• Gebelik
  • 21. Hafta burun kemiği kısalığı

Akademisyenanne merhabalar, benim doktorum iki gebeliğimde de ayrıntılı usg için en ideal haftaların 20-24. Haftalar olduğunu söylüyor, hatta etrafımdaki tüm gebeler de bu süreçlerde yaptırıyor. 20 haftalıkken yaptırdım yüzü o kadar netti ki 4 tane fotoğrafını verdi perinatolog kime benzediği bile belli 🥰

Dreamlike kesinlikle içinizi ferah tutun, tek başına burun kemiği kısalığı hiçbir olumsuz şeyin olduğunu göstermez. Doktorunuza güvenin problem görmüyorsa yoktur inşallah💖

Dreamlike bana da 22. Haftada dedi down riskmiş.araştırma hastanesine gönderdi onda kısa dedi amiosentez önderdi kesin tanı koymak için kabul ettik sıvı alındı 3 hafta sonra sonuçlar temiz çıktı çok şükür🙏 ama o 3 hafta boyunca kendimi harap ettim . çok zordu.ama tek burun kısalıgı dindiyse başka bulgu yoksa korkma bence.

Dreamlike ne demek canım içine bi nebze ferahlık geldiyse.bende ilk ögrendigimde sürekli buradan araştırdım birilerinin yaşantısı bana umut oluyordu😊

Dreamlike içinizi ferah tutun.ben de aynısını yaşadım.detaylıda burun kemiği kısalığı vardı.amniyosentez oldum ve sonuç çok şükür temiz çıktı.benim burnum da küçük,bana çekti sanırım

Mervemirac cnm böbrek genişlemesi veya büyümesi çogu gebelikte oluyomuş.sonradan geçiyomuş çogu özllikle erkekk bebeklerde sık görülüyomuş doguma kadar geçmezse dogduktan sonra sünnet olunca geçiyomuş içini ferah tut bişey olmaz inşllh 🙏

Dreamlike rica ederim.kaldı ki sizin tek bulgu çıkmış detaylıda anladığım kadarıyla.bizde 3 anomali vardı ona rağmen amniyosentez temiz geldi çok şükür.üzmeyin kendinizi de bebeğinizi de

Mervemirac hayır değil, arkadaşımın yaşı vardı, bebeğin burun kemiği kısa çıktı bir de böbrek genişlemesi çıkınca küçük de olsa down riski ortaya çıktı. Doğduktan sonra böbrek gebnişlemesinden biraz Dr. a gidip geldi onun dışında bir problem yoktu

Nl-oguz3561 erkek bebekti, değerini bilmiyorum ama şimdi 1 yaşında sünnet oldu birkaç defa Dr. a gittiler şimdi düzeldi bir problemi yok çocuğun