Busrababacan61 ben yedim Allah’a cok şükürde birsey olmadı. Niye yedigimide anlatayım. Doktorum folik asit verdi ve bunu bi kac hafta kullandım ama ben sonra yapay vitamin hapları kullanmak istemedim ve doğal bir şekilde beslenmeye karar verdim sonrasında hiç bi hapta kullanmadimda. Hurma gibi seyler yedim Folik içerdiği icin. Cunku hurma 1 numara folik içeren bir besin turudur. Ve o şekilde folik asit ihtiyacımı tedarik ettim ve Allah’a çok şükürde hersey yolunda bir sikintimizda yok. uzmanlar bile gunde bi kac tane yemenin cok faydalı olduğunu söylüyor ve hurma tüketilmeyi tavsiye ediyorlar. Hem doğumdan önce hem sonrasında ve gebeliğin ilk başlarındada yiyebilirsiniz diyor. Hurma oksitosin içerdiği icin düsuge neden olabilecegini savunuyor bazı bilim adamları ama hurmanın gerçekten dusuge sebep olabileceğini tıbben ispatlanmadı :)
herseyi geç Hz Meryem hamileyken Allahuteala Hz Meryem’e hurma ağacını ikram etmis ve ona su ırmağı yaratmış. Hz Meryem hamileligi boyunca su ve hurma ile beslenmiş. Anlattığın kadar zararli olsaydi herkesten herseyden önce zaten Rabbim yasaklardi gebelere. Oyle bir yasak olmadığına gorede ben sağlıksız yada zararlı olduğunu düşünmüyorum. Hurma sadece Meryem suresinde değil bir cok ayette gecer ve ne kadarcık faydalı olduğundan bahsedilir. ama bahsettiğin ayette Hz Meryem’in sancı sırasında Hurma ağacının altına sığındığından bahsediliyor ve hurmada yemiş. Zaten o dönemde çokta yiyecek yokmuş. Peygamber efendimiz bile günlerce sadece hurma ile beslenirmiş. Arkadaşın icin uzuldum ama Belki Bebegi farklı sebepten dolayı dustu bunu hurmaya bağlamamak lazım bence. Cunku dusuk sebeplerin en çoğuda vitamin eksikliğinden veya sperm kalitesinden oluyor. Hurma o kadar vitamin protein folik asit içerirken düşüge sebep olması o yüzden biraz mantıksız. Hurma doğumu kolaylaştırdığı doğrudur ama bu ancak doğum başladıktan sonrası icin geçerlidir. Hurma doğumu başlatmaz yanı. Ve son olarakta şunu söyleyim. Her şeyin fazlası zarar olduğu gibi, tabi ki cok hurma tüketmeninde zararı var kan şekerini çıkarmak gibi ☺️ sağlıkla kal kuzum 🌸