• Sağlık
  • Yenidoğan bebege kundak yapilirmi

Peri_ss03 Valla bizim sülalede bebekler hep kundaklanır ve hiç zararını görmedim şimdiye kadar. Yararı ise bebek daha rahat uyuyor ve bizimkiler hep der kundaklanan bebeğin fiziği daha iyi oluyormuş. Öteki türlü koca bez bağlanıyor her bir bacağı bi tarafa gidiyor. Bence mantıklı bir şey bende yaptırddım kundak bebişimi kırkı çıkana kadar kundaklicam. Sabahtan akşama kadar da kundakta kalmıyor tabiki açıp hareket yapıyoduk bebişlere kıyafet değiştiriyorsun felan uyumaya yakın kundaklıyosun tekrar. 6 tane yiğenim büyüdü onla hiçte bir şey olmadı valla

1Anne_ bende yarim kundak yapmayı düşünüyorum kaynanam tam diyo ama benim dedgim olucak

uruk1 peki ne zmana kadar hani dünyaya alışsa daha iyi değilmi

Peri_ss03 yarim kundak oneriliyor genellikle canm ayaklar disarda olcak sekilde uykuda sicrayip kendini uyandirmasin ve dis dunyaya cabuk adapte olsun diye

Gaazell benim kaynanamda diyo fiziği güzel oluyo esim e kayinclarima da yapmış görsen maşşallah ları var fizik konusunda.

Peri_ss03 Bebekler ilk dogduklarinda hala dogum icin hazir degildir aslinda. Bunun icin 4. Trimester lik bir doneme daha ihtiyac duyarlar. Ilk uc ay anneyide bagimsiz olarak degil de kendilerinin bir uzantisi olarak gorurler. Ve surekli rahim kosullarini ararlar. Bu yuzden ilk uc ay kundak yapmak, monoton sesleri dinletmek, kucaklamak ona aradigi ve huzur buldugu rahim ortamini geri verir. Bu yuzden cogu dr ilk uc ay kundak yapmayi oneriyor.

Peri_ss03 tam kundak kalça çıkıklığına sebep olabiliyor . yarım kundak öneriliyor . rahat uyusun uykusunda sıçrayıp kollarını açıyorlar uykusu bölünüyor falan o yüzden. Sadece uyurken kundaklamayı düşünüyorum bende

Peri_ss03 Rica ederim. Bende insallah tüm gün tabiki mümkün olmaz ama aglama krizlerinde vede uykuya gecisi daha rahat olsun ve daha uzun sure uyusun diye kundak yapmayi dusunuyorum. Allah sağlikla kavusmayi nasip etsin hepimize🙏😇

Peri_ss03 Yani böyle eskisi gibi sımsıkı taş gibi değil ama gevşek şekilde yapmayı düşünüyorum ben annem ikna etti beni bu konuda 😅

Peri_ss03 Aynen öyle yoksa öteki türlü bebek açık uyuyunca yamuk yumuk uyuyor 🤭😂

Peri_ss03 herkes yapıyor diye yapmakta saçma değilmi sence ? Şeye benzedi o şurdan atladı bende atlayım 😀 tabi bu benim fikrim siz bilirsiniz

hilal_yener canım allaskina o nerde bu nerde o ordan atladı bem atliyim demek değil bu herkes te yaptığınına göre demekki bi zararını gören olmamış yoksa kim yavrusuna kiyarda yapar 😄