DeryaKuzusu Şöyle ki tabiki de eskiden beri en doğalı sağlıklısı normal doğum diye öğretildi bizlere ama bana göre şimdiki kadınların fizyolojisiyle, annelerimizin ninelerimizin zamanındaki kadınların fizyolojisi bir değil. Vücut yapımız kemiklerimiz değişiyor, şahsen ben çevremde dikişsiz normal doğum yapan kimseyi görmüyorum ki bana göre dikiş de cerrahi bir müdahale. Ben dikişsiz çatır çatır doğurdum deyip iki günde ayağa kalkan kadınlar varsa helal olsun demekten başka bir şey yapmam o zaman normal doğuma daha sıcak bakabilirim ama 7 dikiş 10 dikiş atılıp ya da makata kadar kesilip aylarca oturamayan kadınlar tanıyorum. Kaldı ki herkesin psikolojik durumu da bir değildir kimisi normal doğumda dikişi göze alır kimisi sezeryanı. Şahsen ben sancıyı çekip bir de dikiş acısı yaşamak istemiyorum, gidip paşa paşa sezeyanımı olup bir haftada normale dönerim diye düşünüyorum. Siz de psikolojik olarak kendinizi hazır hissetmiyorsanız bence risk almayın çünkü gerçekten ıkınamama durumlarında bebek ve anne için ciddi riskler oluşuyor. 😉Bence kadın kendini nasıl rahat ve mutlu hissedecekse öyle olmalı.