Deletedmom3 ya benim acı eşiğim çok fazla yüksek ömrüm boyunca şiddetli sancılar çektim. Doğum sancısı öyle bağırılacak carlanacak ortalığı yıktıracak bir sancı değil. 10 saatten fazla çektim o sancıyı. Son anda sezaryene alındım dünyam yıkılmış gibi geldi o anda. Ama sezaryen den sonra daha o gece ayaktaydım ağrım sızım vs yoktu. Tuvalete çıkmada eğilip kalkmada çok sorun yaşamadım. Tabii ki oluyorsa vajinal doğum olsun. Ama mümkünse makata kadar dikilen cinsten doğumlar dan olmasın. Ona da normal doğum diyorlar ki bence o hiç normal bir doğum değil. Bir arkadaşım normal doğurdu 3 ıkınma da kucağındaydı bebeği maaşallah. Kuzenim normal! Doğurdu bence hiç normal değildi parçalandı saatlerce çatalda kaldı nefessiz kaldı morardı oksijen verildi 2 defa kız daha doğurmam diyo. Doğumdan 6 ay sonra hala tuvalete gitmeye korkuyordu. Kaynanası olacak cahil de bak ne güzel normal doğurdun sezaryen olsan yerinden kalkamayacaktın diye geziniyordu kız aylarca yerine oturamadı acıdan. Sezaryen sonrası sızı bence o oturup kalkamamanın yanında hiçtir. Ki ben 4 yıl oldu ilk sezaryenimi olalı ilk aylarda evet mutfak fayansına değdiğinden vs yani soğuğa maruz kaldığından sızı oluyor ama sonrasında hiçbir sızı vs yaşamadım maaşallah. Kasımda ikinci sezaryenimi olacağım kısmetse inşaallah onu da çabuk atlatırım. Hayırlısı hangisiyse o olsun hakkınızda. 🤲🏻