Hazal06 bakın doktorlar eger bebekte down olsa ve bunu sıze soylemeseler suclu sayılıyolar sıze sylemedıklerı ıcın ve sııznde dava acma hakkınız oluyo cocuk dogduktan snra bu sebeple sıze en ufak ıhtımalde bıle bunu sylemek zorumdalar. Ve ınanın ınsıyatıf falanda kullanmıyolar catır catır sıze bırakıyolar butun surecın yonetımını bı nevı yalnız kalıysnz bu durumda. Bu sebeple sıze syleyecegım testı eger butcenız kaldırıcaksa yaptırın ıcınız rahatlasın . Bıde tabı dusuk rıskıde var malesef. En ıyı kararı sız verorsnz dua edın ınsallah bıseyı yoktur.
Hazal06 bence böyle testleri yapmayın benim 2.çocuğum detaylı ultrason dışında hiçbirşey yapmadım çok sağlıklılar kafa karıştırıyo doktor hep karamasar konuşuyo hamilelik zehir oluyo keşke yapmasaydınız doğruluk payı az çünkü🤷🏼‍♀️
Hazal06 rahat ol canm o durum olsa 2lide çıkıyor içini ferrah tut yine öğrenmek istersen yapabilirsn canm hakkında hayırlısı olsun inşallah
Hazal06 bu testler yanılma payı olan testler madem aldırmayı düşünmüyorsun hiç kafanı kurcamalamasın kötü düşünceler hersey rabbim den ne gelirse gelsin şükret cünkü beterin beteri var canım rabbim evladını sağlıklı bi şekilde sana bağışlasın üzülme stres yapma imtihan dünyasındayız dua et bol bol ❤️🙏
    Merhabalar. Yakın zamamda ikili taraması temiz çıkmış dörtlü taramasında risk çıkan biriyim.. doktorum fetal DNA ve anne karnından sıvı alınmasını önerdi.. öncelikle bağlı bulunduğunuz şehirde perintoloji bölümü olan bir hastaneye randevu alicaksiniz.. önce kadın doğum kontrol edecek sizi sonra kadın doğum perintolojiye sevk edicek ordanda genetik teste yolluyorlar.. ben İzmir'de direk genetik test yaptım sonucunu bekliyorum.. korkmayın.. ikili testiniz temiz çıktıysa korkulacak bişey olmadığını söylüyorlar.. tekrar konu açık olursa ben sizinle sonucumu paylaşırım.
      Hazal06 başka bir uzmana daha gidin tekrar test yaptırın. Detaylı ultrason a girmişsinizdir büyük ihtimal. Tekrar başka bir perinatoloji uzmanına gidin. Düşünüp düşünüp hem kendinizi hem de bebeginizi üzmeyin.
        Hazal06 evet direk kan verdim geçen hafta çarşamba verdim iki hafta gibi bir sürede çıkıyormuş inşallah güzel haberlerini alırım. Dilerim ki bu korkuyu yaşayan herkes güzel haberlerini alsın sağlıklı bir hamilelik gecirsin
        Nermink perintoloji uzmanı neye bakıyor? Ben bugün kendi doktorum dışında bir hastaneye gittim kan verdiğimi söyledim o zaman sadece detaylı ultrason bakabilirz dedi. Perintoliye falan yönlendirmedi beni.
          Hazal06 karnından sıvı aldırmadı önermiyorum ne gelirse rabbimden gelir çoğu kişiden duyduğum kadarıyla karından sıvı aldırmak daha kötüymüş
            Melek25 kötü değil aslında aksine %100 sonuç veren bişey..anneden kan almak ise %97-98 sonuç veriyormuş.. anne karnından sıvı almaninda riskleri var sadece 300de 400de bir ihtimal olmasına rağmen.. Rabbim bu yoldaki herkesin yardımcısı olsun inşallah.
              Hazal06 canım herkes kendine göre yorum yapar. Sen kimseyi takma ben çok okudum doktor Down sendromu var diyip normal olan belki Allah seni sınıyor dur kuzum aldırmamakla en iyisini yapan
              Cnm bende hiç kötü düşünme Allah’a bırak doktorlar bi dünya şey söylüyor arkadaşımın annesine sakat dedi aldırdılar çocuk sapasaglammıs vicdan azabını düşün. Canı Allah daha vermiş öyle olsada olmasada senin çocuğun Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah hiç test yaptırma su aldırmak bebeğe zarar veriyormuş yapma sen İçinş ferah tut Allah’a bırak sonuç ne olursa olsun zaten aldırmayı düşünmüyorsun. Çok şükür sakatlık vs başka bsey yok. Rabbim hepimize yardımcı olsun