Deletedmom0071 şeker yüklemesi 20.haftadan sonra yapılıyor diye bılıyorum ben daha yaptırmadım çünkü.siz sanırım size böyle şeyler sunmayan doktora devam edıyordunuz.cok afedersınız şeker yüklemesini size hangı doktor diretti ?
Doktordan azar işittim
Deletedmom0045 Butun doktorlar agiz birligi yapip bebeklerimize garezlerimi var. Ben cidden insanlari anlamiyorum vajinal ultrason yapıldığında da millet neler yaziyodu yok dusuk yaptiriyo yok kanama yaptiriyo yok yengem soyle oldu. Doktoruma dedigimde bebegine bir kastim mi var zarari olsa niye yapayim demisti. Yaptirip yaptirmamak sizin bileceginiz is ama soyle boyle demek de tip dalina hakaret.
Guguk çok yazdım ınsanları etkılemeyın kesın konusmayın gercekten cahil birine denk gelirsiniz vebali yüksek olur diye ama bence boşuna yorulmayın.şurda yazılanları okudumda gerçekten anlamıyorlar.
Guguk Demirleblebi
Öncelikle belirtmeliyim ki ben de sizin gibi hamile bir bireyim ve sizden farklı yaşanmışlıklarım var. Cümlelerim tansiyona göre sert çıkıyor olabilir. Gece gündüz doğacak bebeğimin iyiliği için araştırma yapıyorum her fırsatta doktorumu arıyorum. Fakat farkettim ki benim düşüncelerim burda kimsenin işine yaramıyor. Haklı olabilirsiniz birçok kişiyi etkilemişimdir belki vebal almışımdır. Ancak hiçbirini kötü niyetle yazmadım. Her şeye karşıt değilim aşırı radikalcilerden hep korkmuşumdur ve şuan onlar gibi algılanmak beni üzdü. Size de bu kadar dokunacak şeyler yazmışım bu yüzden özür diliyorum. Ne kadar tartışsam da herkese aslında tavsiyem doktorlarıyla iletişim halinde olmlarıydı. Zaten yazmışsınız buraya böyle böyle yazıyordun diye yani siz de hakimsiniz yazdıklarıma. Gerçekten bilim karşıtı olsam evde doğurmayı tercih ederdim. O noktada da yanlış anlaşıldım. Burada birçok arkadaşla tartıştıktan sonra ortak noktayı bulduğumda sanki küs bir arkadaşımla barışmış gibi mutlu oluyordum. Fakat bu postta üstüme gerçekten fazla gelindi haklı olabilirsiniz buna ben sebebiyet verdim be gerçekten çok üzüldüm. Bu yüzden bu platforma daha bir şey yazmayacağım. Hakkınızı helal edin.
Öncelikle belirtmeliyim ki ben de sizin gibi hamile bir bireyim ve sizden farklı yaşanmışlıklarım var. Cümlelerim tansiyona göre sert çıkıyor olabilir. Gece gündüz doğacak bebeğimin iyiliği için araştırma yapıyorum her fırsatta doktorumu arıyorum. Fakat farkettim ki benim düşüncelerim burda kimsenin işine yaramıyor. Haklı olabilirsiniz birçok kişiyi etkilemişimdir belki vebal almışımdır. Ancak hiçbirini kötü niyetle yazmadım. Her şeye karşıt değilim aşırı radikalcilerden hep korkmuşumdur ve şuan onlar gibi algılanmak beni üzdü. Size de bu kadar dokunacak şeyler yazmışım bu yüzden özür diliyorum. Ne kadar tartışsam da herkese aslında tavsiyem doktorlarıyla iletişim halinde olmlarıydı. Zaten yazmışsınız buraya böyle böyle yazıyordun diye yani siz de hakimsiniz yazdıklarıma. Gerçekten bilim karşıtı olsam evde doğurmayı tercih ederdim. O noktada da yanlış anlaşıldım. Burada birçok arkadaşla tartıştıktan sonra ortak noktayı bulduğumda sanki küs bir arkadaşımla barışmış gibi mutlu oluyordum. Fakat bu postta üstüme gerçekten fazla gelindi haklı olabilirsiniz buna ben sebebiyet verdim be gerçekten çok üzüldüm. Bu yüzden bu platforma daha bir şey yazmayacağım. Hakkınızı helal edin.
Deletedmom0071 ben asla hamile bir insanı bile bile üzmek istemem sana da üzül diye tepki vermedim. Ama seni çok uzun zamandır biliyorum özellikle bu gibi postlarda aktifsin. Yaşanmışlıkların olabilir ama atladığın bir şey var herkes seninle bir değil. Bende bazı konularda bir kaç yılımı harcadım yurt dışındayım özellikle bu konularda buralarda ne söylenir açar insanlara anlatırım. Bir fikir olsun herkes her imkana sahip değil diye söylerim burda şunu uyguluyorlar bunu yapıyorlar bir araştırın derim. Ama asla bunu inatla diretmem çünkü vebal işi. Hele ki ilaç aşı şeker hepsi vebal işi. İyi niyetle yazıyor olabilirsin ama ısrarcılığın ve özellikle bu postlara diretmen rahatsız edici. Yarın öbür gün senden etkilenen biri bu testi yaptırmasa ve bebeğini kaybetse sebebi şeker ama bilemedik çünkü baktırmak istemedin dense ne düşünürsün. İstersen hiç bir tıbbi
desteği benimseme kimse sana zorlamıyor ama bunu başkalarına benimsetmeye çalışma. Ayrıca hastane işinde genel geçerler vardır. Ben onu istemedim şunu istiyorum doktorum en iyisi diyorsan çok açık lütfen gitme o doktora. Hastane bilimsel çalışmalarla yürür doktorlar onları okur eğitim alır. İçinden seçe seçe gideceksen kalabalık etme saygı duy. Evde ebe eşliğinde eski usul ilerle. O zaman sana hak veririm. Ama hem doktora gidip hem bunlara karşıt olmak çok çok yanlış.
desteği benimseme kimse sana zorlamıyor ama bunu başkalarına benimsetmeye çalışma. Ayrıca hastane işinde genel geçerler vardır. Ben onu istemedim şunu istiyorum doktorum en iyisi diyorsan çok açık lütfen gitme o doktora. Hastane bilimsel çalışmalarla yürür doktorlar onları okur eğitim alır. İçinden seçe seçe gideceksen kalabalık etme saygı duy. Evde ebe eşliğinde eski usul ilerle. O zaman sana hak veririm. Ama hem doktora gidip hem bunlara karşıt olmak çok çok yanlış.
BuluttSecil işte en üzüldüğüm o arkadaşınız o kuralı es geçip masum birine kıyabilirdi. Aşı şeker vs bunlar bizim çocuklarımızın da sonunu getirecek. Aşı yaptırmayan insanlar yüzünden yaptıranlar da risk altında. Ama ısrarla bulmuşlar bir kitle hepsi ota çöpe dayanan uyduruk şeylerle birbirini körükleyip koca bir alem oldular. Çok yazık..
Guguk diyorum ya yanlış anlaşıldım örneğin şeker yüklemesine başta tamamen karşıydım sonra burda yazılanları okudum dedim ki demek ki sorun şeker yüklemesinden değil glikoz şurubunda hani evet rahatsız edici yorumlar yaptığımı farkettim sadece gerçekten bizi kandırıyolar gibi hissediyorum ve kimsenin başına kötü bi şey gelsin istemiyorum. Bunun yanında benim söylediklerim yüzünden gerçekten birinin başına kötü bi şey gelirse dayanamam fakat tartışmalara öyle kaptırmışım ki kendimi bunu farkedemedim ve üzüldüm. Dediğim gibi en iyisi buraya yazmamak sonuçta faydadan çok zararım dokunuyorsa en iyi çözüm bu.
- Düzenlendi
Deletedmom0071 sorun glikoz şurubunda demişsiniz günümüzde yediğimiz hangi madde tamamen organik veya tamamen doğal sağlıklı yapılmış farzedelim ki Pazar’dan aldıgınız reçel ne şekeri ile yapıldı içindeki sağlıklı bir meyvemi yolsa aşılı meyvemi ? Yorumlarınızı okudum eczacılar doktorlarla anlaşmalı şu ilacı şu kadar yaz Tatile gönderelim diyorlar vs gibi cümleleriniz var bu ne kadar yanlış hiç düşünmediniz mi?? En yakınım 18 senelik üst kat komşum tıpkı siz gibi düşünüyordu tıpkı. İlaç doktorların oyunu şeker yüklemem doktora gitmem aşı yapmam evde doğururum doğal beslenirim vs dedi ne dediysekde inandıramadık. Sonuç tıpkı siz gibi herşeye karşı geldi bir gece yarısı şeker komasından öldü kendi de bebeği de. Size yanlış gelebilir bazı şeyler sma bunu farklı insanlarda diretme hakkınız yok tıpkı paylaştığınız anayasa maddesi 17 gibi herkes haddini bilecek. Siz karşısınız diye bir annenin bir bebeğin vebaline girmeyin sizin yerinizde olsam bu vr Bunun gibi postlarda tek tek dolaşır ne yazdıysam silerdim.
Deletedmom0071 bence siz yaşadıklarımızdan ötürü doktorlara ve tıbba olan inancınızı yitirdiniz. Ya da çevreniz birileri etkiledi bilemem. Kendi tercihiniz artık Allah’a emanet olsun evladınız. Ama size tavsiyem her zaman açar aşının zararları şekerin zararları diye bakar okursanız istemezsiniz biraz da karşı tarafı araştırın. Ayrıca tamamen iyi niyetle söylüyorum her Prof a da güvenilmiyor Demek ki bir kaç da değişik profa gidin bakış açınız değişir.
Glikoza kimse faydalı demiyor kar zarar ilişkisine göre yapılır diyoruz. Ben size sayayım marketten alınan ekmek, çamaşır suyu vb kullandığımız bir sürü şey var hayatımızda. Elimizdeki şu telefonun bile on yıl sonra ne çıkaracağı belli değil. Öyle düşünürseniz hayattan tamamen soyutlanıp zararsızlar alemine göçersiniz
Glikoza kimse faydalı demiyor kar zarar ilişkisine göre yapılır diyoruz. Ben size sayayım marketten alınan ekmek, çamaşır suyu vb kullandığımız bir sürü şey var hayatımızda. Elimizdeki şu telefonun bile on yıl sonra ne çıkaracağı belli değil. Öyle düşünürseniz hayattan tamamen soyutlanıp zararsızlar alemine göçersiniz
Deletedmom0071 bu Arada ben simoş belki hatırlarsın bu gibi postlarında sürekli didişirdik ortak bir paydada buluşuyor olman sevindirdi açıkcası
Deletedmom0071 merak ettim ilgimi çekti neden vitamin ve aşıyı Red ettiniz
Ben de araştırma yapıyorum. Aşılar için bilhassa nedir sizin bilgileriniz paylaşırsanız çok sevinirim
Ben de araştırma yapıyorum. Aşılar için bilhassa nedir sizin bilgileriniz paylaşırsanız çok sevinirim
Deletedmom0071 yediginiz baklava neyle yapiliyo bilmediginden olabilirmi? Kuzenim pastaci hep anlatir cogu tatlida mutfakta glikoz kullandiklarini.. yani seker yuklemesinden oncede glikoz iciyodunuz hazir tatli yediyseniz. Arti glikoz toz sekerden cok daha ucuz uc kurusluk sey icin kiyamet koparticaklarini zannetmem. Koskoca doktor bunun icin ugrasmaz. Herkes tip uzmani herkes hekim masaallah kapansin tip fakulteleri canan karatayi dinleyelim yeter
ZehraAlbayrak ne iyi dediniz. Sanki yüzlerce liralık ilaç da ordan kazanacak doktor ondan önce neleeer neleer var para kazandığı.
Deletedmom0071 daha dün tetanoz aşısını yaptırmadığı için ayağına batan civi yüzünden bir hamile kadın tetanozdan öldü. Bu kadar da pervasızca savunmayın bence. Yaptırmadıysanız kendinize saklayın birilerinin canı var bu işin sonunda
Deletedmom0071 bir de şöyle düşün belki de baklavanın içinde un yağ ceviz gibi artı maddeler olduğu için ve doktorun sadece şeker etkisine bakmak istediği için olabilir mi? Her yediğimizin vücuda verdiği şekerin oranı farklı olduğu için mesela. 3 baklavaya eş derken şerbetini kastediyor olabilir mi mesela? Takmışsın baklava da baklava
Gizemliince şekere de konuşuyor yok 3 baklava aynıysa neden yemiyoruz kardeşim o baklavanın içinde un yağ ceviz kabartma tozu gibi artı maddeler var demekki testi etkilyebiliyorlar ki doktor da olmaz diyor. Tutturmuş baklava da baklava anlamak bu kadar zor mu ilginç. Bu hanım tetanoza da laf ediyor ve dün hamile bir kadın ayağına çivi batması yüzünden tetanozdan öldü aşı yaptırmamıştı. Yani gelip cahilce konuşup duruyor. Bu işin sonunda hayat var nasıl böyle rahatça savunuyor anlamıyorum.
Deletedmom0045 gıdalara ucuz olsun diye konulan glukoz fruktoz şurubu glukoz zaten şeker bu ikisi arasındaki farkı araştırın derim sonra insanları yönlendirin yanlış yönlendirmeler yapmayın diyetle bitse keşke Canan Karatay zırvalıklarına uyup yükleme yaptırmayıp suyu yükselip 37.haftada ölü Doğum yapan insanlar var yani diyetle bitmiyor iş önlem gerek Allah korusun şimdi bu araştırmadan söylediğiniz şeye inanıp yaptırmayan birinin bebeğine zarar gelse bunun vebalini nasıl alacaksınız acaba ? Çoğu Avrupa ülkesinde şeker yüklemesi yaptırmak zorunlu istemiyorum deme gibi bir şansınız bile yok ayrıca doktor zararlı olan bir şeyi neden önersin bu kadar doktorlara güvensiz olmayalım güvenmiyorsakta doktorlara koşmayalım 🤦🏻♀️
online_mom kesinlikle anlamıyor inatla her yerde yazıyor şikayet etmek en mantıklısı sanırım cimer e