Badembebe Gmze23 aç karna muz değil hiçbir şeker kaynağı tüketilmez asıl sen bi aç oku araştır, meyve yeme demedim aç karna yenmez birden bire çok hızlı kan şekerini yükselttiği için dedim, yeterince kitap okursanız paragrafları daha kolay anlarsınız
ElifOncul Badembebe bırak boşver yesinler ya sabah sabah vallahi şekerim değil ama tansiyonum yükseldi şu yorumlara 😂
ElifOncul angel4545 ya sizde Çıkmadı diye kimsede çıkmayacak diye bir şey mi var??? Kimisi var şekeri haberi yok o insan sizin bu yorumlarınıza istinaden yer ise o bebeğe vereceği zarar sizin vebalinize mi? Vallahi cahillikten çekmiş bu millet ne çektiyse
Badembebe ElifOncul ayrıca ne kadar hasar verdiği şimdi bekli olmayabilir ama sonra ortaya çıkarsa ne olacak kendi çocuğunuzu düşünmemişsiniz başkalarını da yanlış yönlendirmeyin. Doktorlar boşuna mı yıllarca okuyor doktor oluyor o zaman herkes birbirinin referansına göre hareket etsin.. biraz akıl fikir lütfen
angel4545 ElifOncul valla kusura bakmayın cahil değilim benim.kadar kimse arastirmamistir biyoloji öğretmeniyim çünkü insanları yargilarken küçümsemeyin herkes kendi dusuncesini soyluyo bi daha okuyun isterseniz yazdıklarımı kotu bisey yok.orda bünye ile alakalı o yeme içmeye alakalı değil ki bizde iki tarafta da şeker vardı tatlı çok.yiyodum doktor gerek yok demesine rağmen kendim şeker yüklemesi yaptırdım zaten . Ben orda aman ne gerek var yaptırmaya ye gitsin diye bişey yazmadım vebaline gireyim çocuğun vicdansız değiliz o kadar
ipeginannesi Herkesi bir doktor takip ediyor. Beslenme kişiye özel bir konu. Özellikle şeker… Herkesin metabolizması aynı şekilde tolere etmiyor şekeri. Burda herkes her şeyi yazıyor doğru yanlış bilmeden. İnsanlar da biraz tavsiyelere uyarken araştırma yapsınlar. Burda biri muz ye karpuz ye dedi diye koşa koşa gidip muz yemesinler. Burda sorup google a yazmak araştırma değildir. Kitap okursun, makale okursun, doktoruna sorarsın… Ne çok hafife almalı ne de çok mesele yapmalı bu konuları. Hepimiz sağlıklı kilolarda alalım bebişlerimizi kucaklarımıza 🙏
ipeginannesi Gmze23 karpuzun faydası neymiş, ben de başına otursam kendimi tutmasam bi karpuzu yerim. 🍉😋
Bahriye06 Bsralemdar çok çok beğendim yorumunuzu çok meyve yiyorum napayım durduramıyorum kendimi doktor yeme derse azaltırım birazcık 🤭
Bsralemdar Bahriye06 Meyveni ye şekerden uzak dur tatlıları kıs. Bişey olmaz Allah ın izni ile içini ferah tut. İnsan kendine neyi çağırırsa o gelip onu buluyor. Bende de şeker var bak. Ama ben çikolataları kaşık kaşık yiyordum. 1 kg torkuyu 2 günde tüketiyordum. Annem şeker hastası. Hayatta ağzına şekerli şeyler kpymazdı. Ama şeker hastası oldu. Dikkat et sağlıklı şeyleri ye geç.
Selov Badembebe ben defalarca açıldığını bilemem okumadım ikincisi başlıkta ideal ve sağlıklı dünyaya getirebilmek için demiştim 🥰 boştan yere yiyip kendimize de kilo almayalım diye konuyu açtım
Badembebe Selov o zaman önce diğer konuları okuyup başlık açsanız gereksiz kalabalık olmayacak boşuna
Bahriye06 Bsralemdar tatlı ,çikolata, abur cubur, makarna, pirinç pilavı, kola, hamur işi asla yemiyorum hiç sevmezdim halada sevmiyorum bunları Sadece meyveyi fazla tüketiyorum Rabbime emanet bebeğim Allahın izniyle birşey olmaz inşaAllah
Selov Badembebe yazmak zorunda değilsin bura kimsenin tapulu malı değil hergün yüzlerce konu mu okuyum lütfen
buse0935 ElifOncul valla haklisiniz bana doktorum bir liste verdi 12 haftadan sonra yemem gerekenler diye 3 porsiyon meyve yazmasına rağmen en alta not düşmüş muz kavun karpuz incir gibi meyvelerin tadimlik olmasi gerektiğini. Özellikle elma kivi gibi meyveleri seçmek gerektiğini belirtmiş bende öyle yapıyorum açıkçası
ElifOncul angel4545 malesef egitimle dogru orantili degil bu konular. Doktor muz yeme demesine ragmen yedim Ben de cikmadi ne demek? Madem biyoloji ogretmenisiniz muz un glisemik indeksinin 58 oldugunu ve yuksek glisemik indeksli meyveler arasinda oldugunu bilirsiniz. Siz yanlis yaptiniz bari insanlara boyle ornek olmayin.
angel4545 Siz fikrinizi söylemekte ozgurseniz bende özgürüm sizin beni sinirlendirip cahil deyip çocuğumun vebaline girmeniz ne oluyo ben yapın mi dedim her kesin bünyesi farklı hanfendi bende yararlı olan başkasında zararlı oluyo illa canim istediyse niye yemesin belki aseriyo bişey demiyom size artık herkes fikrini soyluyo herkesin aklı var sonuçta muz fruktoz ona bakarsanız ekmek çikolata daha zararlı sizle tartışacak değilim Allah kötü niyetli olmadigimi biliyor biri bişey sorunca cahil bu deyip cevap vermemek gibi sizin itham şekliniz hiç hoş değil
ElifOncul angel4545 hanimefendi sizi uzmussem ozur dilerim Ben sizin cocugunuzun vebaline vs girmedim o nasil laf est.. size de cahil demi yorum ancak sene olmus 2020 bu tarz gorus ve yanlis yonlendirmeler icin soyledim. Allahin bize bahsettigi muz yerim mantigi cok dogru olmuyor genel olarak bu posttaki yorumlar icin soyluyorum bunu tekrar. Saglikla kucaginiza alirsiniz umarim sevgiler