Yenianne65 Hazal06 ben bu testlerin hiç birini yaptırmadım ne gelse rabbimden kabulümdür dedim. Ablamın bebeği içinde sakat özürlü sıkıntılı bebek dediler masallah sapasağlam sağlıklı doğdu içinizi ferah tutun gerekirse bi kaç doktora daha görünün
Cnsibrhm Hazal06 banada dedilrr yaptırdm hiç bşy cıkmadı temizdi burun kemiği ve kfa yapısı normalse hiç takma derim
Ozlem_33 Hazal06 bence de yaptır güzel bir sonuç alırsan İNŞALLAH için rahatlar. Başka bi durum varsa da önceden hazırlığın olur bebek bakımını ona göre okur onu geliştirmek için neler yapabileceğini araştırır ne tür eğitimler verilmeli olarak ön bilgi edinirsin. Bende testlerin 100 de 100 doğru olduğunu düşünmüyorum yanılma payları oluyor tabi ki. Ben hiç bir testte bu durumu anlaşılamamış ve down sendromlu bebekler olduğunu da duydum her testte riskli çıkıp sapasağlam bebişler olduğunu da duydum. Her hali işe kabul ediyorum diyorsun zaten o halde problem yok böyle bir risk var ise özel bir çocuk için bebeğin gelişimi eğitimi gibi bilgiler elinde fazladan bilgi olur. Ayrıca o sıvıyı almalarının herhangi bir sakıncası olsa doktorlar yaptırtmazlardı emin ol. Hakkınızda hayırlısı İNŞALLAH her şey güzel olur sağlıkla gelir bebeciklerimiz. Ama ikili temiz çıktıysa ihtimaller baya bi düşüyor demektir yani risk daha az demektir umarım yanılmışlardır test temiz çıkar için de rahatlar.
Cookie_the_pomy Hazal06 amniyosentez sıvı alımı doğru ellerde yapıldığında sorun olmuyor alternatif olarak kandan FREE FETAL DNA da bakılabilir. %99 sonuç verir. Engelli yaşam engeli yaratan anlayışın kendisi olduğu bi ülkede çok zor iyi düşünmek gerek
AygyulSina Hazal06 eger ki bebegine kiymayi dusunmuyorsan o testi yaptirma yanlis bir mudahale sonucu bebegini kaybede bilirsin bana bunu dr soyledi
Caglagyln98 İçini ferah tut canım aynısı başıma geldi 2 li testte hiç bişey çıkmadı 4 lü testte yüksek risk çıktı sıvı aldırmam gerektiğini söyledi doktor ben yaptırmadım ve bebeğim doğdu 3 aylık sapasağlam bu testlerde yanılma payı büyük oluyor canını sıkma hiç bunlarla kabulünse evladın hertürlü 😊
Hazal06 Caglagyln98 benim evlâdım her türlü kabulüm canım gerçekten içimi ferahlattiniz Allah razı olsun
Meleksirin Hic moreli bozma ve hic biseyde yaptirma Eger oyle bise olcaksa aldircakmisin hayir hayirsa hic gerek yok Rabbine guven ve bu testlerin dogruluk payi 100 de yuz degil ayrica ultrasyonda saglikli gorunuyorsa burun yapisi ense kalinligi bi sorun yoktur ve ikili tarama testi temizse 3 de ve 4 de bu ihtimali genelde diyolar ihtimal deger hakkinda konusuyor doktor ve bunlari en ayrintili konusan doktor kendini anlatmak zorunda hissediyor eger oyle bise olursa ben dedim diye aylardir sana saglikli der dogumda sagliksiz olur bilemezsin hic biseyin garantisi yok cok uzme kendini biliyorum boyle seylee diyince insan uzuluyor ama mevlam neyler neylerse guzel eyler biz inancli olalim yeter
0623-okay Hazal06 4lu niye yaptırdın ki zaten ben 3li bile yaptırmadım doktoruma dedim 2li temiz çıktı gerek yoksa 3lu 4lu yaptırmayayım adam gerek yok 2li bizim daha önemli yeterli dedi bende yaptırmadım çünkü hep sonuc üzücü çıkıyor daha önce yaşayanlardan bilincliyim bozma moralini güzel anne içini ferah tut ❤
Bilgeeferhat Hazal06 canını sıkma eğer öyleyse de rabbimin sana çok güzel bir emaneti o tarama testleri %100 sonuç vermiyor ki benim teyzemin %99 down sendromlu dediler engelli yürüyemez dediler bu yüzden eniştem kabul etmedi 6 aylıkken ölü Doğum yaptırdı zorla ve sağlıklıymış 🥺 o yüzden hiç sıkma canını
Yenianneadayi2208 Hazal06 canım bnm çok takma kafana.bende bu konuyu oldukça araştırdım 2lü 3lü 4lü testler içinde en güvenilir sonuç veren 2’li testmiş.2’li testte sorun varsa 3 ve 4 lü testler isteniyormuş ama 4lü testi çoğu doktorda tercih etmiyormuş.Senin doktorun neden tercih etmiş anlayamadım.Özel hastaneye gidiyorsan para için olabilir ne yazık ki böyle hastane ve doktorlar var.Şu zamana kadar yaptırdığın tüm test Sonuçlarınla birlikte ya başka doktora git özele ya da doğru devlete 😘
Izzet Hazal06 banada dediler ama gitmedim de yaptirmadim da Allah ne verirse kabulumuz saglikli dogsa basima bisey gelmiyecegi ne malum o yuzden ne cikarsa bahtimuza dedim