Normal mi sezeryan mi?
Busra5341 her doğumda yapılıyor mu bilmiyorum benim bebeğim yukarıda duruyordu sanırım o nedenle karnıma değil göğüs kafesimin hemen altına bastırdılar ama burada yazılanları okuduğum için bastırdıklarını anladım yoksa üzerinizde bi ağırlık varmış gibi oluyo bi kaç saniyelik sonra bebek çıktı zaten büyük bi rahatlama hissi olmuştu bende o an
Ahuzd isteğe bağlı da sezaryen isteyebilirsiniz bu sizin hakkınız. Sizi tenzih ederek söylüyorum ama sanılıyor ki sezaryen olanlar hiç zorluk çekmiyor normal Doğum yapanlar kahraman ilan ediliyor ya da çocuk doğuruyorsan illa ağrı acı çekeceksin tabiri caizse hakkını vereceksin, böyle düşünenlere kızıyorum kararsız insanları strese sokmaktan başka bi işe yaramıyorlar 🤦🏻♀️
Mini9 he anladm dogum esnasinda olmus bazilari dogumdan snra gelip bastryolar cok aciyor fln yazmista o yuzden sordum tesk ederm
Ahuzd catin musaitse normal dogumu iste en guzeli cnm bnde 7 ocakta catima bakicak ben normalden yanayim
Ahuzd bence sezaryen bir doğum tercihi gibi düşünülmemeli. Anne veya bebek açısından sağlıksal açıdan bir sorun yoksa, her şey gayet yolunda ilerliyorsa, doktorunuz da uygun bulduysa adı üstünde normal olan neyse o yapılmalı. Ama en ufak bir sağlıksal sıkıntıda da asla normal doğum konusunda diretilmemeli. Bir kitapta okumuştum, “normal olan doğumdan korkan tek canlı, varlıklar içinde en zeki olan insandır” yazıyordu. Çok hak verdim. Zaman içinde bizi normal olan doğumdan o kadar korkuttular ki o algı yeni yeni yıkılmaya başlandı.
- Düzenlendi
Ahuzd ben onu bizim acı eşiğimizin düşmesine değil de geçmişte yaşanan özellikle devlet hastanelerindeki Kötü muameleye bağlıyorum. Sancı odası algısından, ebelerin doktorların kötü davranmasından, gelenin gidenin anneye saygı duymayıp insanların önünde adeta parmaklarcasına çatı muayenesi yapmasından kaynaklandığını düşünüyorum. Bunları yaşayan kadınlat o kadar fazla ki kulaktan kulağa bugünlere bize kadar taşındı ve bu şartlarda doğum yapmayacak olsak da bilinç altımıza normal doğum kötü bir şey algısı yerleşti. Anne bebek dostu hastanelerin çoğalması temennisiyle 🙏🏻
Mini9 napalim dayaniriz dogum sancisi cekmekten iyidir 😊
Normal doğum yapan da dikişlerim ağrıyor diyor sezeryan da bilemedim napcaz 🤔
fikir alış verişi iyi geliyor burdan . Şu an mesela 1-2 saattir hafif sancım geliyor nefes alıp hafifletiyorum , geçen hafta ters duruyor diye bunu yapmıyordum sezeryan nasılsa diye, şu an normal doğuma çaktırmadan hazırlanıyorum sanki 😎🤐😱
Ahuzd umarım her şey senin için ve hepimiz için yolunda gider :) normal doğumun anne ve bebek için faydaları çok fazla. Vajina kanalının florasında bulunan faydalı bakteriler sayesinde bebeğin bağışıklık sisteminin olumlu yönde etkilendiği söyleniyor. Ve benim için çok önemli olan, anne bebek güvenli bağlanmasının ilk adımı; normal doğum ve sonrasındaki ten tene temasın faydası saymakla bitmez. Umarım sağlıkla alırsınız bebeğinizi kucağınıza 🙏🏻