldu hep.O yüzden şuan sen 38de hele de yaz gebesiyken nasıl zorlandığını tahmin edebiliyorum.
        En önemlisini söylim, Allah sağlıkla kavuşmayı nasip etsin.

Fatmanur3232 istege bagli sezaryeni dogru bulmuyorum. Her seyin dogali sagliklidir. Dogumun da oyle. Eger mecburi bir durum yoksa normal dogum yapmani tavsiye ederim. Her iki dogumun da zorluklari var. 12 gun once sezaryenle dogum yaptim ben, yeni yeni kendime geliyorum. Ilk hafta her gun gidip hastanede agri kesici igne yaptirdim. Belden uyusturma yapildi ve o omurgaya sokulan igne beni 1 hafta mahvetti. Resmen omurgam coktu. Ayakta duramadim oturamadim sadece hareketsiz yatarken agrimiyodu. Basimi tasiyamadim agridan, omuzlarim boynum kollarim… boyle bi aci yok. Genel anestezi olucakti ama riskli erken dogum oldugu icin bebegimin sesini duymak istedim. Eger sezaryen olucaksan da genel anestezi tavsiye ederim, daha cabuk toparlaniliyomus. Ama en hizli normal dogumla toparlaniliyo tabi ki. Dusun ve degerlendir canim karar senin. Onemli olan saglik, agri sizi aci hepsi geciyo. Allah saglikla kucagina aldirsin yavrunu.

merve90 biraz kilom var havada sıcakya o yüzden korkuyorum iyileşmez die 😞

Ebrul beneğimle ilgilenememekten korkuyorum ve kilodan dolayı hemen iyileşmez die korkuyorum

Her böyle konuya yazdığım tek bir sabit şey var. Sezaryen olacaksanız dahi planlı sezaryen olmayın. Doğum bi kendiliğinden başlasın bebek kendi zamanını seçsin gerekli hormonlar salgılansın öyle olun. Hem bebek hem vücudunuz hem siz hazır olsun yani. Ben zorunlu sezaryen oldum ve doğumumdan tatmin olmadım öyle diyeyim. Çok iyi araştırıp eksi ve artı yönlerini karşılaştırın. Doğum önemli çünkü.

Fatmanur3232 tabiki kötü değil ama normal.dogum gibiside yok bence sabredin biraz bir engel yoksa normal yapın

Fatmanur3232 bence sezeryan sonrası kişiye göre değişen bişey kimisi ertesi gün kalkıyor kimisi ömür boyu sıkıntısını çekiyor bir doktorun rahat et diye herhangibir doğum yöntemi sunması bana göre yanlış sezeryan normal bir yöntem değil hayati bir tehlike gerekiyorsa yapılması gereken bir ameliyat öncelik herşeyin doğalı tabi ki bu benim düşüncem 💁🏻‍♀️

Canım adı üstünde biri normal doğum biri ise ameliyat ben de kesinlikle gereksiz sezeryan olmaması gerektiğini düşünüyorum Bir kere çocuğun sağlığı açısından senin sağlığın açısından tabii ki normal doğum.doktorunun sezaryen yanlısı olması çok kötü ve her türlü bir sıkıntı var çekeceğimiz. Ablam da ikisini de gördüm çok zor normal doğum yapmasına rağmen sezeryandan sonra çok kötü diyordu

Fatmanur3232 25 gün önce spinal sezeryan Doğum yaptım 2. Gün hastaneden yürüyerek çıktım evimin merdivenlerini çıktım üstelik 5.gün kontrolüm vardı doktorum sanki hiç ameliyat olmamış gibisin dedi ama ilk gün hep yürüdüm acı yürüdükçe geçer canım o yüzden boş bol yürümeye çalış ağrın olsada bebeğinin sana ihtiyacı olduğunu düşün güç verir bu insana 🙏