• Sağlık
  • Kan uyuşmazlığı iğnesi vurulan var mı ?

ben kesinlikle vurulmak zorunda diye biliyordum bu önemli bir konu sonuçta 🙄 bende olacağım şuan 8+5 henüz

Deletedmom138 ilk gebelikte bazı doktorlar yapmıyor Doğumdan sonraya bırakıyor ama riske atmak istemiyorum bende ama tehlikeli bi iğne mi bebeğe zarar verir mi iyi bişey yapayım derken kötü olmasın diye içime şüphe vardı kaç aydır

Gzdeeymn95 yaa ben doktorumla konuşurken bana bi tane hamileyken bi tane doğumdan sonra dedi sanırım acaba ben mi yanlış anladım ya şuan kafam karıştı bak haftaya sorayım bunu 😂😂

Deletedmom138 yok zaten Doğumdan sonra bebeğim kanı negatifse mecbur vurulacak ama bazı doktor hamileyken ilk gebelikte vurmuyor işte benim devletteki doktorum bi 28 haftada vurulacaksın bide Doğumdan sonra diyor ama özeldeki ilk gebelikte risk az hamileyken gerek yok Doğumdan sonra vururuz diyor o yüzden kafam karıştı benimde ama çoğu doktor 28 haftada da vuruyor

Gzdeeymn95 anladım kuzum teşekkür ederim aydınlandım şuan ☺️ bakalım benim duyumuma göre vurulmayı daha çok öneriyorlar. ne desem bilemedim bende acemiyim 🙄🙈

Gzdeeymn95
          mutlaka yapılması gereken bir iğne hiçbir sakıncası yok.. Zamanında bunu bilmeden doğup morarıp ölen nice bebekler var..çok şükür ki tedavisi var günümüzde içiniz rahat olsun..

Blackmom teşekkür ederim daha kararlıyım vurulmakta keşke vurulsaydım demek istemiyorum ilerde zaten

Gzdeeymn95 bende vuruldum 29 haftamda biraz geç kalmıştım bende çok korktum gerek varmı ya zarar verirse bebege veya bana diye vurulurken sordum yan etkisi bebege veya bana zararı olurmu diye hiçbişekilde yok dedi baya rahat bi tavırla Bende rahatladım yan etkisi bile zor görülüyomuş oda ateş biraz çıkabilirmiş sanırım

Canım bizimde kan uyuşmazlığımız var aynen banada doktorum ilk gebelik gerek yok demişti . Ama bende korkıyorum Çünkü annem bi tane bebeğini kan uyuşmazlığından kaybetmişti

Gzdeeymn95 Canım ilk gebeliğim bir sene önceydi sadece Doğum sonrası vuruldu... kan uyuşmazlığı iğnesi şimdi bebeğim bir yaşında ikinciye hamileyim test yaptırdık negatif sonuç çıktı yine Doğum sonrası iğne olacağım senşnn yaptırdığını ilk kez duyuyorum

Fazilet2232 ilk gebelik olunca insan çok acemi hep destekleyici sözler duymak istiyor içine şüphe geliyor böyle herkes vurulmuş görünce daha içim rahatladı teşekkürler

Gzdeeymn95 ikinci çocukta sorun yaratır mı. Bi problem var mı diye indrekt coombs sitem bi test yaptırdım oda negatif çıktı sadece Doğum sonrası iğne. Vurulacak

Betyyy vurulmak daha mantıklı geliyor riske atmamak allah korusun bişey olsa en azından vicdan azabı çekmek istemiyorum vuruldum önlemini aldım diyebileyim inş sağlıkla kucağımıza alırız