Zeyk tamam canım polemiğe girmek istemiyorum inşallah güzel doğumlar geçirirsin 🤗❤ rabbim herkesin bebeğini sağlık la sihatle kucağına almayı nasip etsin inşallah 🤲

firstmom çok zararlı falan yazıcaklar şimdi buraya bende prof değilim tabi oturup tıp tecrübesi paylaşmıcam ama şöyle; ben gebelik genetiği olmayan ailesinde şeker hastası bir kişi bile olmayan biriyim. Kilom boyum gayet yerinde sağlıklı bir bireyim. Şimdi ben şeker yüklemesi yaptırdım ki benim doktorum inanılmaz cool ve rahat bir adam asla gereksiz test istemez zaten gebelik teminatım var benden para kazanamıcaklarını bilirler. Neyse şeker yüklemesi yapıldı 50mg ve ta taaaa nur topu gibi sınırın üstünde şekerim çıktı yaklaşkk 3 aydır diyestisyenle diyet yapmama rağmennn. Yani demem şu bu test gerekli şekeri olan annelerin bebekleri obez doğma ihtimalli ileriki yaşlarda diyabetik olma ihtimalleri %90 küsür. 50 mg bir içicek gün içerisinde yediğiniz bir adet sütlaç baklava vs eşit. Kontrol altına alınması gereken birşey. Uzun oldu kusura bakmayın her posta bunu inatla yazıyorum yazıcamda 😊

Zeyk her postta size denk geliyorum yemin ederim duygularımın tercümanı gibisiniz 😂

Rbidrmz ya biz bu kadar insan yanlış okuyoruz ya sen okumayı bilmiyorsun.. Bu testte kullanılan glikozun kalori miktarı 1 dilim baklava ile aynıdır ### gebelik şekeri kontrol edilmediğinde; (YANİ TEST UYGULANMADIĞINDA) preeklampsi, gebelik haftasına göre büyük bebek, anne ve bebekte diyabetin yerleşmesi, bebeğin ilerde obez olması... senin attığın şey bu bu cümleden hala zararlı olduğunu mu düşünüyosun

anneadayi_ ne gibi işlerine gelmiyor? Salak mı bu doktorlar kazançları ne olabilir? 6 yıl boşuna mı okuyorlar? Hadi hepsini geçtim glikozla bana 1 dilim baklavanın arasındaki dağlar kadar farkı anlatır mısınız ? İnternet profesörü dediğiniz Karatay hocamız mı 😂çünkü bende Üniversite hastanesine gidiyorum profesöre şeker yüklememi o istedi

Oyku10- dediğim gibi araştırırsanız ppeekkk çok profesör ve doktorun karşı olduğunu görürsünüz Karatay sadece bunların arasında ünlü olmuş olanı ünsüz olanlarinda görüşleri önemli bizim için bu kadar basit bir şeker olayını anlamak için 6 sene okumaya ve doktor olmaya gerek yok bence birazcık araştırma yeterli olacaktır 🙏😊

Zeyk katılıyorum size yani ciddi anlamda yargı dağıtan herkese cevap vermek istiyorum tavsiye verirsin okey ama böyle doktor uzman gibi konuşmalara tahammul edemiyorum

anneadayi_ doktor olmaya gerek yok mu ayy😬 bu onca yaptır veya yaptırma diyen 6 sene okuyan ve profsa hala okumasına devam eden doktorlar neye göre yorum yapıyorlar acaba yoldan geçen dayılar yapmıyor heralde 😂 bi alemsiniz gerçekten

anneadayi_ e o zaman yillarrcaaaa okuyup kimse doktor olmasin. Hatta kimse hakim avukat polis de olmasın çünkü birazcık araştırınca tüm mesleki bilgilere ulaşabiliriz sizin soylediginize gore. Hatta hastaneye de gitmeyelim ne gerek var ki? Sonuçta azıcık araştırıp evde kendi dogumumuzu gerçekleştirebiliriz.
          Bu arada Canan Karatay ünlü bir kalp cerrahı ve iç hastalıkları uzmanı. Uzman bir kadın doğum doktoru veya bir perinetalog değil.

Zeyk ya süper bi cevap 🙈🙈🤩🤩👏🏻

• Zeyk bunu yanıtladı.
            • Zeyk bunu beğendi.

Ek bilgi olarak bu şeker testini kadın doğum doktorları yaptırın diyor genelde , bu fikre karşı çıkan doktorlar ise cogunlukla kalp doktoru yada farklı branşlardan doktorlar , çünkü kadın dogumcu sadece gebesini dogurtana kadar olan kısımla ilgileniyor , bilmiyorki o kadın doğum yaptıktan sonra o bebekte ve annede bu olayın etkisi nedir , çünkü işi orada bitmiştir artık ilgilendirmez onu. Bu yüzden kadın doğum doktorları gibi sadece gebelik döneminde bizlerle ilgilenen doktorlar değil her dönemde ilgilenmesi gereken kalp uzmani veya diğer branş doktorlarının fikirlerini daha çok önemsenmeli bu konuda

firstmom ben yaptirmak istemiyordum cunku o igrenc seyi icemicegimi biliyordum sonra neyse yaptırayım zorla da olsa ne olur ne olmaz dedim ama yaptiramadim 75ml ictim o gazoz gibi seyi 20dk sonra hepsini cikardim cok igrenc acayip midemi bulandirdi ictikten sonra da kendimi kotu hissettim zaten kisacasi test geçersiz oldu hayirlisi olsun diyelim🤷‍♀️

Zeyk ben şeker olayından bahsettim siz tüm doğum sürecinden bahsediyorsunuz sahsen ben doktor ve ebe olmadan doguramam ama siz bı deneyin ise yararsa paylaşırsınız bizlerlede 😊

• Zeyk bunu yanıtladı.

anneadayi_ ne gerek var onların düşüncelerini önemsemeye canımm. Nasılsa en basit bi şeker testi yani araştırsak buluruz doktor dediğin nedir ki

Oyku10- ya canım. Ben tasarımcıyim ev tekstili tasarımcısıyım. Ama kalkıp da gidip bir iç mimarın, bir moda tasarımcısının projesine o öyle değil böyle olmalı demiyorum. Kendi alanimda üretim yapıp kendi alanimda öğrenciler yetiştiriyorum. Şayet onların işine karisirsam ve insanlar da bana inanmayı tercih ederse insanların aklından da şüphe ederim. Çünkü benim alanım tamamen sözelken bir mimarın alanı sayisal bilgilere dayanıyor. Şimdi Üniversite de perinetalog bir hoca şeker yüklemesi yaptır diyorsa gidip biz de Canan hocayı dikkate alıyorsak bu gittiğimiz diğer tüm kadın dogumculara haksızlık olur.

Zeyk gerçekten böyle bir nesile çocuk dünyaya getireceğiz. Ben üzülüyorum biri çok zararlı der (SöZde) makalesi dediğinle çelişir biri der şeker testine 6 yıl okuyamaya gerek mi var gerçekten 21.yyda bilimin teknolojinin ilerlemesi gerekiyorken böyle dendikçe kendime hakim olamıyorum çocuk veya kendisi hastalandığında da araştırır netteki profesörlerden

Bu abartanları anlayamıyorum ben yaptırdım 50 gramlık olanı içtim hiçde kusacak gibi şekerli felan değildi çilekli mis gibi tadı vardı bi daha olsa içerdim dedim ve hiçbir zararı yok.Doktorum kendi eşinede yaptırmış zararlı olduğunu bilse kendi eşine yaptırmazdı bence fazla abartmayın zarardan çok faydası var gizli.şekeriniz varsa anlayamıyosanız bebeğe çok zararı var ondan yaptırın kesinlikle ben 26 haftalığım hiçbir zararı da yok

anneadayi_ ek olarak verdiğiniz bilgi de tüm alanları kapsayan tüm doktorlardan da bahsetmişsiniz ;) ha bir de bir kadın dogumcu tabiki bir hamileyle doğum anına kadar ilgilenecek napacak doğduktan sonra çocuk doktoru falan olarak da mı devam etsin .
                      Her alanın kendine yetiştirdiği bir doktor var buyuzden hastanelerde poliklinikler ayrılıyor. Napalim hamilelik takibinde kadın dogumcumuz sadece doğuma kadar ilgileniyor diye gidip cildiyeye mi takipli olalım.
                      Siz de o ışık var eminim bu araştırmayla onu da yapabilirsiniz