[bilinmeyen] Ah bide ben tutabilsem kendimi 😒

[bilinmeyen] benimde bagimliligim kola cikolata abur cubur vazgecemiyorum sigara birakma hatti varda neden abur cubur birakma hatti yok 😂😂😂

[bilinmeyen] Saol canım bebeğim Sağ salim gelsin dünyaya başka bisey istemiyorum 😘😍

Ben de 13.haftaya kadar 2 3 tane içtimşuan 18.haftadayım hiç içmiyorum ama aklımdan hiç çıkmıyor , ben sigara içmeyi resmen çok seviyormuşum diyorum . Doğumdan sonra nasıl olucak umarım kendimi tutabilirim .

sigara için yazılanları okudukça canım istedi üçüncüyü akşama yatmadan önceye saklıyordum dayanamadım 😂😂 elimde olsa bırakırım herşey kafada bitiyor deniyor ama bence alakası yok gün de iki paket içen ben şimdi en fazla 4 tane içiyorum

Zs18 zararlı olduğunu bildiğimiz ve tamamen bırakılmadığımız için günde 3 4 tane içiyoruz onuda içmek istemiyorum vücut istiyo 😄

• Zs18 bunu yanıtladı.
      • Zs18 bunu beğendi.

Guloo68 yıllardır nikotin kana karışık durumda içmesen bile canın çekiyor 2 km ötede ki sigara dumanının kokusunu bile duyuyor insan 😂😂

Guloo68 inşallah içmeden durursun canım 🙏🏻 ama ben duramıyorum komşuya falan inersem tutamıyorum kendimi fazla kaçırıyorum o zaman

Guloo68 sigarayı aklıma getiren şeyleri yapmamaya çalışıyorum ben. Kahve içmiyorum mesela ya da balkona çıkmıyorum 😉 işe yarıyor 5 haftadır içmiyorum

[bilinmeyen] vallah istettiniz aklımda yoktu bile 😂

Vallahi ben biraktim icmiyorum ama annem bize hamileyken hep icmis 😏 pekde etkilenmemmisim
            Cok sukur😂

• Zs18 bunu yanıtladı.
            • Zs18 bunu beğendi.

Kaju anam üç çocuk doğurmuş üçümüzde de içmiş beni doğurduğu gibi doğumhaneden çıkmadan ebeden sigara isteyip yakmış allaha şükür bi rahatsızlığım yok

Yargılamıyorum yanlış anlamayın kesinlikle kızlar ama vicdanınızı rahatlatmak adına ‘az içiyorum, içiyorum ama çok da sağlıklı besleniyorum, içmeyenlerin bebeği de sağlıksız doğabiliyor, komşum içiyordu 10 kilo doğurdu’ demeniz ne yazıkki bebeğinizin de sizin de sağlığınızı olumsuz etkilemesini engelleyemiyor. Bunu söyleyen ben çok mu masumum tabiki değil. Hamilelikten önce karton sigara alıp kutu yarıya indiğinde krizim tutardı öyle delirmiştim. Hatta bebeğimi öğrendiğimde ‘gerizekalı ben’ sevinmeden önce sigarayı bırakıcam diye üzüldüm ilk. Ama oturdum araştırdım, bilimsel sonuçlarına baktım gerçekten zararlı olduğu kanıtlanmış. Zaten içerken kabul etmiyordum ama babamı da sigara yüzünden çok erken kaybettim. Madem bu boku yedim karar verdiğim bi anda bıraktım öyle azaltmayla falan değil kalan sigaralarımı önce arkadaşlarıma verdim baktım içiyorlar içim gidiyor aldım ellerinden çöpe attım. Pasif içicilik de bir o kadar zararlı diye yanımda bile içirmedim. Önümde yürüyen tanımadığım adama yolda sigara içiyor diye yoksunluk siniriyle saldırdım yolda niye içiyon diye🙈 nikotin krizinden daha inatçı çıktım başardım. Siz de yapabilirsiniz bırakmaya kararlıysanız evinizdeki paketi yada dal sigarayı şimdi çöpe atıp elinizi bir daha sürmeyebilirsiniz. Tekrar söylüyorum yargılamak kınamak değil bu uzun yazdım ama gebelikte sigara kullanmak konusundaki düşüncem bu. Hepinize sağlıklı doğumlar dilerim 🙋🏻‍♀️

Gozde bizde biliyoruz zararlı olduğunu ama allah korusun bebeğimize bişey olsa sigara bahane olacak her hamile istiyor bırakmak sigarayı ama olmuyor çok denedim yada denedik başaramadım iki paket sigaradan üç dört taneye düşürdüm diye şükrediyorum öyle böyle diyerek aslında kendimizi avutmuyoruz sadece başaramadığımız için böyle konuşuyoruz sigara içmek dinen zaten mekruh vucudumuza zarar verdiğimiz için günah yazılıyor bunların bilincinde olduğumuz halde bırakamıyoruz ben sigara içmediğim zaman bayılacak duruma geliyorum baş ağrısından duramıyorum etrafıma saldırıyorum ve bu daha çok zarar veriyor bebeğe

Zs18 aynı sıkıntı bende de oldu ilk bıraktığımda sinir stres katsayısı arttı zaten gerilmeye müsait biriyim ama sigara sonradan alışılan birşey olduğu için bırakılması çok mümkün. Aklına geldikçe su içmek krizi gerçekten hafifletiyor. En azından bir gün sigarasız dene baş ağrısı zaten hamileliğin azılı belası hiç içmeyen de yaşıyor🙃 ne bileyim görünce hemen müdahele ediyorum benim gibi sıfır iradeli bu güne kadar spor yapcam diyet yapcam sağlıklı yaşıcam diyip 2.günde boşveren biri yaptıysa herkes yapar kafasına giriyorum

• Zs18 bunu yanıtladı.
                  • Zs18 bunu beğendi.

Gozde çok denedim bi paket sigara alıpta hepsini kırıp klozete atıp üstüne de sifonu çektim ama olmadı yapamadım

symbsrn meyve dedin aklima geldi ben de meyve yeme ozurluyum resmen aklima gelmisken muz yiyeyim bari🙄