Normal mi sezeryan mi yapsam çok kararsızım , 8 Ocak çarşamba günü çatı muayenem var, orda karar vereceğiz ,fakat “büyük bi istekle şu olsun “ diyemiyorum . Kendimi ikisine de hazırlayamıyorum o yüzden 🤦🏾♀️ Ne yapsam ?
Normal mi sezeryan mi?
Ahuzd ablam normal yaptı ben sezeryan ablam dogumhaneden cıktıgında bu baska bıse cok gurur verıcı felan dedı sızdenole dusunuosunuz demekkı ama zor valla gururlanmakta haklı normal dogum yapanlar
Ahuzd ikinci doğumum olacak sezeryan ağrıyor biraz yeri ilk doğum yapınca ama normali hiç düşünemedim şimdi yine sezeryan pişman olmadım hiç kendi açımdan
tuba-ozdogan çok ilginç işte o his...
kararlı olabilsem keşke ,korkuyorum🤦🏾♀️
çatı muayenesinde normal doğumu tölere edip edemeyeceğime de bakacak doktorum zaten.
Ahuzd bende normalden cok korkyyorum sezaryen istyrm . biraz cesaretn varsa korkun yoksa normali dene sonra olmassa sezaryen olursun ama ben normal yapamam diyorum mesela dusuncesi bile yetiyo bana . sende oyle bir durum yok en azindan deneyebilirsin . Normal yada sezaryen herkesin hikayesi farkli bir arkadasim 10gun kendine gelemedi normalden snra biri sezaryen oldu 2gun snra ayaklandi ama ikiside memnun yani. sen karar ver canm herkesin hikayesi farkli Allah sagsalim bebisine kavustursun 😊
- Düzenlendi
Mini9
sezeryan korkum:
-epidural iğne acısı
-dikiş sancısı
-bünyenin geç toparlanması
rahatlığı:ağrısız acısız girip çıkabilirim .
norrmal korkum:
-sancı acısı
-alttan muayene stresi
-bebek oksijensiz kalır mı
-vajinal sorunlar
rahatlıpı: biyolojik faydası,başarı hissi,erkenden ayaklanmak .
🧐🧐🧐
- Düzenlendi
Ahuzd ben sezaryen olmuş biri olarak o kısma yanıt vereyim 😄 Anestezi için yapılan iğnede sıfır hissiyat hiç düşünmeyin bile kan aldırırmak ondan zordur, dikişler ilk günler oturup kalktıkça sancı gibi değil de yanma hissi veriyor sonra geçiyo, toparlanma süreci de bünyeye göre değişir ama 3 gün kadar yanma hissi oluyo 1 haftadan sonra baya normale dönülüyor yani ben fazlasıyla canı tatlı biriyim başardıysam herkes başarır😂
Mini9 karninizi bastiriyolarmi ya o is nasil oluyor ?
Ahuzd bence ıkısıne de emın olamayacaksın canım hıc bı zaman brnım bu ıkıncı gebelıgım ılk sezeryan hamıle kalmadan once. butun hamılelere sezeryan olun dıodum ben cok tahattım dıoduö sımdı kendı basıma gelınce yune korku basladı kı yasayı bıldıgım bıse olup vok rahat sezeryan olmama ragmen
tuba-ozdogan Aslında bekleyesimde yok da aman napayım,
ben en iyisi çatı muayenemden sonra doktora bırakayım siz me derseniz onu yapıcam diyeyim geçeyim . 🤦🏾♀️
Ahuzd valla ben başından beri normal istiyordum arkadaşım . öyle yada böyle herkes nasıl doğuruyorsa bende bağıra bağıra olmadı doğururum diyordum . Şimdi 37 oldum biraz korku başladı . Haftaya çatı muaynem var doktorum ne derse ona göre hareket etmeye karar verdim . Bebeğimde biraz kilolu belki sezaryan der bilmiyorum. Sağlıklı olsunda nasıl oluraa olsun 🤷♀️