34 haftalıgım eskiden dogumdan korkmuyordum ama günüm yaklaştıkca çok korkmaya başladım sizce nasıl dedıklerı gıbı korkutucu mu sancılar cok mu kotu 😭bırde ben acıya dayanıklı degılım tüp bebek deyıp sezeryanın arkasına mi saklansam 😥

Bende cok korkuyrum 32+2 ıkı hafta snra kontrolüm var ve ben doktorum ne dıycek korkusuylayım

Esila4549 4 cm acıklık olunca epidural taktırın sancılarınz hafiflesin ben öyle istiyordm ama farklı sebepten zorunlu sezeryan olucak

Bende çok korkuyorum kızlar 39+2 yim ne gelen var ne giden dün kontrolüm vardı nstde hiçbişey çıkmadi nst yaparken doğum yapan bi annenin çığlıklarnı duymak zorunda kaldım doğumhaneyle nst odası yakın yakına tüm gün kulaklarmdan çıkmadı o ses daha da korkmaya başladm bir yandandan içm koptu çok acıdm 😟

1. Haftaya geldik bende aşırı korkuyorum. Birde içime sanki erken olacakmış gibi hissediyorum. Hemen herşeyi hazır etmeliymisim gibi.. Allah yardımcımız olsun bir avazda kurtulalım insaAllah

Esila4549 inan bana korkmana hic gerek yok bende senin gibiydim cok korkuyordum sezeryan dusunuyordum ay ordan cocukmu cikar kucucuk yerden diyordum ama Rabbim herseyi ona gore ayarlamis canim normal dogum kadar guzel bisey yokmus. Sezeryan daha kotu inan bana. Ustelik ben 3cm aciklik varken sancilarim baslamisti su patlamisti hastanedeydim dogum yerinde o an bana epidural yapildi bebis dogana kadar hic ama hic bi agri hissetmedim cooook rahat gecti dogum ruya gibi geldi gecti hic kafani yorma bugun kizim 4bucuk aylik ve o dogum anini oyle ozluyorum ki keske basa sarip o ani tekrar yasasammm.... ruya gibi cokk guzeldiiii. Hic korkma

İlk 2 çocuğunu normal,son çocuğunu geçen haftalarda sezeryan yapan arkadaşımın bana telefonda ilk söylediği şey”sen ne yap et normal doğum yap sezeryan çok kötü ağrılarım çok kıpırdıyamıyorum.Normal doğum 15 dk.sürüyor ve bebek doğunca herşey bitiyor iyileşiyorsun”dedi.Zaten 2 gün sütü gelmedi bebekte annede çok yıprandı.Defalarca aynı yerden bacağı kırılmış biri olarak,öyle yada böyle acı olacak ama sezeryanda 10 güne kadar sürdüğü için ben normal Doğumu daha mantıklı buluyorum.Bacak kırılması kadarsa acısı dayanabilirim diye telkin ediyorum kendimi.

Esila4549 bence kendinizi normal sezaryen diye şartlamayın. Önemli olan sizin ve bebeğinizin sağlıklı olması. Ben normal doğurdum ama kaburgama bastırdıkları için kaburgam çok ağrıdı kaç hafta, dikişim açıldı vs. Sezaryen olan arkadaşım 3 günde ayağa kalktı. Tam tersi bir arkadaşım normal doğurdu dikişi bile yoktu falan. Kişiden kişiye değişiyor her şey kendini sakın şartlama hayırlısını iste. Sağlıkla kucağına alırsın umarım bebeğini🙏🏻

Esila4549 Bende de aynı durum söz konusu .35 haftalık oldum hiç korkmazdim ama doğum yaklaştıkça korku sarıyor içimi . Hatta bugün ağladım ben doguramiycam galiba diye . Eşim bir yandan teselli etmeye çalışiyor. Rabbim yardımcımız olsun 🙏

Esila4549 canım bende senin gibiydim üstelik hem normal doğum geç sezeryandan korkuyordum fakat benim korkularım daha çok belden iğne ,sonda takılması yada normal doğumda kesi ve dikiş gibi ve en çok ebelerden korkuyordum☹️ Tam 38. Haftada aniden suyumun gelmesi ile hastaneye gittiğimde İnan ebeyi görünce sezeryana karar verdim gerçekten iyi bir ebenin gelmesi çok önemli. Kafanda çok büyütme anın tadını çıkar. Ebe dışında hiç bir şey korktuğumuz gibi olmuyor🥰🥰 şimdi 3 günlük yanımda uyuyor bebeğim inşallah sende hayırlısı ile kucağına alırsın🥰🥰🥰

samantha normal Doğum tercih etmek güzel ama herkes çabuk doğuramayabiliyor.sezaryen olmuş biri olarak ve kan alınırken bile bayılan birisi olarak ben şahsen o kadar da acılı olduğunu düşünmüyorum.şöyle tarif edeyim hani regl olursunuz ya çok şiddetli öyle idi ameliyat sonrası.kalkıp yürümez oturursanız o ağrı hafiflemez.ağrı kesici de veriyorlar istersen içiyorsun sonraki günler.kısacası benim tahmin ettiğim gibi olmadı .ameliyat desen zaten uyuşturuyor her ameliyat gibi anlamıyorsun sıkıntı yok zaten.🙏🌸

Suan 28 +2 yiz. Bugüne kdr hep o gün gelince nasılsa öyle yaşanıp bitecek dedim canım halada kendimi öle teselli ediyorum. Yani gün ne getirirse ne yaşatırsa yaşanıp bitecek evet zor ama kaçısı da yok. Bol bol dua edip hayırlısını dilemek lazım. Rabbim kolay dogumlar nasip etsin.

Sedahatun kesinlikle her doğum kişiden kişiye değişiyor. Benim de sezaryen olup.erteesi gün ayağa kalkan tanıdıklarım oldu normal doğum da aynı şekilde. Pişman olan da var olmayan da . ama bizim insanımız illa bir şeyi kötüleme derdinde . halbuki bu da şans işi