1 haftadır bana zehir olan bir hastane ve doktorla alakalı bu konuyu açan arkadaşa öncelikle tesekkür ederim. Kimseyi korkutmak için değil ama başımdan geçen olayı bursada yaşayıp neşe hanıma gidecek olan ya da giden arkadaşlarla paylaşmak istiyorum. Tercih tabikide sizin. 2 hafta önce 36.haftamda iken kontrolüme gittim. Ve neşe hanım 37.haftada yapacağını söylediği çatı muayenesini 36.haftada yapalım diyince Bi şok yaşayıp müsait olmadığımı söyledim daha erken olduğunu bildiğim için genelde 37 38 de yapılan bir muayenedir çünkü zararı olsun istemedim. 37.de tekrar kontrole gittim ve çatı muayenesi olan tüm arkadaşların yorumlarını okumuştum çoğu 3 4 saniye sürüyor hisseymiyorsunuz bile gibi yorumlar yazınca çok rahat gitmiştim.
Veee tam bir fiyasko yaşadım!
Doktor hanımefendi bana işkence gibi 1 2 dakika yaşattı sağolsun. Eşim bile sesime içeride fenalaştı. Muayeneye yaparken ben yeter dedikçe doktor hanım '‘ sabret bebeğin kafasına ulaşmaya çalışıyorum ’‘ gibi kelimeler kullandı ben hepten şoka girdim ürktüm cehennemi yaşadım resmen! Neyse çıkarken bana bugün kanama gelebilir korkma beni ara dedi. Nst ye gönderdi ve sancım çıktı o muayene sonrasında. Evime gittim psikolojik olarak çökmüştüm aklıma geldikçe ağlamaya başladım canım çok yanmıştı. Bana çıkarken 1 hafta sonra yine gel dedi bu muayene yi bidaha olmak istemiyorum dediğimde bunu artık yapıcaz her geldiğinde doğumu tetiklemek için dedi. Anlam veremedim sadece 1 kez olduğunu sanıyordum. Eşimin de aklına takılmış ki bu muayene 3 4 saniye değilmiydi neden böyle uzun ve acılı oldu uzman bir kaç doktora mesaj atıp sor instagramdan dedi. Ve 2 gece önce mesaj attım doktorlardan gelen cevaplarla şoka girdik inanamadık! Bu muayenenin çatı muayenesi değil ’‘ membran striping ’' müdahalesi olduğunu söylediler ve asla 37.haftada yapılmaması gerektiği 41. Haftada her hastada uygulanmaması gereken sert bir müdahale olduğunu öğrendim. Vajina enfeksiyon riski çok yüksek ve anne adayını psikolojisini bozan bişey olduğu için çok tercih bile edilmiyormuş artık. Öğrendiklerim karşısında şok oldum ve ağlamaya başladım bebeğime bir zarar gelebilirdi. Normal doğum görünen bir bebek bizimki en baştan beri. Ve bir doktor sizi muhtemelen sezeryana ikna etmek için yapmış olabilir yazdı. Bu hanımefendi benim en doğal hakkım olan normal doğum hakkımı elimden alacaktı neyse ki çok şükür erken farkettim ve bugün doktorumu değiştirdim. Giden ve gidecek olan arkadaşlar bunu yaşayacak diye birşey tabiki yok ama bu hanımefendi canı istediğinde sezeryan canı istediğinde normal doğum yaptıramaz kimseye. Benim bebeğime ve bana bu şekilde müdahale yaparken bana açıklama yapmalıydı riskleri olan bir müdahale sonuçta ve psikolojim bozuldu gerçekten çok korktum daha kötü sonuçları olabilirdi. Çok şükür ki atlattım ben umarım hiçbiriniz yaşamazsınız.