Melteeeem bu kadar kendinize stres yapmayın. Bu konudaki en etkili faktörün stres olduğunu düşünüyorum ben. Benim kızımda 2 hafta geriden geliyor. 35. Haftaya kadar gayet güzel kilo alan bebek 2 haftada geriye düştü. Ben o dönem aşırı stresliydim. Köpeklerim rahatsızlandı hatta biri ameliyat oldu. Veterinerleri annemin oturduğu sitede olduğu için annemde kalıyordum. Annem yurtdışındaydı ve kardeşlerime bakması için halam annemdeydi. Zaten halamın yanında normal insanın bile psikolojisi bozulur. O da beni çok strese sokmuştu. Stresli geçen 10 günden sonra 35te evime geldim. 36da doktora gittiğimde kızım sadece 20g almıştı. Doktorumla birlikte şoka girdik nasıl olur diye. Bütün kontrollerim yapıldı. Beslenmeme dikkat etmiştim (hamilelikte etten tiksinmeme rağmen o hafta 3 gün kırmızı et bile yemiştim), kan değerlerim iyiydi, ultrasonda kızımın solunumu güçlüydü, suyum çok iyiydi, plasentam gençti, kızımı besleyen damarlardaki kan akışı süperdi ama sadece 20g almıştı. Doktorum aynı zamanda annemin doktoru ve 2 kardeşiminde doğumunu yaptığı için ve kardeşlerimin biri 2800 (şu an 18 yaşında) ve diğeri 2500 (şu an 9 yaşında) doğdukları için genetik olarak kızımında küçük doğacağını, beslenmeme dikkat edip hep sol tarafıma yatmamı ve sadece 38. haftayı mutlaka görmemi istediğini söyledi. Bu arada 36. haftamda kayınvalidem geldi. 2 saatte 1 besledi beni sağ olsun 😂 canım yemek istemediği halde yedim. 37. Haftada kontrole gittiğimde 200g almıştı tospiğim. Tabi bu sefer ben eşimin ve kayınvalidemin düşüncesine göre tek kalınca beslenemiyor oldum ama olsun. 😂 Halbuki rahatlamıştım. Evime dönmüştüm, köpeklerim sağlıklı ve mutlulardı, evde iş ya da yemek düşünmüyordum ve tek yaptığım şey yatıp dinlenmekti. Yarın 38. hafta kontrolüm var. 37de 2600dü. 1 parmak açıklık ve yalancı kasılmalarla bekliyorum. Bakalım yarın neler olacak? ☺️
Ha, bu arada, kardeşlerimin ikiside kuvöze girmedi. Hatta küçük kardeşimin çocuk doktoru bebekken kontrole götürdüğümüzde manken olacak benim kızım diye severdi çünkü ayda 4cm uzuyor ama normal seyirde kilo alıyordu. Şimdi kardeşlerimden biri profesyonel basketbolcu biri de jimnastikçi. İkisininde sağlığı, zekası, aklı fikri yerinde. 😍 Çok uzattım biliyorum, kusura bakmayın ama içinizi bir nebze rahatlatabilirsem çok sevinirim. 🤗