Deletedmom0071 daha dün tetanoz aşısını yaptırmadığı için ayağına batan civi yüzünden bir hamile kadın tetanozdan öldü. Bu kadar da pervasızca savunmayın bence. Yaptırmadıysanız kendinize saklayın birilerinin canı var bu işin sonunda
Deletedmom0071 bir de şöyle düşün belki de baklavanın içinde un yağ ceviz gibi artı maddeler olduğu için ve doktorun sadece şeker etkisine bakmak istediği için olabilir mi? Her yediğimizin vücuda verdiği şekerin oranı farklı olduğu için mesela. 3 baklavaya eş derken şerbetini kastediyor olabilir mi mesela? Takmışsın baklava da baklava
Gizemliince şekere de konuşuyor yok 3 baklava aynıysa neden yemiyoruz kardeşim o baklavanın içinde un yağ ceviz kabartma tozu gibi artı maddeler var demekki testi etkilyebiliyorlar ki doktor da olmaz diyor. Tutturmuş baklava da baklava anlamak bu kadar zor mu ilginç. Bu hanım tetanoza da laf ediyor ve dün hamile bir kadın ayağına çivi batması yüzünden tetanozdan öldü aşı yaptırmamıştı. Yani gelip cahilce konuşup duruyor. Bu işin sonunda hayat var nasıl böyle rahatça savunuyor anlamıyorum.
Deletedmom0045 gıdalara ucuz olsun diye konulan glukoz fruktoz şurubu glukoz zaten şeker bu ikisi arasındaki farkı araştırın derim sonra insanları yönlendirin yanlış yönlendirmeler yapmayın diyetle bitse keşke Canan Karatay zırvalıklarına uyup yükleme yaptırmayıp suyu yükselip 37.haftada ölü Doğum yapan insanlar var yani diyetle bitmiyor iş önlem gerek Allah korusun şimdi bu araştırmadan söylediğiniz şeye inanıp yaptırmayan birinin bebeğine zarar gelse bunun vebalini nasıl alacaksınız acaba ? Çoğu Avrupa ülkesinde şeker yüklemesi yaptırmak zorunlu istemiyorum deme gibi bir şansınız bile yok ayrıca doktor zararlı olan bir şeyi neden önersin bu kadar doktorlara güvensiz olmayalım güvenmiyorsakta doktorlara koşmayalım 🤦🏻‍♀️
    Guguk uzm. Dr. Enver güncüoğlu bir lafı var yaptırmaya bilirsin ama 100de 4 ihtimalle bebeğimin çok büyük zarar görmesini kabul ediyorumu göze alıyor musun alıyorsan yaptırma

Çok doğru bence bunu bir düşünmeliler
    Eagle564 açlık tokluk şekeri ile şeker yğklemesi aynı şey deeeğğiiiiil😊 burda yazdıklarına bakma dün ablamın arkadaşı şeker yüklemesi yaptırmadığı için diyet yapmadı ve şekerden dolayı suyu fazla olduğu için acil sezeryana alındı şuan çocuk kuvezde ve 2 ay kalacak. Artı burda bir kadın var yok aşı da yaptırma diyor eğer aklın varsa yaptırırsın araştır var haberlerde çıktı hamile kadın ayağına çivi batması yüzünden tetanoz oldu ve bebeğiyle öldüler ve aşı yaptırmamış olduğu ortaya çıktı. Bir insan deli gibi savunuyorsa bir şeyi ya o işin gerçekten en iyisi olmalı ya da en cahili. Herkese gğvenip de kendine destek görme onları bebeğini düşün derim. Yine de sen bilirsin. Aşağıları okursan atıp tutan arkadaş şikayet edileceğini duyunca hemen sindi. Madem o kadar emindi niye sindi. Kendini ve bebeğini düşün derim
      Rapunzel2019 insanların akıllanması için sanırım ölümler görmesi lazım bir doktor neden hastasının kötü olmasını istesin bu düşünceyi nasıl düşünebiliyorlar ne mutlu size ki bilinçlisiniz bu konuda 🙏🏻
        Bende şunu anlamıyorum.doktor hamileyim basım ağrıyor dediğimizde bile bir ağrı kesici vermiyor.yada antibiyotik yazmıyor.yazsa bile en düşük dazojda alınabilecek en az seviyede veriyor.bunu yapan bir doktor hamillelere bu hassasiyeti gösteren bir insan bile bile teşvik etmez.etmemeli.
        Birde her hamile kendi içinde değerlendirilir her insan bireyseldir.belki doktor bir şeyden şüphelendi ondan bu kadar Hassas davrandı.sonucta bazen doktor sana gerek yok yapytirmayabilirsin de diyor.hepimiz aynı değiliz herkesin gittiği yol farklı.
        BuluttSecil 🙏🏻 ve tabi Allah korusun bebeğinizin sağlığı 🤷🏻‍♀️
        • [silindi]

Eagle564 canım valla benim ki de şeker testinde yapacaksın mecbursun itiraz etme şakın bana dedi . Arada lafta sokuyor bana 😂🤦🏻‍♀️ Ama sonuçta ben memnunum genel tavrı tarzı iyi niyetli art niyetle yapmıyor yanı 😊 ayrıca bende eşime gitmeyelim şeker testine dedim eşim de gitmezsek doktor beni takmayacaksanız neden bana geliyorsunuz der . Birşey diyemeyiz dedi . Bu arada bende bebekte çok kilo alıyoruz diye mecbursun demişti yani sebebi vardı . Bazıları birşey olmasada zorluyormuş sanırım .
          Senasybn İşte bir deli bir kuyuya taş atıyor , diğerleri arkasından atlıyor.
          Ben kızımda da gerekeb herşeyi yaptırdım. Dün tetenoz aşısı içinde aynı şeyi dediler.
          Ben sadece hamileliğimi dğşünerek değil, ömür boyu korunmayı düşünerek 5 dozumu tamamladım. Şimdi ikinci hamileliğim ve vurulmama gerek kalmadı.
          Tsh hormonum yüksek sabahları aç karnına ilaç alıyorum. Çünkü ilaçla desteklemezsem daha çok artacak ve bebeğimin gelişimini etkileyecek. Bunlarıds kafama göre yapmıyorum. 20 günde bir Dahiliye uzmanına gidiyorum.
          Ayda bir saglık ocagında genel kan idrar testi veriyorum. Ve kadın dogum doktorum her defasında hatırlatır yapılması gerektiğini..
          Yani ilgisiz doktor olunca da laf ediyorlar. İlgili olunca da. Zaten güvenmediğiniz doktora gitmeyin öyle değil mi?
            [silindi] Çünkü bazen kilo almasa bile şekeri çıkabiliyor. Zorlama değil bu. Yapılması gereken sağlık bakanlıgının gözetiminde olan bir gereklilik. Şeker hastalarının hepsi kilolu değil.
            Rapunzel2019 Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah doktora güven çok önemli her dediğinde kötü niyet ararsak nasıl tedavi uygulayabilir ki doktorlarda sinirlenmekte haklı bir bakıma neden kötülüğümüzü istesinler canavar gibi dediklerine bu yanlış bebeğime zarar verir falan deyince kulaktan dolma bilgilerle sabırları taşıyor ister istemez 🤷🏻‍♀️
              • [silindi]

• Düzenlendi
              Senasybn sonra da buraya yazacaklar bebeğimin suyu fazla bebeğimin kilosu şöyle Allah korusun da ‘bebeğim şöyle doğdu’ boşver arkadaşım herkes kendi doğru bildiğini uygulasın yok baklava yiyip niye gitmiyorlarmış doktor öyle dese bu kez de baklavacılarla anlaştı diye ayaklanırlar isyan tayfa içirdikleri şey sadece glikoz baklavada şeker karbonhidrat ve fazlaca yağ(!) var doktor sana onu ye gel mi desin? hayır bilip bilmeden burda kararsız kalmış yarar zarar oranlarını bilmeyen insanların iki süslü cümleyle bilmiş bir edayla kafalarını karıştırıyorlar. Bi de şu postu açan hanıma bak doktordan azar işitmiş azar nerede doktor seni düşünmüş bebeğini düşünmüş ne hali varsa görsün dememiş bence şükret öyle ilgili bir doktorun var
                Senasybn Amin 🙏🏻 Cümlemizinkini ❤
                Kesinlikle katılıyorum.. Ama işte bazı insanlara laf anlatmak zor.. Bari başkalarını etkileme değil mi? Ama nerde..