Mine onun için gitti diyorlardi
Doğu'da batı'da gurbette olan anne adaylarıı. 🇹🇷🇹🇷
- Düzenlendi
Brunetpretty Semavi hanım mı dün muayene oldum kızıltepede ipekyplunda inşallah gitmez çok memnun kaldım 😇
FadimeUysal
Sakaryaliyim adapazari sen
Ayshe bende konyalıyım☺Yaş kaç yenimi geldin isviçreye
FadimeUysal bugun 1 sene oldu yeni geldim sayilir hic sevemedim ama burayi 28 yasindayim sen nr zmandir burdasin
Ayshe aynı yaş sayılırız bende 29 umu girdim ben geleli 5 seneyi geçti başlarda alışması çok zor oluyo ama zamanla çocuğun olduktan sonra alışıyorsun 4 yaşında bi kızım var şimdi ikinciye hamileyim zamanla sende alışırsın inş ama bende pek sevmiyorum burayı insanın kendi memleketi başka oluyo tek sevdiğim yönü sakin biraz huzurlu olması😑
FadimeUysal evet sakinligine alistim sadece ama insanin bir merhaba diyecek bile biri olmamasi cok kotu zaman herseyin ilaci insallah alisicaz Allah bagislasin ikjncisinide kucagina almayi nasip etsin bende daha yeni hamileyim bizjm biraz zorlu bir surec oldu cocugumuzun olmasi imkansizdi tedavi goruyodu esim gunumun gectiginj telefondaki uyaridan farkettim beklemediyoduk cunku biranda hamile oldugumu ogrendim insallah hayirlisiyle saglikla bebislerimjzi kucaklarimiza aliriz tanistigima cok memenun oldum nasiose yuzyuzede gorusruz
TubaKorkmaz Salzburg da yaşıyorum , szi nezaman geliyorsunuz buraya mı yerleşeceksiniz
TubaKorkmaz Salzburg da yaşıyorum , szi nezaman geliyorsunuz buraya mı yerleşeceksiniz
Ayshe evt malesf öyle burdaki yaşayan türkler bile isviçrelilerden farksız dil problemide var tabi benimde hiç türk komşum yok malesf bloğumdaki komşularım yabancı ama iyiler fena deiller Allahım hayırlısıyla sağ salim kucağınıza almayı nasip eylesin inş sana tavsiyem bebek olmadan önce biraz almanca kursuna git ehliyetin yoksa ehliyetini al böyle böyle çocuk olana kadar alışırısın bende çocuk olmadan ehliyet almanca kursu hep gittim çocukdan sonra zor oluyo bırakabilcen kimse olmuyo çünkü😒o yüzden bazen ailemden biri olsaydı keşke hep diyom 😑
scl aaa bende 😊
FadimeUysal kursa gittim 2 hafta sikildim biraktim ehliyetim var ama buraya cevircem sadece direksiyona giricem onun icinde dil gerekiyor bakalim olur yavas yavas insallah 😊
Ayshe benimde Türkiyeden ehliyetim vardı buranınkine değiştirdim sadece direksiyon sınavına girdim çok almanca bilmene gerek yok sağ sol düz bunlar yeterli oluyo direksiyon sınavı için bende 8 aylık hamileyken girmiştim direksiyon sınavına aldım bu arada türkiyeden ehliyetin olunca sınava otomatik arabayla bile girebiliyorsun ben öyle yaptım ama burda baya bi dikkat ediyorlar türkiyedeki gibi hemen kolay vermiyorlar ehliyeti çok dikkatli olman ve kuralları iyi bilmen gerekiyo bi saat kullandırıyo araba nerdeyse😬
Ayshe buarada sonradan dil öğrenmek de çok zor bende hochdeutsch anlıyabiliyorum tek konuşmak için baya bi pratik yapmak gerekiyor benimde almancam pek iyi deil.çalışıyormusun
Ayshe buarada sonradan dil öğrenmek de çok zor bende hochdeutsch anlıyabiliyorum tek konuşmak için baya bi pratik yapmak gerekiyor benimde almancam pek iyi deil.çalışıyormusun
FadimeUysal bende cocuk olmadan degistircem insallah kullaniyorum arada pratik icin ama kurallar farkli tabelalar falan yok calismiyorum dil olmadigi icjn calismak sorun sen calisiyormusun
Ayshe canım benim de çocuk olunca çalışamıyorum bırakabilcem kimse yok bakıcıyada güvenmem zateb eşimde gerek yok diyo bakalım☺Ama çalışıncada bi şekilde zaman geçerde çocuğun olduktan sonrada günlerin nasıl geçtiğini anlamıyorsun bile 😉
Minnakanne yaa cidden mi ne mutlu oldum 😌 alışabildin mi buraya benim 1 yılım doldu eşimin 2. Yılı 🤗
Rain81 eşimde salzburglu canım benimle evlenmek için geldi türkiyeye beni alıp gidicekti vize problem oldu
TubaKorkmaz Bende 3 ay uğraştım vize işleriyle 🤨 aile birleşimi vizesinde kalacağınız ev, eşinin maaşı çok önemli , bir de sürekli eşinin Avusturya’daki konsolukla iletişim halinde olması gerekiyor biz sürekli arayıp soruyorduk.. senin vizen de problem olan neydi, yardımcı olabileceğim bi konu varsa yardımcı olayım