26bebek26anne Doğrudur çünki benim ilk olduğu için bilemem ilerleyen haftalar da nasıl bir açlık hissi yaşarım dayanamam mı açlığa bilemiyorum ama Ramazan’ı bu şekil olurda zorlamasa tutmak isterim. Şuan çok rahatım açlıkla bı sorunum yok da bakalım ya hayırlısı zaten varsa nasıp te Rabbim de nasip eder se tutarım Ramazan’ı Yok nasıp etmese razı gelmese tutamam ben gene bi ilk adımı atarım da tevekkülümü ederim taktır Allahın... genede sağol bilgilendir diğin için......Rabbim bu mübarek günde herkese kolaylık versin
Oruç
[silindi] doktora sormana gerek yok zaten islami konuda bilgi sahibi olan bi hocaya sorsanız da hamileyken daha sonra kazasını yapmak koşuluyla oruç tutmama hakkınızın olduğunu size söyler. Burda konu isteyip istememek değil çünkü hamilelikte ilk günden itibaren günde 3 litre su tüketimi çok önemli. Enfeksiyon ve bebeğin susuz kalmaması açısından. Özellikle ileriki aylarda idrar enfeksiyonu erken doğum riskinin en büyük sebebi. Bize verilen emaneti korumak da dini bi görevimiz en az oruç kadar...
hafsa2020 Benim annem kardeşime hamileyken oruç tutmuştu hatta gençtim cahillik ettim demişti çünkü kardeşim uzun bir süre yürüyemedi ve başını tutamadı kemikleri gelişmemişti doktoru anneme çok kızmıştı bence bebeklerinizi riske atmayın. Rabbim bize tutamadığımız otuçların telafisi için yol gösteriyor. Biz mükemmel bir dine sahibiz. Anne olarak bebeğimize bunu yapmamalıyız. Henüz çok küçük diye birşey yok her hafta bebeğimizin bir şeyi gelişiyor. Sağlam bir kahvaltıyla güne başlamanız lazım. Yine siz bilirsiniz...
[silindi]
Aaaboz hocalarda tutmaya bünyeniz dayanıklıysa tutun diyor eğer risk varsa doktorunuz tutma diyorsa o zaman tutmayın diyor ama 3doktora danışın diyorlar tabi ki tutmama hakkınız var son aylarda riskler oluyor ama dinlediğim bi doktor da 5ve6 ıncı aylar tutulabilir diyor öncesinde alması gereken gıdaları alıp tutarsak bi sıkıntı olmaz tabi anne ve bebek sağlıklıysa
[silindi]
Neyse canım uzatmayalım dr kendi tutmuyor diye niye tutma desin velevki o karakterde o dr dr denirmi. Bu kadarı paranoya olur. Bu şüphe ile hiç güven olmaz ki.. dr oruç tutan biri ise onunda oruç tut hiç bir şey olmaz deme ihtimalinde var... buna da tam inanamayız o zaman sende kafa bambaşka çalışıyor gb.... sen biri tutma derse direk o kendi tutmuyor ondan öyle diyeceksin ve bir sonraki aşamada tutmayana din düşmanı mı diyecez.
Valla bana kalsa zaten ülkede yokluk var ekonomi bozuk kötü ucuz kalitesiz besin dolu keşke sadece ramazan değil de 3 ay oruç tutsakta biraz bedenimize detoks olsa hem de bütçeyi düzeltsek.... 🙂
hafsa2020 ben tutmuyorum cunku cok cabuk acikiyorum dayanamiyordum . Benim dogumum bayramda ve ramazdanda da tutmayi düşünmüyorum insallah sonra kefaletini vereceğim.
[silindi]
Fkg öyle doktorlar da var ne yazık ki zaten o yüzden farklı doktorlarla da görüşmek lazım bu paranoyaysa buna iten doktorlar günümüz de her doktora güvenilmiyor maalesef kimsenin lafıyla yola çıkmam ben eğer bebeğim sağlıklıysa ve bünyem dayanıyorsa tutmak isterim herkes kendi kafasına baksın. Zaten tutması riskliyse bu önceden bellidir uzatmanın anlamı yok tutmak istemeyen tutmasın.
dlrgktn Fkg Aaaboz Boşuna anlatmak için uğraşmayın bence çünkü herkes kendisi doktor olmuş gerekeni biliyor zaten. Neden tartışıp kendinizi yoruyorsunuz. Bebekte ısrarla tutmak isteyenlerin bebeği, zarar görürse bebekleri o da onların sorunu oluyor. Ne demişler önce tedbir sonra tevekkül. Yaz sıcağında bilmem kaç saat ben bebeğimi susuz bırakmam. Her şeyi geçtim enfeksiyon kapıp doğumumu tehlikeye atmak istemem. Onca saat aç kalıp bir anda yemek yiyip kan şekerimi bir anda yukarı fırlatmak istemem. İnsanlar Allah’ın kendilerine tanıdığı haktan yararlanmak istemiyorlarsa istediklerini yapsınlar. Birşey olursa da şayet ne demişler kendi düşen ağlamaz😉
hafsa2020 ben afrikalı çocukların durumuna gülmedim senin durumuna güldüm. Afrikalı anneler her gün kuzu mu yiyor o cocuklara neden bişey olmuyor demişsin. O çocuklar büyük genetik rahatsızlıklarla doğuyor, aklına bile gelmeyecek hastalıkları yaşıyor ve ne yazık ki çocuk ölümleri de cok yüksek. Bi kez senin bu örneği vermen cok saçma. Neyse zaten ben kendimce son noktayı koymuştum. Herkesin kendi evladı, herkesin kendi inancı, ibadeti. Üste cıkmak icin saldırmanın lüzumu yok Afrikalı cocuklara gülecek bi insan olsam sana evladına zarar verme diye bu kadar dil dökmem. İşte sizinle aynı fikirde olmayan her insana hatta doktorlara bile “onlar oruc tutmuyor ondan önermiyor” tarzı yaftalamalarda bulundugunuz için güzel kardeşim benim de zaten daha fazla söyleyecek sözüm yok. Nasıl biliyorsan öyle yap. Allah sevaplarımızı kabul etsin, günahlarımızı affetsin. Nokta.
Sssss oyle tabiki canim denersin birkac gun baktin olmuyor daha sonra tutarsin .evlatlarimiz sag olsun da 😚😚
[silindi] aynen demeye çalıştığınızı ben anladım aynı fikirde olduğumuz için anlayabildim.. karşınızda konunun saptırıldığını fark ettiğim için cevap verme gereği hissettim.. iyi olmadığı için oruç tutamayan herkese saygım sonsuz hatta iyi
Ama oruç tutmak istemiyor o kişiye bile saygım var fakat dinde olmayan şeyi dinde varmış gibi savunulmasına veya tıbben de bir tanı olmadığı halde yapılan ibadet cahillik denmesine susamam ve susmamak gerekir 💕 dediklerinize katılıyorum çok yemek az yemek meselesi asla değil bebeğin kilo alması, Allah muhafaza her şeyi yapıp dikkatli gebelik geçirenin başına aksilikler geldiği gibi gamsız bir gebelik geçirenin çok sağlıklı bebek dünyaya getirdiğine şahit oluyoruz... biz olması gerekeni elimizden geldiğince yapalım canlıya işkence yapmayacak kadar bilincimiz varken bebeğimize işkence hiç yapmayız... fikirlere saygı ile fikirlere müdahaleyi ayırınca toplum olarak konuşmayı öğreneceğiz bence 😊💕
SenHepMercimekOlarakKalacaksin tabiki susayabilir normal insanlar bile susar gebe bir insan da susar.. ben günlük su alımımı yapmazsam zaten problem olur ama iftardan sahura kadar olan süreçte bol bol su içsem vücudum yeterli suyu tutar. Dışarıda çalıştığım bir gün ben oruç tutamam çünkü vücudum beni taşımaz ama evdeyim iş yapmıyorum rahatım öyle hararetlenecek bir işle de meşgul olmuyorum oruç tutarım bunun bebeğe zararı ne olabilir diyorum ben?
doktoruma yaşak diyip ondan izin istemem Değil ki mevzu. Mevzu kişi sağlıklı ise sorun yoksa tutabilir
SenHepMercimekOlarakKalacaksin iste mantik yok bunlarda karsilastirdigi seye bak ya.
- Düzenlendi
Hocaya sorcaklarmis, kutsal kitabimizi okuyun kendiniz yorumlayin. Ici bos ve gösteris dolu yasayacaginiza maneviyatla yasayin. Hocalara guveneceginize kendinizi yetistirin once. Daha çocuğunuzu yetistireceksiniz.cocugunuz soru sordugunda da hocaya sorarsiniz artik pes...
fgunesli hocaya mi soracaklarmis cidden? doktorun dediklerini begenmiyorlar cunku “İslerine gelmiyor(!)“ 😂 ben vazgectim tartismaktan cunku cok sığ dusunuyorlar kendimi daha fazla paralamayacagim ne yaparlarsa yapsinlar bebek onların bana ne 🙂 bakip guluyorum yorumlara artik.