Faydası ve zararı ne
Yenidoğan bebege kundak yapilirmi
Çocuk kendini daha çabuk tutabilsin diye yapılıyor bazı doktorlar öneriyor bazıları önermiyor doktorun izniyle tabi ki bende bebeğimi rahatsız etmeyecek şekilde yapmayı düşünüyorum tutması da kolay oluyor 😊
Faydası bebek ilk zamanlar dünyaya yabancı olduğu için kundakta olunca kendini anne karnında sandığı icin kundak rahat oluyo onum acısından. Ve isitiyo onu yani kalın giydirmeye gerek kalmiyo. Zararını bilmiyorum
Kucağa alması da daha rahat oluyo
Peri_ss03 yarım kundak öneriliyo canım yani kollar sıkı ayaklar serbest eskiden olduğu gibi boydan boya taş gibi değilde 😂 e bebekte fermuarlı hazır kundaklar varya onlardan aldım ben hemen kundaklıcam faydası varmış
Peri_ss03 ben kundağa karşıyım çok saçma o çocuğun elini kolunu bağlıyosun resmen çocuk hareket edemiyor saçma
Peri_ss03 Valla bizim sülalede bebekler hep kundaklanır ve hiç zararını görmedim şimdiye kadar. Yararı ise bebek daha rahat uyuyor ve bizimkiler hep der kundaklanan bebeğin fiziği daha iyi oluyormuş. Öteki türlü koca bez bağlanıyor her bir bacağı bi tarafa gidiyor. Bence mantıklı bir şey bende yaptırddım kundak bebişimi kırkı çıkana kadar kundaklicam. Sabahtan akşama kadar da kundakta kalmıyor tabiki açıp hareket yapıyoduk bebişlere kıyafet değiştiriyorsun felan uyumaya yakın kundaklıyosun tekrar. 6 tane yiğenim büyüdü onla hiçte bir şey olmadı valla
EbruIrmakAhmet bende yarim kundaktan yanayım 💕
hilal_yener ya peki herkes yaptığına göre demekki var bi bildikleri diye düşünüyorum
Peri_ss03 Bebekler ilk dogduklarinda hala dogum icin hazir degildir aslinda. Bunun icin 4. Trimester lik bir doneme daha ihtiyac duyarlar. Ilk uc ay anneyide bagimsiz olarak degil de kendilerinin bir uzantisi olarak gorurler. Ve surekli rahim kosullarini ararlar. Bu yuzden ilk uc ay kundak yapmak, monoton sesleri dinletmek, kucaklamak ona aradigi ve huzur buldugu rahim ortamini geri verir. Bu yuzden cogu dr ilk uc ay kundak yapmayi oneriyor.
Peri_ss03 tam kundak kalça çıkıklığına sebep olabiliyor . yarım kundak öneriliyor . rahat uyusun uykusunda sıçrayıp kollarını açıyorlar uykusu bölünüyor falan o yüzden. Sadece uyurken kundaklamayı düşünüyorum bende
Dilankenger evet bende çünkü sürekli heykel gibi durcagini içime sindiremem