Ozgeliz Merhabalar. Memnun oldum 😊Biz Fransa’da yaşamıyoruz. Ben Fransızca öğretmeniyim, Fransız şirketinde Fransızlar ile çalışıyordum. Ben de 2017’de evlenip Bilecik’e taşındım. Eşim yurtdışında yaşama işine pek sıcak bakmıyor aynı hayat standartlarını, bu rahatı yakalayamayız diye. İkimiz de zamanında bir süreliğine yurtdışında yaşadığımız için gurbetin getirdiği zorlukları bilip göze alamıyoruz burdan kalkıp gitmeyi. Ama çocuğumuz için en iyisini isteriz tabi ki de. Eğitim hayatında yabancı kaynakları rahat okuyabilsin, dil bariyerine takılmadan istediği eğitimi alabilsin diye yabancı dil öğretmek istedik.
Eğitim hayatı haliyle sosyal hayatı da beraberinde getireceği için isim konusunda sıkıntı çekmesin istiyorum. Sizdeki gibi bazı dillerde kolay söylenebilen bir isim bulmak zormuş. Yiğit ismini doğru telafuz etseler bile yazıdan okurken acaba ‘Yiji’ falan diye mi okurlar ? Berat ismi de güzel. Bazı bölgelerde, sanırım kırsal kesimde, r harfini okuyorlar Fransa’da ondan alışık olabilirler be doğru okuyabilirler.
Bence Teo, Leo falan gibi isimler de olabilir kısa ve kolay ama içime hiç sinmiyor nedense. Bebeğimi görüp ismini öyle koymak istiyorum açıkçası. Şimdilik alternatif isim listesi yapıyorum böylelikle doğunca daha kolay karar verebilirim 😊