Mommy006 Deletedmom337 kordon 3 tur dönükse normal riskli diye biliorum 2 dolanmayla doğum yaptırılıo ama bazı doktorlar riske girmemek icin direk sezeryan dio 🤷🏻♀️ o da doktora olan güvenine bağlı 🧸💐
Kk39 Deletedmom337 bende çatım dar olduğu için sezaryan oldum iyikide öyle olmuş arkadaşım dün normal doğum yaptı makata kadar dikiş var üstüne oturamıyorum ağrıdan ölüyorum diyor yani eğer vücut yapınız uygunsa normal tabiki daha iyidir ama uygun değilse kesinlikle sezaryan olun aşırı binzorlanma olmadı bende çok şükür 10 güne tamamen ayaklanmistim
Mvlildz Deletedmom337 İlk hamileliğim ama iğneden bile korkan birisi olarak bence normal doğum 😂 en azından iz falan kalmıyor ve hemen ayaklanabiliyorsun. Ama sezeryan olursam (Allah’ım hayırlısıyla normal doğum nasip etsin inşallah🙏) o dikişlerime falan ömür boyu bakamam değemem sanırım ve zor ayaklanırım acımasa bile varlığı yeter 🤣
Mommy006 Deletedmom337 tevekkül önemli Allah iyi doktorlarla karsılastırsın.. Ama tabi doğa gereği normal daha sağlıklı,sezeryanda kanamayfı bi enfeksiondu vs ihtimali cok kücük de olsa daha riskli🤷🏻♀️ben bep normal istedim somucta biolojik bi se kadınsın adet olduun gibi doğurursunn da ama preeklemsiden 29.haftada ani doğuma alındım ve evet sezeryan bi nimetti… normal korkusu doğum korkusu düsünüp de yasamadım 🤷🏻♀️ hangisi anne ve bebek icin sağlıklıysa o olmalı🙏🏻
Zhrnz Deletedmom337 normal dogum icin engekin yoksa tabiki normal derim ben 3 dogumumuda normal yaptim dogumhaneden gule oynaya ciktim refakatci kalmiyor burda hep kendim baktim hicde sikayetim olmadi herkesde dikis olcak diye bisi yok hos olsa bile inan sezeryandaki gibi acitmiyor gorumcem 2 sezeryan oldu ilkinden 4 sene gecti ikinci 1 sene halada agrim olur der keske normal yapabilseydim diye solenir hep adi ustunde normal ve ameliyat 😊
Zbarut35 NiceNice hep normal doğum istedim 1 gün kendi sancımı çektim 1 gün suni sancı ve bebek kanala girmeyince normal değil zorunlu sezeryan oldum. Aynı gün yürütmeye kaldırdılar ve bir daha çok oturmadım 1 haftadır doğum yaptım ve gayet rahat hareket ediyorum. İlk 1-2 gün çok dikiş acısı vardı ama dayanılmayacak gibi değil. Bana da kabus gibi anlattılar diye inanılmaz büyük sancı olan suni sancıyı çektim ama bünye meselesi. Siz ne isterseniz isteyin bebek nasıl gelmek istiyorsa öyle geliyor. Hem sizin hem de bebeğin sağlığı hangi yöntemle doğumda iyi olacaksa allah onu nasip etsin. 2 sancıyı yaşayan biri olarak hepinize sağlıklı doğumlar diliyorum
NiceNice Zbarut35 canım normal doğumda da ağrın oluyor olmuyor mu sanki. Sinir oluyorum normal doğuranlar sanki küçük dağları onlar yaratmış gibi bir hava içindeler ne oluyor normal olunca plaket mi veriyorlar her şekilde çocuğumu kucağıma sağlıkla aldım mı aldım bitti ya dahasına gerek yok tercih veya zorunluluk meselesi. Benim bebeğim tüp bebek o tedavi sırasında çektiğim sıkıntı vs psikolojimi bozdu resmen şu an başım bile ağrısa ilaç içmek istemiyorum o derece iğne ilaçtan tiksindim. Tüp bebeğe yardımcı olan dr doğum kesinlikle sezaryen olacak dedi paralı pahalı bebek riske atamazsın dedi be diyeceğim p kadar uğraştım 30-40 bin lira para döktüm çöpe mi atayım bebeğime mi kıyayım görünürde İsteğe bağlı ama gerçekte zorunlu sezaryen oldum napim şimdi ben ana değil miyim benim çektiğim sıkıntılar nedir?
HnY NiceNice valla benimki de tup bebek ve bebegi riske atamam yani. Evet bu olayın takdiri ilahi boyutu var elbette ama o kadar sıkıntı stres ilaçlar iğneler hastaneye gel git bir de doğum stresiyle ayriyeten ugrasamam yani. Tabi tup bebek olduğunu bilmiyor kimse ama kimse ama akıl veren oluyor tabi normal doğur diye. Ki bu daha bekar bir arkadaşım. 😂😂😂hic takmıyorum önemli olan evladıma sağlıkla kavuşmam zaten popoma kadar kesilmek istemiyorum valla. Hepsinin zorluğu var kim ne derse desin
CansuDemir Deletedmom337 3 normal 1 sezaryenim var. Bir daha gelsem dünyaya normal derim. Normalde evet kişiye göre değişir sancı zor diyeyim ama mesela ben 6-7 cm e kadar hissetmiyorum adet ağrısı gibi.Ve bunu doğurmadan bilemezsin 🤷🏻♀️😂 Bebek çıktığı an kuş gibisin. Benim epizyom ilk 2 normalde olmadı, 3. Normalde oldu onda 4kg üstüydü. Epizyo dikişi ile sezaryen dikişi bence kıyaslanamaz. 20 aylık oğlum var hala sezaryen dikişim bazen sızlar,regl zamanı dikiş ayrıca ağrır vs.Dikkat de ediyorum nafile. epizyom nerdeydi hissedebilene aşkolsun.İkisinin de dikişsel zorluğu bende 1 hafta kadardı. Beni en çok zorlayan sezaryen sonrası hemen ayağa kalksamda o ilk kalkış,yürümek. Şöyle bebeğimi kucağıma alıp,önceki doğumlardaki gibi kantine vs inememek kol çantamı taşıyamamıştım eve gelirken.Salondaki koltuğa oturmak kalkmak bi 10-15 gün zorlamıştı. Benim tecrübelerim böyle. 3 sezaryeni olan arkadaşım var.Görsen dersin ki normal yapmış,öyle rahattı. Özetle yaşamadan bilinmiyor pek 🤷🏻♀️
Momyy91 CansuDemir peki normal doğumdan sonra vajinanız da bir değişiklik oldu mu cinsel hayatınızı etkileyen genişlik hissediyormusunuz
Mommy006 Zeyyno_ daralması kasların eskiye dönmesi kişiden kişiye değişior ama sonucta tam eskisi gibi oluor mu normal yapanlara sormak lazım..
NiceNice HnY aynen canım katılıyorum kim ne derse desin herkesin kendi tercihi kimse kimseye karışamaz herkes sağlıkla alsın kucağına bebeğini önemli olan bu
Pamukeller Zeyyno_ sen öyle san. Karnında kaç kat dikiş oluyor , 0 kas gücü, desteksiz hareket 0, genital bölge bi deri kesigi sadece, hemen iyileşiyor, karnın yılları buluyor, isteğe bağlı sezaryen olanlara allah akıl versin, pişman olursunuz yapmayın
Busraasafekinci Deletedmom337 tabiki normal doğum. Süt kilo durumu vs değişkenlik gösteriyor ama normal doğumda en önemli şey daha sağlıklı olması.
Zehram Ben noramk doğum yaptım iki aya ayağa kalkamadım kesinlikle sezeryan düşünüyorum ikinciyi kaç tane dikis vardı bilmiyorum dikislerdn hiç oturamadim bebeğimi kucağıma alamadım hala da ağrıyor o dikişler cinsellik tamamen sıkıntı oldu doğumda panik atak krizi yaşadım falan falan onyzuden buna siz ve bünyeniz karar verecek ben bı daha o riski asla.yasayamam
HnY Zehram sizin kadar dürüstü nadir görülüyor. Sizinle aşağı yukarı aynı seyleri yaşamış olan bazı gerizekalı kadınlar övüne övüne normal dogum diyor da geçmişini cok çabuk unutuyor. Zaten kadın kadının iyiliğini istemez ki. Bundan diyorlar bence biz de acı cekelim popomuza kadar kesilelim diye.