Pankek yok canım hic farketmiyor misafir kalıcı olman onemli degil. Yabancı olman musluman olman çoğu icin problem. Cunku muslumanlara genel olarak sıcak bakmıyorlar dolasıyla yabancilarada 🙂
Tabi ki aileler olarak biz evlatlarımız icin elimizden geleni yapacağız benim oğlum insaAllah dogarsa çift vatandaş olarak dogayacak ve biz Türkiye’de yasamayı istiyoruz şimdilik ama ilerde ne olur bilemeyiz. Oğlum sonra orayı tercih ederse kendi bilir. Ama bunun içinde Hollandaca öğrenmesi gerekiyor küçüklükten. Malesef flemenkce dersi veren kurslar yokmuş burda araştırdım. Cunku sadece annenin konuşması yetmeyecek çocuğun yabancı dil öğrenmesi icin.
her ülkenin eksikleri var Türkiye’nin de olduğu gibi, yanlışlar kime göre neye göre yanlis oda tartışılır tabi.. ama o bahsettiğin ülkelerin daha cok eksikleri var emin ol, en basiti sağlık sektörleri sıfır. Yanı eksik yanlis arayacak olursak bu her ulkede var ama neticede yine insanın kendi vatanında olması kadar güzel birsey yok. Bende bunu yurtdisinda doğmuş büyümüş, sosyal yada iş gereği olsun bir cok millet, irk, kulturle muhatap olmus cogu ulkegi gezmis gormus biri olarak gonul rahatlığıyla diyebilirim ☺️👍🏻
Sağlık sektörünün neden sıfır olduğuna Kucuk bir ornek verebilir miyim.. Hollanda’da bizim orda oturuyor, 21 yasinda bi genc kanser hastasi var. Hollanda onun tedavisini durdurmuş bir cok hastanın durduğu gibi. Su an Kapasitemiz yetmiyor diyerekten bir cok ameliyatlar tedaviler suan ertelendi. Neyse bu cocuk tedavi olmasa resmen olecek.. Türkiye gitmek istiyorlar ama gidemiyorlar, giriş çıkış kapalı uçak yok. Çağrıda bulundular bu cagri sayin Fahrettin Kocaya kadar gitti ve dün devlet büyüklerimiz Hollanda’ya hastane uçagi gönderip o arkadaşımızı ve ailesini Türkiye’ye getirdiler. İnsallah Türkiye’de tedavisine devam edecek.. bunu hangi ülke yapar/yapıyor? Ben söyleyim mi HİÇ BİRİ!
gönlünüzce olsun hersey ☺️🌸