Arkadaşlar bebek deponuzdan besleniyor olduğu için zaten vücudunuzdan bi enerji gidiyor siz aç kalırsanız bebeğe birşey olmasa dahi size olur dolayısı ile yine bebeğe olur. Borçlanın sonra tutun. Tansiyon düşmesinin bebeğe etkisini okuyun bi.

• [silindi]

HanifeOkutan kesinlikle bunu söylemeye çalıştım defalarla👏🏻👏🏻Bakın şu an zaten Ramazan’a daha var doktoruyla görüşmeden gebeliği sağlıklı ilerleyen annelerin peşin hükümlü ben tutmayacağım bebeğime birşey olur düşüncesine karşıyım ha riskli gebelik grubundan olanlardan bahsetmiyorum yüz kere yazdım onlar zaten tutmaması lazım mesela son ay da riskli olabiliyor mesela şöyle örnek vereyim benim annem hep der ki o zamanlar bu kadar sağlıklı ve atıyorum ceviz kuruyemiş vb.şeyleri tüketmiyorduk eski zaman kim alacaktı bize ne varsa onu yerdik derdi ve 4.500kilo doğmuş hep çocukları ve annem Ramazan da tutmuş aynı şekilde mesela gayet sağlıklı beslenen bir annenin çocuğu kilosu 2.500 da olabiliyor veya daha altı yani demem o ki bazen çok yemeyle de alakalı olmadığını gösteriyor çocuğu orada besleyen de rabbimiz onu koruyup kollayan da tabi göz göre göre zarar verin demiyoruz ama oruca bu kadar katı bakmak yanlış sadece bunu demek istiyoruz

• [silindi]

• Düzenlendi

Fkg bakın sağlıklı bir gebelik geçiren kadınlara tutmayın diyen doktorlardan bahsediyorum riskli gruba tutmayın diyen doktorlardan değil benim için gerekçesi olmayan şey bahanedir Bütün doktorlar tutmayın demiyor

Bizim dinimiz bu kadar acımasız değil hoşgörü dinidir lütfen bu kadar abartı saçma boyutlara girmeyin artık biraz kuran okursanız anlarsınız Allah bu kadar katı kurallar koymadı hamile bayansın sonuçta akıl var mantık var biraz aklınızı çalıştırın

HanifeOkutan ben oruc tut diyen doktor hic gormedim hanife hanim. Sizin bu anlattiginiz seyler seneler oncr söyleniyor olabilir cunku artik kis mevsimine denk gelmiyor ramazan. Hem saatler cok uzun hem o bunaltici sicaklarla bas etmek zorundayiz. İstanbul icin konuşuyorum, gecen sene 17 saat oruc tutuluyordu. 17 saat yazin ne demek? Biz yazin surekli susuyoruz, oruclu ve HAMİLE insan susamayacak mi? Susamiyorum dese de suya bol bol ihtiyac duymayacak mi? İlla doktora gidip susadigindan bahsetmesi gerekmiyor oruc tutmamak icin. Kendine durust olsa yeterli bence.

[silindi]
        Yok ben sizin bu dediğinize bir şey demiyorum zaten de ''doktorlar tutma demeye bahane arıyor'' yazmışsınız da bana komik geldi 🙂 ondan demek istedim dr ne çıkarı olabilir ki benim oruçumdan 🙂 her şeyde olduğu gb dr söyler alır parasını Bizim de aklımıza yatarsa yaparız yatmazsa başka dr falan sorar araştırırız. Şeker aşı bazı testler ilişki yeme içme oruç gb... ve dr tek çıkarı hastaneden kazandığı para mesela şeker için dr çıkarı olabilir hastahane kazanıyor testler için de ama oruç için bi çıkarı Yok ki ondan yaniii. Yoksa diğer dediklerinize lafım Yok 🙂

Fkg bir de hamileyken oruc tutma diyenlere “oruc bahane, islerine oyle geliyor” dedi. Ben de sordum ama ne yazik ki cevap alamadim. Yeniden sorayim bari 😂
          “Sizin oruc tutup tutmamanizin bana ne faydasi var? Oruc tutmaniz benim neden isime gelmiyor?”

Gebeliğin hiçbir döneminde tutulmaması gerektiğini düşünüyorum. Dinizmiz kadınlara böyle bir hak tanıyor. Israrla tutanlara da ben şahsen kızıyorum. O yavrunun canı bize emanet biraz susus kalınca bile idrar enfeksiyonu vs durumu söz konusu iken o kadar uzun gün aç ve susuz kalmayı nasıl göze alabiliriz. İnançlarına çok bağlı biri olarak bunları düşünüyorum sırf amann tutmasak oluyor zaten modunda asla değilim. Hiçbirşey yavrumun sağlığından değerli değil zaman ve fırsat bulduğumda hemen borçlarımı tutarım zaten.

hafsa2020 yani ben doğru bulmuyorum aç kalmayı. 7 aylık hamileyim ve 2 saatte bir acıkıyorum ve kan şekerim düşüyor. Yani bebeğin alamayacağı vitaminleri geçtim, sizin için de tehlikeli. Kan şekeriniz düşüp bayılabilirsiniz. Ama tercih sizin. Seferi sayılıyorsunuz hamileyken ve emzirirken o nedenle kazasını yapabilirsiniz. Ama size tam tersi cevap veren herkese de tepki vermişsiniz. Yani kararınız kesin aslında. Bu durumda vicdan rahatlatmak için açtığınızı düşündüm. Umarım bebeğiniz de siz de zarar görmezsiniz durumdan. Çünkü annem tutmuş, komşum böyleymişle olmuyor malesef. Herkesin bünyesi bir değil. Ama can taşıdığımızı unutmayalım ve anne karnındaki bebeğin de pek sabretmekten anladığını düşünmüyorum onlar sadece aç aç bizleri bekliyorlar.

Kubar ☺☺ Tabii ki tutamam 🤷🏼‍♀️ Homiligırtlak yeriz napalım 🙊

hafsa2020 afrikalı cocukların cok saglıklı doğduğunu düşünüyorsan zaten kesinlikle oruç tut çünkü burada aksini savunanlarla senin, çocuğunun sağlığından beklentin oldukça farklı 😄 Hepinizin kandilini kutluyorum. Allah hayırlı dualarımızı kabul etsin inşallah 🙏

Bir sürü şey yazılmış çizilmiş yine her Ramazan’da malum tartışma konusu hamilelere farz değil oruç tutmak arkadaşlar farz olmayan bir şeyide yapıcam diye diretmenin anlamı Yok gebeliğiniz bitince kazalarını tutarsınız olur biter

• [silindi]

Fkg çıkar meselesi değil mesela doktor da tutmuyor ve orucu önemsemiyor ve sana da tutma diyor bu yüzden olabilir mesela hem arkadaşlar yazmıştı vücutta depolanıyor vitaminler Allah öyle bir düzen yaratmış ki bebeğinize sizden daha merhametli eğer oruç bu kadar zararlı olsaydı hamileler tutmasın diye ayet inerdi ha hastalar tutmuyor ama hamilelik bir hastalık değil ayrıca sahurda yiyorsunuz vitamini de günde bir kere içiliyor zaten zaten defalarca yazdım riskli olan tutmaz veya dayanamayacak olan kişi ama bunu denemeden bilemezsiniz bir gün tutulur bünye dayanırsa devam edilir

hafsa2020 bebek susuz kalır buda ciddi bir sorun. Doktora danışmadan tutmayın. Tamam dini yönden insan vicdan azabı duyuyor ama bebeğimizide düşünmemiz lazım

• [silindi]

SenHepMercimekOlarakKalacaksin benim oruç tutmam değil kendi tutmamanız işinize geliyor demek istedim güzelce anlamını idrak edip öyle sorun😀 Ama üstünüze niye alındınız onu anlamadım yani oruç tutmak istemiyor da olabilir insan o yüzden hamileyim tutmayacağım diyebilir belki tutsa rahat bi şekilde tutabileceklerden bahsediyorum

hafsa2020 tıp eğitimi mi aldınız? eğer almadıysanız bebeğe zararı olmayacağını bir tıp doktorundan mı öğrendiniz? hamilelere farz bile olmayan bir ibadeti ne hakla doğmamış bir cana zarar verme ihtimaline rağmen yapıyorsunuz? bu ne cahillik aklım almıyor gerçekten. kendinizi zaten düşünmediğiniz belli ama taşıdığınız cana eziyet etmeyin bari.

26bebek26anne Doğrudur çünki benim ilk olduğu için bilemem ilerleyen haftalar da nasıl bir açlık hissi yaşarım dayanamam mı açlığa bilemiyorum ama Ramazan’ı bu şekil olurda zorlamasa tutmak isterim. Şuan çok rahatım açlıkla bı sorunum yok da bakalım ya hayırlısı zaten varsa nasıp te Rabbim de nasip eder se tutarım Ramazan’ı Yok nasıp etmese razı gelmese tutamam ben gene bi ilk adımı atarım da tevekkülümü ederim taktır Allahın... genede sağol bilgilendir diğin için......Rabbim bu mübarek günde herkese kolaylık versin