- Düzenlendi
Merhabalar, Sare kuşuma kavuşma hikayemi paylaşmak istiyorum sizlerle 👶🏼💖. Biraz uzun oldu şimdiden özür dilerim sadece anne adaylarının korkmaması gerektiğini anlatmak için bu yazıyı yazıyorum🤰🏼💖 Aslında üşendiğim için yazmayacaktım ama 'şimdi heyecanla doğumu bekleyen ve nasıl olacağını bilmeden forumda biri hikayesini yazsa da okusam belki birkaç şey öğrenirim diye bekleyen anne adaylari vardır çünkü bende öyleydim onlar için yazmalıyım' dedim ve başladım 🤗
Ilk gebeliğim, 24 yaşındayım Aydın/Nazilli de oturuyorum, 25 günlük kız anneyim.😇
Hipertiroid hastasıydım ve hamile kalma olasılığım biraz düşüktü ve eşim bebeğimizin olmasını çok istiyordu her ay nerdeyse test yapiyorduk ve hüsranla sonuçlanıyordu. Adet düzensizliği olduğu için her ay adet tarihlerimi kaydediyordum 8 şubat son adet tarihimdi tabi ben arkadaşlarımla dalga geçiyordum işte hamileyim onu yapamam hamileyim bunu yapamam diye ama içimde bi his var hamileyim 😊 O gün akşam eşime gelirken test al dedim geldi ve sonuç pozitif. Biz ertesi gün kan testi yaptırdık falan 3.5haftalik hamileydim ve serüvenimiz başlamıştı. 15 kasım normal doğum tarihiydi ve bir kızımız olacaktı 🤱🏼🥰
Sancı, nişan, suyun gelmesi, açıklık kontrolü vb gibi şeyleri bilmiyordum bunları yavaş yavaş internetten-forumlardan okuyarak, etrafımdaki kişilere doğum sancısı mı yalancı sancı mı olduğunu nasıl anlayacağım diye çok sordum, herkes anlarsın diyip geçiyordu ve ben anlamıyordum. Daha sonra anladim ki herkeste farkli oluyormus mesela benim belim ağrım olmadı sadece kasık ve hafif karın ağrısı vardı yani kısacası o an geldiğinde gerçekten anlaşılıyormuş 🤗
Tiroid için test yaptırdım normalde çok az çalışan tiroid bezim hamilelikte tam tersi çok hızlı çalışmaya başlamış ve hipotiroide dönmüştü ilacımı düzenledi doktorum ve ben gebeliğim boyunca kullandım her ay düzenli tahlil yaptırdım, mutlaka sizde tahlillerinizi ihmal etmeyin tiroid bebeğin zeka gelişimi için çok önemli. Onun dışında herkes gibi kusmalarım 6 haftalikken başladı 14.haftamda nerdeyse yok denecek kadar azaltmıştı. En büyük sorunum mide yanmasıydı kutu kutu gaviscon bıktırıyordum, baska türlü geçmiyordu 🤣 Bu arada devlet hastanesinde muayene oluyordum evime çok yakın 5 dakikalık mesafede. Çok acil bir durum olmadığı ve sağlık açısından beni ve bebeğimi tehdit eden bir durum olmadığı sürece devlet hastanesine gidip doğumu da orada yapmak istiyordum. 32. haftamda doktorum bebeğin kilosunun 2200gr yani 2.5 hafta önden gittiğini söyledi. Şeker yüklemesinde 90 çıkmıştı 2 saatlik yani gayet iyiydi. Hamilelik öncesinde şeker vardı ilaç ve diyetle kontrol altına almıştık.Doktorla konuştuk bunları o zaman sadece iri bir bebektir dedi. Bende bi korku olmadı değil eyvah normal doğum olmayacak galiba dedim doktor daha önümüzde uzun bir zaman var bi dahaki kontrolde takip edelim normale dönebilir dedi beslenmene dikkat et diyet yap dedi ve 35.haftada 10 gün önden gidiyordu kilosu tabi ben bu arada beslenmeme dikkat ediyordum. 37.haftamda kontrole gittiğimde haftasıyla uyumluydu ohh dedim herşey yolunda. 38.haftam oldu arada gelip giden yalancı sancılar dışında birşey yok, 39 olduk yok.
39+4te randevum vardı doktor ultrasonla baktı sorun yok dedi nst ye gittim bebeğin kalp atışları aralarda yavasliyordu sola döndürdü hemşire yine aynı düz yattım yine aralarda yavaşlıyor doktora götürdüm tekrar cekilsin dedi ben çikolata yedim su içtim tekrar nst çekildim sonuç aynı ama sancı nerdeyse 0. Doktor doğumhaneye yönlendirdi orda tekrar nst çekildim 40 dakika boyunca 1 kere kalp atışı yavaşladı doktor birşey yok ağrın sancın olursa gel olmazsa bile perşembe yani 39+6da gel dedi tamam dedim çıktım. Ablamı aradım o da hastanede çalışıyor anlattım durumu beni eve gönderdi dedim olmaz öyle şey takip etmesi lazımdı çok tehlikeli bir durum, tekrar git hastaneye nstye bağlasınlar dedi bende ters davranmalarindan çekindiğim için eşimi aradım durumu biliyordu gel beni özel hastaneye götür dedim yarim saat içinde biz özel hastaneye gittik. Ultrasonla kontrolüm yapıldı doktor hiç bir problem görünmüyor gayet sağlıklı sadece plesenta zayıflamış dedi. Tabi biz eşimle ablamın etkisinde kaldığımız için tedirginiz doktor anladı nst isteyelim içiniz rahat etsin dedi. Nstye bağladılar gayet güzel bir şekilde kalp atışlarını duyduk ama cihaz sinyal verdi yani yine kalp atışı düşmüştü sonra normale döndü. Sonucu doktora gösterdik doktor sonuca baktı ve sekreterine gösterdi yüzleri asıldı bize dönüp evet kalp atışı düzensiz aç mısın dedi hayır hocam gelmeden yarim saat önce yedim dedim ben sana açık konuşayım bu 4.nst sonucun ve öncekilerde eğer bunun gibiyse durum ciddi mesaim bitmeden önce yatışını yapalım ve normal doğuma müsait olup olmadığına bakalım müsaitse suni verip doğumu başlatalım değilse sezaryenle alalım dedi eşimle birbirimize baktık tabi ben çok korkmuştum. Doktor karar sizin, siz düşünün bu arada nstye tekrar bağlasınlar ama birşeyler ye hemen aç olabilirsin yada bebeğin uyuyor da olabilir dedi tamam dedim çıktık çikolata ve meyve suyu içtim nstye bağladılar tekrar. Ben kızım uyuyor olabilir diye karnima hafif hafif baskı uyguladım uyansın diye sonra nstye bağladılar ve sonucu doktora gösterdik gülümsedi kızın acıkmış aç bırakma kendini plesantası zayıflamış demişti ultrasonla baktığında o yüzden az besleniyormuş kendini aç bırakma, gününü bekleyebilirsin dedi. Biz hastaneden ayrıldık. O hafta temizlik, yavaş yavaş squat, merdiven çıkıp inmek gibi yapılabilecekleri yapmıştım. Aradan 2 gün geçti bende tık yok, taa ki 13 kasım sabaha karşıya kadar 😂 Geceleri hafif hafif karnım ağrıyordu o günde ağrı girdi ve ben 2 gibi lavaboya kalktım zaten midemin yanmasından uyuyamiyordum. Hafif ishal gibiydim yattim uyudum. Karın ve kasık ağrısıyla 4.40 gibi tekrar uyandım içimden diyorum sancım mı başladı yada suyum mu geldi diye yok diyorum olsa bilirim yatak ıslanırdı diyip kalkmamla suyumun boşalması bir ooldu. Acaba idrarımımı mı tutamadım diyip eşime bağırdım uyan ışığı aç birsey oluyor dedim yataktan fırladı hadi tuvalete gidelim dedi yok kıpırdayamadım korku sardı beni de onu da, uyku sersemiydim bide sonra hemen kendime geldim tuvalete gittim anneni ara suyum mu geldi diye baksin dedim eşim annesigili aradı zaten karşı dairemizde oturuyorlar hemen uyanıp geldi, baktı evet suyun geliyor dedi, lavaboda sarı yeşil arasıydı suyum pelte pelteydi. Üstümü değiştirdik, ben bu arada duşa gireyim sancimi biraz evde cekeyim diye ısrar ediyorum hayır suyun geldi acil gitmemiz lazım diye diretiyorlar. Eşyaları kontrol ettik hemen çantaları alıp çıktık 4.50de giriş yaptık hastaneye.
Ebeye durumu anlattım geç muayene edelim dedi, daha önce alttan muayene olmamıştım çatala çıktım bi yandan da kusura bakmayın suyum hala geliyor dedim sorun yok sen kendini kasma dedi kontrol ederken derin derin nefes alıp verdim 1 cm açıklık, bugün doğumun zor olur dedi tamam dedim ben sen geç nst ye bağlayalım dedi bağladılar sancım var hissediyorum adet ağrısından bir tık fazlası. Adet ağrısı beni mahvederdi iğne olmadan kendime gelemiyordum ama sancıya dayanabiliyordum korkulacak birşey değilmiş. Nst de sancım 80-100 arası çıkıyordu ve bebeğim hiç hareket etmiyordu ebe bi kaç kez sağa sola falan döndürdü kalp atışını duyamadık. Sonra beni diğer odaya aldı hemşire form doldurduk o arada söyledim evde suyum sarı yeşil gibiydi dedim normal o normal dedi tabi bilmediğim için tamam dedim. Ne olursa olsun anneler hissediyor, hislerinize güvenin🙏 Formlar bitti sen odana geç üstüne önlük giy rahat edersin bizde muayene ederken rahat ederiz dedi üstümü tam değiştiriyorduk ki kayinvalidemle doktor geldi ultrasonla baktı şekerin mi var senin dedi yok iri bir bebekmiş dedim en son ne zaman geldin kaç kiloydu bebeğin dedi, pazartesi geldim 3850 civari kilosu dedim o günkü olanları anlattım 3900 görünüyor şuan geç çatala dedi tam geçtim açıklığa baktı tam elini çekerken hocam kusura bakmayın suyum yavaş yavaş geliyor utaniyorum dedim, yanında ebe vardı görüyor musun dedi bana döndüler acil sezaryene alıyoruz seni bebeğin kakasini yapmış en son ne zaman yemek yedin dedi 7 buçuk gibi dedim tamam odana geç seni hazırlasınlar bende hazırlanıyorum dedi. Ben korkmaya başladım iyice. Hemşire geldi üstümü çıkardık sondamı takti nerdeyse hiç acımadı sadece taktıktan sonra hafif yanma oldu o kadar, ben korkudan ne yapacağımı bilemediğim için hemşire saçımı kendisi topladı bonemi taktı. Hemşire normalde yasak ama eşini çağırdım 2 dakika görsün seni hem rahatlarsın dedi sedyeye yatırdılar beni koridorda yanıma geldi eşim ben onu görünce başladım ağlamaya o da ağladı benimle hiç korkma ben size güveniyorum sağsalim geleceksiniz ikinizde dedi öptü sizi seviyorum dedi ve götürdüler beni. Hayatımda ilk defa ameliyat olacaktım ve sonucunda kızıma kavuşacaktım heyecan hat safhadaydı. Ameliyathaneye girdik 10 kişi vardı beni bekleyen, spinale karar verdik anestezi uzmanıyla. Spinali yaparlarken o kadar rahattım ki hiç hissetmedim yatırdılar beni ayaklarım karıncalandı ve işleme başladılar. Hissettim yapılan işlemleri sadece acı yoktu. Başımda bi hemşire ve anestezi uzmanı vardı onlarla sohbet etmeye başladık doktorumda işleme başlamıştı. 6.43te tam ezan okunurken kızım 'Sare' dünyaya gözlerini açıp ağlamaya başladı onun sesini duyunca bende ağladım hemen yüzüme koydular kokladım öptüm yaklaşınca bana sustu, o kadar güzel kokuyordu ki anlatamam çok çok güzel bi duyguydu tarifi yok o anın. Aynı babasına benziyordu sarı saçlı, çatık kaşlı pardon kaşı bile yok sapsarı, hatta hemşire bile aynı babasına benziyor senden birşey almamış demişti👶🏼 Benim dikisimi falan attılar birde yumurtalığımın hemen üstünde minik bir kist varmış onu bile almış doktorum🙏 sonra odaya götürdüler beni benden önce kızım gelmiş babasının kucağındaydı. Öptü beni teşekkür ederim kızımızı doğurduğun için dedi ben yari uyur haldeydim ayaklarim uyuşuktu başladım üşümeye örttüler üstümü falan 7 saat sonra yürüttüler beni. Evet kalkarken biraz zorlanıyorsunuz ama bence yatağa oturma ve yatma en zoruydu o da gayet normal. 2.günde lavabo ihtiyacı dışında diğer bütün işlerimi kendim yapmaya başladım korkulacak hicbir şey yok arkadaşlar yeter ki kendinize güvenin ve isteyin 🤗 Sadece 1 bardak kahve içtim baş ağrım eve gelince başladı zaten hastanede ağrı kesici hap ve iğne yapıyorlar o yüzden gayet güzel geçti ağrıya karşı dayanıklıydım da 🤗 doğumdan bir kaç saat sonra kanamaniza bakmak için geliyorlar ve karnınıza bastırıyorlar 1 saat arayla o çok kötüydü benim için bunu bilmenizi isterim onun dışında herhangi bir zorluğu yok kimseyi dinlemeyin 🙉 Aşırı kanamam olmadı az az bazen çok açık pembe bazen hafif leke gibi gelmeye devam ediyor. Hastanede hasta bezi kullandım 3 kez değiştirdik sadece bence kullanışlıydı. Rezene ve kimyon çayını mutlaka öneriyorum gaz ve süt arttırması için. Ben günde 1-2 kez bu çayı içiyorum bebeğim ve benim gaz problemimiz olmuyor, 25.günümüzdeyiz şükürler olsun gayet iyiyiz 🙏🤱🏼
Hamileliğim boyunca 15 kilo aldım 2.haftanın sonunda 10 kilosu gitti. 1 hafta sonunda eskisi gibiydim, hala göbeğimi sarmadim insallah saracağım 🙏🤗 Bebegim 3920gr doğdu 3.gününde 3600gr a düştü. Hala daha düşüyor kilosu, pazartesi kontrolü var inşallah kilo almıştır nedenini anlayamadık bir türlü, sütümle ilgili bir problemimizde olmadi yalnizca göbeği 5.günde düştü ve kapanmadı. K vitamini aşısı yaptırdık geçmedi, yakma işlemi yapıldı geçmedi en sonunda kremli karışım verildi o şekilde düzeldi, uyuyamıyordu acıdan bebeğim. Altını bile değiştirtmiyordu. Sormak istedikleriniz varsa yanıtlayabilirim 🤗👍Allah herkese bu duyguyu nasip etsin, doğum bekleyenlere şifa bekleyenlere Allah'ım yar ve yardımcı olsun 💖🧸🤱🏼🎀🙏