Handaan Zehraak ben belden aşağısını istedim anestezi doktoru onu önerdi bana çocuk doktoruna sordum bebeğim ve benim için hangisini tercih etmeliyim diye bana ikiside kesinlikle epıdural demişti iyikide öyle yapmışım çook memnun kaldım en iyisi o diye düşünüyorum
Ayse4242 Deletedmom3 insallah hayırlısı olur hakkınızda insallah saglıkla alalım kucagımıza sizin için en hayırlısı olsun
Deletedmom133 Osmanin_Annesi öyle birşey olmuyor daha sabahtan beri yeni çorap giydim 19 lt damacana kaldırıyorum ve 4bayboldu doğurali
isil_34 minkkzm Ben de normal doğumdan korkuyorum ama inş dediğiniz gibi bazen çok kolay oluyor Bu acı eşiğini ben nereden anlıcam ki, düşük mü yüksek mi , sonuçta ilk doğumum. Bundan önce de ameliyat vb olmadı şükür yani tahmin edebileceğim olay geçirmedim
Polyana Ben ilk doğumumu mecburi sezaryen yaptım bebeğim makat gelişiydi çünkü. İkinci doğumumu normal yaptım. İkisi arasında kıyaslama yapacak olursam. Sezaryen keyfi tercih edilecek bir doğum yöntemi değil. Normal doğum kadar mucizevi ve müthiş bişey olamaz. Deformasyon konusuna gelirsek doğumdan önce düşündüğüm ve korktuğum tek şeydi ama hiçte korktuğum gibi olmadı. Şimdi 3. Bebeğimi dünyaya getireceğim şu ana kadar inşallah bebeğim dönmüştür sezaryen olmak zorunda kalmam diye dua ediyordum. Bugün öğrendimki bebeğim dönmüş çok şükür.
Zehraak Polyana bnde ikinciyi normal istiyorum insaAllah.. özellikle yaptığınız birşey var mı acaba? Drm suni sancı vs vermeyeceğim doğal olarak ilerlerse olacak dedi. kızımda sancilarim baslamamisti çok korkuyorum
Ps15 Deletedmom3 Ben de aynı düşünceler içindeydim şuan 38 hafta oluyorum en son çatı muayenesinde doktorum uygun dedi bana az da olsa bir cesaret geldi. Nasıl gidecek onu bilmemek korkunç evet ama doğumdan sonra çabuk toparlanmak çok cazip geliyor bir de birkaç tanıdığa sordum dikiş de olsa eskiden hiç bir fark yok dediler doktorum da ilk doğumda kesi oluyor genelde ama çabuk toparlanır orası vs dedi doktoruna güvenmek de çok önemli. Ben de hep sezaryen odaklıydım şuan normal istiyorum son anda sezaryene dönme ihtimali de var tabi ama en azından denemek istiyorum pişman olacağım yoksa her şey uygunken denemediğim için. Siz de sürece göre karar verin daha erkenmiş haftanız zaten.
Esra29 Benim ilk dogumum normaldi ilk oldgu icin hcbrsey anlamadim noluyo ne btiyo derkn dogdu ama ikinci hamileligim doktor normal diyo zaten maddi acidan isteye bagli sezaryan yaptiramam ama nedense korkuyorum cok bide erkn dogmasindan korkuyorm 🙄🙄🙄
SenemEymen Deletedmom3 ilk normal oldu hersey guzeldi lakin dikisler konusunda tutturamadilar saatlerce catalda kaldim ve dikmeye calistilar zar zor diktiler 13.40 ti dogum yaptim cataldan inip odama gectigimde saat 5 ti o saate kadar mahvoldum uyusturulmadan o kadar saat cektigim aci yanima kaldi keske sezeryan olsaydim dedim en azndan biliyorum ki kesilcem dikilcem falan ben normal ama sezeryan olmuscasina sknti cektm aylarca oturamadm lavaboya falanda oturamadm oyle agrili sancili oldu hep o yuzden smdi sezeryan istiyorum belki normal kadar beter olmam diye dusunuyorum kismet tabi hersey Rabbim herkese skntisiz dogum nasip etsin insallah benim surecim cok sanciliydi psikolojim bozulmustu
Deletedmom3 SenemEymen umarim simdiki dogumunuz cok guzel gecer ❤ rabbim saglikla kucagimiza almayi nasip etsin hic kolay seyler yasamamissiniz iste tam olarak bunlardan korkuyorum bende
SenemEymen Deletedmom3 amin cumlemizin insallah canim ama sunuda soylim bu durumumun benim et hassasiyetimle alakali oldugunu soylemisti o sirada doktorum yani dikilme asamasinda ona her sordugumda etin ipligi resmen disari atio tutmuyor yirtiliyor etin demisti bu durum dedigim gibi benimle alakali sen veya baskasi bunlari yasayacaksiniz diye birsey yok belkide hersey o kadar guzel gecer ki anlamazsiniz bile her ne olursa olsun normal dogum yasanilmasi gereken bi durum agrisina sizisina ragmen bi kere nasip olursa deneyin cabalayin normali sonrasi icin sezeryan dusunceniz olsun belkide sizden de guzel bir dogum hikayesi duyar baskalarina guc olursunuz
Mucize_istiyorum22 Deletedmom3 herşey olacağına varır hayırlısı olsun ben hamileyken izlerdim dahada cesaretlenir o acıyı hissetmek ve normal doğurmak isterdim😉 yaptımda çok şükür 💪👍💃
SenemEymen Mucize_istiyorum22 valla bilmiyorum ki canm oyle birseyde demediler ama beni mahvetmeye yetti
Meyra61 Ablam 13 yıl önce ilk sezeryanını olmuştu 3 yıl sonra tekrar hamilelik oldu ve ikiz gebelikti amelimeliyatların arası 3 yıldı hala dikiş yerleri acır doktora gitti ve tekrar açılıp yeniden dikilmesi gerektiğini söyledi içinde düğüm düğüm olmuş yerler var doktor çok önemli tabiki diyeceksiniz ama o bende korku bıraktı inş normal yapabilirim olmadı mecburuz
Deletedmom3 Meyra61 evet oda travmatik bi dogum olmus nedense benim aklimdada normal dogum kötü kalmış aslinda hep.normal istiyodum ama dogum hikayeleri okuyorum hemen hpsi dikisim uzun surdu vs yaziyo o yuzden bi tedirginlik geldi 😕
Sedaseyit Deletedmom3 canım normal derim 2 doğumumu da normal yaptım iyiki yapmışım diyorum şimdi yine hamileyim yine normal derim.sezeryan kolay gözükebilir ama bence doğal doğum bebeğine kendin bakıyorsun birine muhtaç olmadan tamam acı çekiliyor kesi de abartıldığı kadar değil herkesin doğum hikayesi Farklı senin düşüncen önemli.ameliyatlı olmak da var işin ucunda sen bilirsin ama yine de
Deletedmom3 Sedaseyit acı falan tamam ama yirtilma ve dikisler korkutuyo gozumu her kisi bir olmaz tabii ki bunye meselesi sizin dikisiniz azmiydi
Gnll35 Deletedmom3 7 ay önce normal doğum yaptım. Hamilelik boyunca yattım hiç bir riskim yoktu. Hatta kendi kendime normal olmaz herhalde diyordum. Ama 4 saatte doğum yaptım. Aynı zamanlarda sezeryanla doğum yapan arkadaşlarımla konuştuğum zaman ağrıları ve bebekleriyle ilgilenememleri hep söyleniyorlardı. Beni görünce keşke normal olsaydı diyorlardı. Doğumdan sonra bebeginle kendim ilgilendim misafirimi kendim ağırladım. Dikiş ağrısı hiç yaşamadım. Iyi ki normal doğum yaptım diyorum korkmana hiç gerek yok hiç. Deformasyon hiç olmadı ki zaten dikiş olursa dr un onu gayet güzel hallediyor. Bu arada epidural gibi bir seçeneğin var. Hem kendin hem bebeğin için normal doğumu tavsiye ederim.
Deletedmom3 Gnll35 sancisindan cok dikis ve yirtilmalardan korkuyorum sizin nasildi dikis durumunuz her insan bir olmaz tabiki
RabiaT Deletedmom3 ilk bebeğimi epidural normal doğumla ikinci bebeğimi spinal sezaryenle doğurdum canım. Ne sormak istersin ?