Ahuzd eğer ki bebeğin gelme şekli normalse doktoruna birak canım inşallah sağlıkla kucağına alırsın 💓

Busra5341 her doğumda yapılıyor mu bilmiyorum benim bebeğim yukarıda duruyordu sanırım o nedenle karnıma değil göğüs kafesimin hemen altına bastırdılar ama burada yazılanları okuduğum için bastırdıklarını anladım yoksa üzerinizde bi ağırlık varmış gibi oluyo bi kaç saniyelik sonra bebek çıktı zaten büyük bi rahatlama hissi olmuştu bende o an

Mini9

Serez

öyle veya böyle doğacak evet 😉
    çocuk ters döndüğünde “iyi benlik bi sukıntı değil mecbur sezeryan olcam giyinir süslenir gideriz”demiştim .
    Bugün Baktık normal pozisyona dönmüş yine psikolojim değişti 😊

Ahuzd isteğe bağlı da sezaryen isteyebilirsiniz bu sizin hakkınız. Sizi tenzih ederek söylüyorum ama sanılıyor ki sezaryen olanlar hiç zorluk çekmiyor normal Doğum yapanlar kahraman ilan ediliyor ya da çocuk doğuruyorsan illa ağrı acı çekeceksin tabiri caizse hakkını vereceksin, böyle düşünenlere kızıyorum kararsız insanları strese sokmaktan başka bi işe yaramıyorlar 🤦🏻‍♀️

Mini9 he anladm dogum esnasinda olmus bazilari dogumdan snra gelip bastryolar cok aciyor fln yazmista o yuzden sordum tesk ederm

Mini9 tabi öyle bi algı var açıdan ziyade normal doğumu göklere yerleştirme durumu var . Son ana kadar bu dikkatlerin içine girmemiştim şimdi normali denemelisin olmazsa sezeryan olmalısın Ahu diyorum halbuki böyle düşünmemeliyim .

Ahuzd catin musaitse normal dogumu iste en guzeli cnm bnde 7 ocakta catima bakicak ben normalden yanayim

Mini9 doktorum “sezeryan istersen yaparım ilk tercihim normal doğum bana sorarsan “diyor zaten 👍🏽

Ahuzd bence sezaryen bir doğum tercihi gibi düşünülmemeli. Anne veya bebek açısından sağlıksal açıdan bir sorun yoksa, her şey gayet yolunda ilerliyorsa, doktorunuz da uygun bulduysa adı üstünde normal olan neyse o yapılmalı. Ama en ufak bir sağlıksal sıkıntıda da asla normal doğum konusunda diretilmemeli. Bir kitapta okumuştum, “normal olan doğumdan korkan tek canlı, varlıklar içinde en zeki olan insandır” yazıyordu. Çok hak verdim. Zaman içinde bizi normal olan doğumdan o kadar korkuttular ki o algı yeni yeni yıkılmaya başlandı.

Oznurrb düz mantık tabi normali olmalı , kadınlar doğurmaya yönelik tasarlanmıştır yaratılırken çok doğru, fakat zaman biyolojimizi öyle farklılsltırmış ki acı eşliğimiz ve gücümüz yediklerimizden belki azalmış . Korkudan kolaya yönleniyoruz.

Ahuzd ben normal istiyorum ama bebisimiz kilo olarak biraz önden gidiyor daha çatı muayenesi olmadim 38. Haftada yapiyoruz dedi gittiğim özel hastanedeki ebe 37+3 'üm ne zaman yaparlar doktor ne der hiç bilmiyorum ama sezaryeni istemiyorum korkuyorum ameliyat ve sonraki süreçten

Ahuzd ben onu bizim acı eşiğimizin düşmesine değil de geçmişte yaşanan özellikle devlet hastanelerindeki Kötü muameleye bağlıyorum. Sancı odası algısından, ebelerin doktorların kötü davranmasından, gelenin gidenin anneye saygı duymayıp insanların önünde adeta parmaklarcasına çatı muayenesi yapmasından kaynaklandığını düşünüyorum. Bunları yaşayan kadınlat o kadar fazla ki kulaktan kulağa bugünlere bize kadar taşındı ve bu şartlarda doğum yapmayacak olsak da bilinç altımıza normal doğum kötü bir şey algısı yerleşti. Anne bebek dostu hastanelerin çoğalması temennisiyle 🙏🏻

Busra5341 aaa evet o ayrı ya kanamayla ilgili olarak yapıyorlar hem de rahmin sertleşme toparlanma durumuna bakmak için 3 kez yaptılar bana

Ahuzd en iyisi çatı muayenesinden sonra doktorunuzun tavsiyelerini dinlemeniz sanırım ☺️

Normal doğum yapan da dikişlerim ağrıyor diyor sezeryan da bilemedim napcaz 🤔

Tugba_O

Oznurrb

Mini9

Talentedmom

fikir alış verişi iyi geliyor burdan . Şu an mesela 1-2 saattir hafif sancım geliyor nefes alıp hafifletiyorum , geçen hafta ters duruyor diye bunu yapmıyordum sezeryan nasılsa diye, şu an normal doğuma çaktırmadan hazırlanıyorum sanki 😎🤐😱

Ahuzd umarım her şey senin için ve hepimiz için yolunda gider :) normal doğumun anne ve bebek için faydaları çok fazla. Vajina kanalının florasında bulunan faydalı bakteriler sayesinde bebeğin bağışıklık sisteminin olumlu yönde etkilendiği söyleniyor. Ve benim için çok önemli olan, anne bebek güvenli bağlanmasının ilk adımı; normal doğum ve sonrasındaki ten tene temasın faydası saymakla bitmez. Umarım sağlıkla alırsınız bebeğinizi kucağınıza 🙏🏻