Merhaba hanımlar.. Günlerdir çok kötü bir durum yaşıyorum nasıl anlatacağımı bilmiyorum 3 gündür dünyam yıkıldı resmen.. Ben 21+3 günlük hamileyim ve erkek bebek bekliyorum ikili tarama testim gayet normal çıktı 1.29 mm yani düşük riskli bölgede. Artık detaylı ultrason organ taraması için randevum gelmişti bende yaptırdım bunu doğum doktorum değil radyoloji doktoru yaptı ve tarama esnasında oğlumun hafif pyelektazi olduğunu söyledi anlamı: böbrekte hafif genişleme sağ böbrek 6 mm sol böbrek 4 mm olarak yazıldı neyse bunun üzerine rapor sonucumla birlikte kendi kadın doğum doktoruma gittim gördü baktı ve sonucunda beni perinatoloji bölümüne yönlendirdi zaten bende o panikle aynı gün randevu alıp hemen gittim ultrason 1 saat sürüyor. Daha ben odadan içeri girdim raporları doktora gösterdim hiç korkma herşey yolunda ama birde ben bakayım dedi, neyse ultrason başladı ve doktor bana böbreğin genişlediğini söyledi ama erkek bebeklerde görüldüğünü normal olduğunu söyledi fakat bunun yanında nasıl oluyosa ense kalınlığı keşfettiğini söyledi raporda yazılan şunlar: sağ böbrek 7.98 mm sol böbrek normal lokalizasyonun altında. Şimdi radyoloji ve perinatoloji çok farklı sonuçlar ortaya koyuyor AYRICA benim ikili tarama testim gayet normal çıktı ama benim çocuğuma down sendromu olma riski olabilir deniyor ben kafayı yicem üç gündür uyuyamıyorum bu panikle eşimle gittik nift testi yaptırdık amniyosentez istemedim düşük riski olduğundan. Nift testi koldan alınan bir tüp kan yurtdışına laboratuvara gönderiliyo 10 gün içinde sonuç gelirmiş testin içinde olanlar: Down Sendromu Edward sendromu & bazı diğer testler.. Ben kime inanayım şimdi eşimle mahfolduk nolur Allah rızası için aranızda benim durumumu yaşayan varsa olduysa lütfen bişey söyleyin ağlamaktan içim çıktı yalvarırım çok kötüyüm benim çocuğuma ense kalınlığı teşhisi ikili taramada konması gerekmezmiydi neden şimdi ben çok kötüyüm hamileliğim zehir oldu 😔

ozgeya, başlığı ACİL!!Detaylı Ultrasonda Down Sendromu Riski olarak değiştirdi.
    [silindi], başlığı ACİL!! Ense kalınlığı hakkında olarak değiştirdi.

Gamze-H Sakin olun öncelikle inşallah sağlıklıdır bebişiniz. Test için kan vermişsiniz zaten bildiğim kadarıyla en doğru teşhis o testlerde çıkanlar oluyormuş. Bence bir şey yoktur 🙇🏻‍♀️

Gamze-H nipt testin sonuclarini bekle insallah bisey yoktur ultrasonlar herzaman dogru sonuc vermyor

Gamze-H testlerin bir %100 garantisi olmuyor kendinizi üzmeyin down sendorumu tehsisi konulan bebekler normal doğabiliyor yada tam tersi olabiliyor.

Gamze-H 3 sene önce benzer durumu bende yaşadım. 2′li testi iyi çıkmıştı detaylı da iyi çıkmıştı ama doktorum umursamaz bir tavırla kafası küçük dediği başka doktora gittim ve macera başladı. Çapada heyete girdiğimde prof öğrencilerine “down sendromu görünmüyor” dedi ve raporumda da böyle yazıyordu ama bizi bir odaya alıp ayak üstü plesentadan örnek almak için izin almaya çalıştılar. Bir şeyi yok neden bu testi yaptıralım dediğimde emin olmamız lazım bebeği isterseniz aldırabilirsiniz demişti genetik doktoru. O stresle bir dünya sorunun üstüne 28 haftalık erken doğum yaptım ve bebeğim de ne down sendromunu vardı ne de kafası olması gerekenden küçüktü. Gebeliğim zehir olmuştu. Stres yapma lütfen bu stresle olmasa bile herşey olur. İmkanın varsa iyi bir perinatoloğa git ben öyle yapmıştım

[bilinmeyen] Canım benim de ikili testim temiz çıktı doktor uclu istedi üçlü test orta riskli cikti ve bunu bana 24 haftamda söylediler. Bu arada detayli ultrasona girdim bobreklerde genisleme ölçüldü. Perinatolojiye sevk edildim. Ikinci gitmem de tekrardan detayli ultrason cekildi biri orta digeri düşük ölçüde buyume ölçüldü. Bu defa amniyosentez onerdiler istemediğime dair imza aldilar. Tekrar perinatolojiye kontrole gittigimde baska doktor amniyosentezi zaten gec önermişler zamani geçmiş dedi. Ne nifty yaptirdim ne amniyosentez. Bebegimin bobrekleri simdi sag 7mm sol 7mm ve mesane arkasinda kist var. Bir bilinmezlik içinde su an da ben de bekliyorum. Sonuclarinı aldiginda yine yazabilir misin?

[bilinmeyen] ayyyy nasil üzüldüm anlatamam.. Bebeginizin birseyi olmayisina da bi o kadar sevindim. Hem hamileliginiz zehir oldu hem erken dogum yaptinz. Hemde hic bir sıkıntı yokken. Cidden cok zor.

Gamze-H Hiç üzülme teyzemde aynı şey oldu doğumun son anına kadar down sendromu teşhisi konuldu gitmediğimiz doktor kalmadı ama bebek doğdu hiç bir sorunu yok şuan 3 yaşında ve bütün doktorlar çok yüksek ihtimal vermişti

Gamze-H hiç korkma bence. Bende 23 haftalık hamileyim geçen gün kontrole gittim bana da aynı şeyleri söyledi perinatoloji doktoru. Sağ böbreğin kanalında genişleme var, ense kalınlığı var, kalbinde ve bağırsağında parlaklık var dedi içimi karattı gönderdi. Benimde içim içimi yedi tabi ertesi gün başka perinatolojiye gittim o da sadece böbreğinde genişleme var ama bundan da korkulacak bişey yok dedi ilerleyen zamanlarda zaten düzelebilen bi problem. Benimde ikili tarama sonucum temiz çıkmıştı o yüzden bence hiç korkma derim çünkü doktorlar yanlış ölçüm de yapabiliyorlar. Ben de ne amniyosentez ne de diğer kan tahlilini yaptırmadım. Ne gelirse zaten allahtan. Allah hepimize sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah.

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim günlerdir uyku uyumuyorum dünyam başıma yıkıldı inşallah nifty testim negatif gelir gerçekten psikolojim çok bozuldu başka bir perinatolojiye gitme imkanım yok maddi olarak zaten dünyanın parası gitti her yere inşallah negatif gelir testim nolur dualarınızı esirgemeyin

Gamze-H canım test değil tarama o yüzden kesin sonuç değildir, ikili taramalar falan. İkili taramada down sendromu teşhisi konabilir ama bebek sağlıklı olabilir ya da tam tersi olabilir.
    sıkıntı yapma, kan testi vermişsin zaten. İyi düşün ve sonuçları bekle

Gamze-H bende yaptırdım nipfty testten. 10 günde geldi sonuç. Temiz çıktı. İçinizi ferah tutun doktorlar üstünden sorumluluk atmak için yönlendiriyor nipfty teste. Tertemiz çıkıcak zehir etmeyin günlerinizi. Üstelik %100 cinsiyeti de öğreniyosunız bu testte

2 li tarama testi tanı testi değildir.sadece olabilir ama eminde degiliz gibisinden yapilan bir test.bende de 3 lu temiz çıktı 2,linin gununu kacirmiatim .ayrıntılı ultrosona girdim 6.6 mm cikti uc ayri doktara gittim 3 ude sadece ense kalınlığı var dedi ve hepsi ensesini 2 gün. Arayla gittiğim halde farkli ölçtü.bende fedal DNA testi yaptim bu persembe sonuc gelicek bekliyorum bende cok uzgunum

Gamze-H

Bende de bobreklerde geniwlenme cikdi .Doktoruma sordum bebek buyudukce cis yaptikca duzelecek dedi.Sordu dedim kiz bebek woyle dedi kizsa korkusu yok.wimdi bu yorumlari okudum korkdum bu arada 22 haftalik hamileyim.2li tarama testim qayet normal cikmiwdi.

mrvky34 bende ikili tarama testim sınırda çıktığı için üçlüyü bekliyorum. Siz üçlü testi yaptırdınız mı?