Yenianneadayi2208 Melteeeem ben elma pekmezi içiyorum canım.Ama hakiki, organik köy pekmezi,,, sağolsun dayımla yengem yapıp yollamışlar..Bulabilirsen eğer köy pekmezi dut elma üzüm keçi pekmezi hepsi işini görür..
Hamide19 Melteeeem hiç bir şekilde kendine sıkıntı yapmamanı öneririm sen kendini sıktıkça o da etkileniyor sağlığı yerindeyse eğer çokta sorun değil bence ki zaten doğum da çok farklı çıkabiliyor makinalara çokta güvenmemek lazım😃😃
Melteeeem Hamide19 stres de etkiliyormuş ama insan da düşünmeden edemiyor rabbim hayırlısını nasip etsin 😊
Hhhzzzlll3545 Melteeeem canim ben 36 haftalikken bebegim 2950 cikiyordu sonra 37 3 200 oldu 38 de 3 bucuk 39 4 te dogum yaptim 3480 yani demem o ki ult yanlislik payi oluyor takilma saglikli beslenmene devam et zaten dogduktan sonra boool boll emzirip kilo aldirirsin Allqhin izniylee
Melteeeem Hhhzzzlll3545 maşallah bebeğinize 😊 biz git gide zayıflıyoruz galiba KEşke dediğiniz rakamların azcık yanından geçebilsek ☺️
Hamide19 Bu arada bende sürekli pekmez ve beyaz ekmek yedim aslında tam buğday daha iyi ama çok sonradan öğrendim benimde bebeğim biraz önden gidiyor hatta ekmeği azalttım 😊
Faffabay Melteeeem benimde 35+4 Kilosu 2.200 boy 45 cm. Ama karın gelişimi 3 hafta geri dedi. Suyum iyi bebeğin hareketleri iyi ama işte. Protein ağırlıklı beslen dedi. Balık yağı verdi. 2 hafta sonra kontrolüm var umarım güzel sonuçlar alırız Geriliği 4haftaya çıkarsa doğumu konuşuruz dedi 😔 Rabbim hepimizin yardımcısı olsun. İnsan illaki kendini suçlu hissediyor ama elimizden geleni yapacağız artık. 🙏🏻🙏🏻
aydandir Melteeeem Aynı sıkıntıyı bende yaşıyorum birden bire herşey yolunda giderken gerilik çıktı 2 haftaydı 3 haftaya çıktı.perinatolağa gidiyordum her hafta dün de gittim artık daha sık görmek istediklerini yakın takibe alınması gerektiğini söyledi uzman doktor olmazsa alırız bebeği dedi.Ben ağla ağla kendi doktoruma rica minnet perinatolog doç dr a randevu aldırdım.Oda aynı ölçümleri yaptı ve 34. haftamda 1760 gram ölçtü karın ve baş 3 hafta geride.Oda gerilikte ya kromozomal bir hasar olur(2 li teste baktı sıkıntı yok) ya genetiktir yada bebek kendi yaratılıştan minyondur deedi.Ben pek protein ağırlıklı beslenememiştim etten tavuktan yumurtadan tiskinmiştim bu yüzden olabilir mi dedim plesanta bir süzgeç gibi sen ne kadar yersen ye o almak istediğini alır dedi.Şimdi bende yakın takibe alındım suyum bebeğin hareketi iyi çok şükür.En azından 37 haftalığa gelelim olmadı bebeği alırız dedi içime bir sızı düştü normal doğum olmuycak mı diye.
Melteeeem aydandir aynı gibiyiz ama ben perinatıloğa gitmedim daha doğrusu bilmiyorum perinatalog ne neye bakar ben balık yiyorum et yiyorum tiksine tiksine ama yiyorumda ne faydasını görüyorum omega royal kullanıyorum balık yağı dediği gibi bebeğim minyon benim kabul ettim artık napayım
aydandir Melteeeem perinatolog daha önce yapılmış ayrıntılı ultrasona baktı tekrar kendisi ayrıntılı yaptı doplerle kan akış hızına ölçümlerine bakıyor tek tek.Bence siz de bir perinatologa görünün.Çünkü doktor ilk başka baş ve karın çevresinde gerilik başlar sonra organlarda dedi takip altında olmak daha faydalı gerilik olanlarda
Minnosizmmm Melteeeem bence çocuğun yapısıyla alakalı olabilir annem 1.70 babamda aynı çok uzun degil ama kemikleri iri bir adam ama ben 1600 gram falan doğmuşum annem anlatır her gün ya kebap ya balık yedim ama sen parmak çocuk gibi doğdun diye şuan boyum 1.60 minyon tipli biriyim fazla kilom hiç olmadı desem yeridir. Şimdi ben 31 haftalık hamileyim kızım en başta 1 hafta geriden geliyordu kan sulandırıcı kullanmama rağmen ama sonra birden kilo alıp uzamaya başladı maşallah 2 kilo olmuş doktorum bile sordu ne yedin sen böyle diye. Her sabah çeyrek avakado ya 2 yumurta kırdım kepekli yufka ekmekle yedim pekmez içtim sütü çok canım istediği için fazla fazla içtim badem ceviz yedim ve özellikle levrek yedim ben çok kilo almadım ama kızım almış hep tavsiye ederim bunları doktorumda böyle devam güzel yaramış dedi bol bol su içmekte kan akışı için önemliymiş onuda ihmal etme ve hepsini geçtim kilolu bebek sağlıklı bebek demek değildir her şey yolundaysa şükret ve mutlu ol stres yapıp miniğine yansıtma ❤🐣
Melteeeem Minnosizmmm maşallah ne değişik karışım yapmışsınız öyle 😀 sağlıkla gelsinde takmıyorum artık
Bottesini Melteeeem Melteeeem Melteeeem bizim oğlan da haftasına göre az kilo aldı şu an 28.haftadayız ki ben diyetisyenle hareket ediyorum bu sefer.her zaman yiyeceklerle ilgili değildir bu az kilo alımı dedi.yararlı olan herşeyi yedim. Doktorum ise kilo kaybetmesi endişe verici olur az kilo alması değil demişti.asıl içinizi rahat tutmanız gereken nokta haftası çok iyi kiloya takılmayın.genel olarak küçük bebek düşük kiloda doğunca genelde emme refleksi gelişmiyor.haftası çok önemli.benim ilk oğlan 33 34 gibi doğdu ama 2800 dü.az da değil.bir ay ağzından enjektörle süt verdim.sonra kaşıkla .hep uyudu.3.ayda memeye tutturdum inat ettim biberon verseydim almazdı.burada benim de kendim için temennim daha ileri haftalara yetişelim az kilo bile olsa tamamlasın evrimini.hiç korkmayın sağlıklı olsun bakılır bir de çabuk toparlıyorlar merak etmeyin.
Bebisim_1208 Bottesini 36 haftaya giricem hem acilmam hemde dün nişanım geldi kuzum bna göre daha giricem 36 ya ama dra göre haftası 36 ile uyumlu dedi kilosu çarşamba günü 2800 dü inşallah şimdi bi üç olmuştur 🙏❤4 doz ignede vuruldum ne olur ne zmn gelir bilmiyorum artik
Melteeeem Bottesini inşallah rabbime dua ediyorum sağlıkla gelsinde gerisi önemli değil bir şekilde büyücek elbet
Bebisim_1208 Melteeeem kuzum sadece toz nesguik sıcak süte kat iç bna yaradı içtim haftada 300 grm almıştı inşallah sanada yarar❤🙏
Bottesini Bebisim_1208 endişe etme çok iyi iyi olsun da kilo dert değil.bende dün ve bugün iğne vuruldum ne olur ne olmaz diye risk yok şu anda erken Doğuma yönelik ama dr yapalım dedi ilk çocukta ben eklemsi oldum çünkü.