Gzdeeymn95 Fazilet2232 ilk gebelik olunca insan çok acemi hep destekleyici sözler duymak istiyor içine şüphe geliyor böyle herkes vurulmuş görünce daha içim rahatladı teşekkürler
Benanneyim Gzdeeymn95 ikinci çocukta sorun yaratır mı. Bi problem var mı diye indrekt coombs sitem bi test yaptırdım oda negatif çıktı sadece Doğum sonrası iğne. Vurulacak
Gzdeeymn95 Betyyy vurulmak daha mantıklı geliyor riske atmamak allah korusun bişey olsa en azından vicdan azabı çekmek istemiyorum vuruldum önlemini aldım diyebileyim inş sağlıkla kucağımıza alırız
Gzdeeymn95 Benanneyim vurulduğunuz iğne sizi 5 sene koruyor heralde o yüzden vurmadı hamileyken doktorunuz
SuleDoruk Gzdeeymn95 doğumdan sonra bebekle kan uyuşmazlığı olursa ve iğne vurulmazsa problem oluşuyor bir sonra ki gebelik için. Hamilelik esnasında bir problem olmadığı sürece vurulup / vurulmaması konusunda da doktorlar ikiye ayrılıyor. Benim her iki gebeliğimde de doktorum ( her ikisinde de ayrı doktorlar) gerek duymadı. O yüzden vurulmadım. Fakat ilk oğlumda gebelik sonrası vurulmuştu. Bakalım bunda ne olacak 🙄
hunilimom Gzdeeymn95 seni ve bi sonraki bebeğini korumak amaclı vuruluyor canım bende doğumdan hemen sonra vuruldum
Ketenprenses_4747 Kan uyuşmazlık iğnesi vurmalısın vurmasaan daha kötü Allah korusun bebeğin kalıcı sorunlara sebebiyet verirsin ben vurdurdum
Gizem3410 Bende vurulacağım 2 hafta sonra 🙄 ilk testim pozitif ikincisi negatif çıktı tekrar test yaptırcağım sonrada iğne vurulacağım
HatunYldrmNazlm Gzdeeymn95 Canim ben 2 hamileligimde vuruldum su anki hamileligimdede vuruldum. Yurtdisinda bu mecbur kan uyusmamazliginda, bebekte saglik sorunlar cikiyor dogduktan sonra. Igne zaten kotu bisey degil bebisin sagli icin yapiliyor.
Canan_irem96 Benimde ilk gebeligim devletde kontrolerim vuruldum kuzum 30. Haftada birde ilkini 5. Haftada vuruldum lekelenmem vardi bi sakincasi yokmuus aasinda 2. Bebeklerde sarti vardi simdi ilk gebeliklerse de tedbir icin vuruyomus .
Leyladisbudak Gzdeeymn95 bende hem özelde hem devlette sordum doktoruma ilk gebelik benim de indirekt coobs testi yapıldı negatif cikti iki doktorummda negatif cikinca dogumdan sonra yapıyoruz dedi
Gzdeeymn95 Teşekkür ederim kızlar ilgilendiğiniz için devlette Doğum yapmayı düşündüğüm için o doktor vurulmamı istiyor o yüzden haftaya vurulcam kısmetse vurulmayanlarda sorun olmamış vurulanlarda içim rahat etsin diye ben vurulmayı tercih etcem
Leylus Gzdeeymn95 canım benimde eşimle aramda kan uyuşmazlığı var doktorun hesabına gore 18+6 yız bu hafta kan uyuşmazlığı testi yaptı bana bi sorun çıkmadı ne olduğunu anlamadım senin ya da sizin bilginiz varmı 🤗
Gzdeeymn95 Leylus testin sonucu negatif çıkmıştır canım yani senin kan hücrelerin bebeğe zarar vermiyor Bebek maşallah sağlıklı yani birde 28 haftanda yapar o testi yine negatifse ya o gün iğne yapar yada Doğumdan sonra 3 gün içinde yapar ki 2 bebeği koruma altına alır o iğne
Leylus Gzdeeymn95 çok sağol canım daha daha doktorumla konuşamadık tahmin etmiştim bilgilendirmen çok iyi oldu benim için 🤗
Meliha_nur Gzdeeymn95 test yapıyor önce eğer uygunsan vuruyo ben de vuruldum bi sıkıntım olmadı doğumdan sonra 10 gün vurulucam
Masal71 Gzdeeymn95 ya benimde bu 2. Hamileliğim ilk hamileliğim de vurmadılar acaba bu hamileliğim de de mi vurunmam zorunlu değil acaba bilen varsa