Melek25 kötü değil aslında aksine %100 sonuç veren bişey..anneden kan almak ise %97-98 sonuç veriyormuş.. anne karnından sıvı almaninda riskleri var sadece 300de 400de bir ihtimal olmasına rağmen.. Rabbim bu yoldaki herkesin yardımcısı olsun inşallah.
    Hazal06 canım herkes kendine göre yorum yapar. Sen kimseyi takma ben çok okudum doktor Down sendromu var diyip normal olan belki Allah seni sınıyor dur kuzum aldırmamakla en iyisini yapan
    Cnm bende hiç kötü düşünme Allah’a bırak doktorlar bi dünya şey söylüyor arkadaşımın annesine sakat dedi aldırdılar çocuk sapasaglammıs vicdan azabını düşün. Canı Allah daha vermiş öyle olsada olmasada senin çocuğun Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah hiç test yaptırma su aldırmak bebeğe zarar veriyormuş yapma sen İçinş ferah tut Allah’a bırak sonuç ne olursa olsun zaten aldırmayı düşünmüyorsun. Çok şükür sakatlık vs başka bsey yok. Rabbim hepimize yardımcı olsun
    Hazal06 ikili test dörtlüye göre daha güvenilir ki o bile kesin tanı değil. Büyük ihtimal boşuna üzülüyosun. Daha yüksek riskle bile normal bebekler doğuyor. Kafandan at bence bunu mutluluğuna bak.
    Hazal06 peritanaloji uzmanında detaylı ultrason yaptır. İçin raht etsin. Orda tüm organlara ve kemiklere bakılıyor. Doktr farklılık olup olmadığını çok raht anlıyor
    Hazal06 canım bu testler kesin sonuç vermiyor hatta riskli sonuc çıksa bile 10 kadından 9u dünyaya sağlıklı bebek getiriyormuş eğer aldırmayı düşünmüyorsan ki aldırma kalbi atan bir cana nasil kıyarız Rabbimden hayırlısını iste belirsizlik çok zor ne desek boş insAllah hersey gönlüne göre olur 🤲
      Hazal06 canım benim ikili testim riskli çıkmıştı . Doktor bana karından sıvı önerdi yada detaylıya kadar bekle demişti için rahat edicekse. Bende bekledim ne olursa olsun allahtan dedim . Detaylıda hiç bir sorun çıkmadı gayet iyi dedi doktorum . Şimdi 7 aylığım çok şükür . Umarım doğduğundada sağlıklı bir bebeğim olur . Canını hiç sıkma ne olursa allahtan . Sen bol bol dua et
        Serez Inşallah bebeklerimizi sağlıklı bir şekilde kucağınıza alırız
        Hazal06 ben bu testlerin hiç birini yaptırmadım ne gelse rabbimden kabulümdür dedim. Ablamın bebeği içinde sakat özürlü sıkıntılı bebek dediler masallah sapasağlam sağlıklı doğdu içinizi ferah tutun gerekirse bi kaç doktora daha görünün
          Hazal06 banada dedilrr yaptırdm hiç bşy cıkmadı temizdi burun kemiği ve kfa yapısı normalse hiç takma derim
          Hazal06 bence de yaptır güzel bir sonuç alırsan İNŞALLAH için rahatlar. Başka bi durum varsa da önceden hazırlığın olur bebek bakımını ona göre okur onu geliştirmek için neler yapabileceğini araştırır ne tür eğitimler verilmeli olarak ön bilgi edinirsin. Bende testlerin 100 de 100 doğru olduğunu düşünmüyorum yanılma payları oluyor tabi ki. Ben hiç bir testte bu durumu anlaşılamamış ve down sendromlu bebekler olduğunu da duydum her testte riskli çıkıp sapasağlam bebişler olduğunu da duydum. Her hali işe kabul ediyorum diyorsun zaten o halde problem yok böyle bir risk var ise özel bir çocuk için bebeğin gelişimi eğitimi gibi bilgiler elinde fazladan bilgi olur. Ayrıca o sıvıyı almalarının herhangi bir sakıncası olsa doktorlar yaptırtmazlardı emin ol. Hakkınızda hayırlısı İNŞALLAH her şey güzel olur sağlıkla gelir bebeciklerimiz. Ama ikili temiz çıktıysa ihtimaller baya bi düşüyor demektir yani risk daha az demektir umarım yanılmışlardır test temiz çıkar için de rahatlar.
          Hazal06 amniyosentez sıvı alımı doğru ellerde yapıldığında sorun olmuyor alternatif olarak kandan FREE FETAL DNA da bakılabilir. %99 sonuç verir.

Engelli yaşam engeli yaratan anlayışın kendisi olduğu bi ülkede çok zor iyi düşünmek gerek