Başından beri hep normal doğum istedim. Fakat 38. Haftada doktorum çatı muayenesi yaptığında çatımın dar olduğunu ve bebeğimin kafasınında biraz iri olduğunu söyleyerek sezeryan yapmamızı önerdi. Hatta çok normal doğum yapmak istiyorsam 38. Haftada bebek daha fazla büyümeden suni sancıyla doğumu başlatıp şansımızı deneyebileceğimizii söyledi. İkisinide kabul etmedim tabiki 😁 Normal doğumda idrar torbamın sarkamasından, çok fazla dikişim olcağına kadar söylemediği hiçbir nokta kalmadı. Doktor bunları söyledikten sonra plates topuyla, hurmayla, yürüyüşlerle daha fazla vakit geçirmeye başladım. Tabi en önemlisi bolca dua ettim.
39+3 olduğumuz gün İstanbula gittik annelerimiz yanımızda ihtimal vermesekte son anda hastane çantamız bagajda yerini aldı. Görümceme gittik akşam yemeğimizi yedik ama bende sürekli tatlı bir ağrı yalancı sancı ağrılarımızın aynısı saat 5’te başladı. Biraz dinleniyimde geçer diye düşündüm.Sağa dön sola dön derken tam uykuya dalıyordum ki bir sancı girdi yatakta sıçradım☺️ Kalktım gittim salona dedim ki ben doğuruyorum. Kimse inanmadı tabiki 😁 Kasılma sayacını açtım baya baya sancılar 4 dakikada bir 40 saniye geliyordu. Herkes sonunda ikna olunca eve dönemeyecek olduğumuzu fark ettim. Yolda dayanamazdım çünkü kalkıp gezdiğinizde hafifleyen oturunca daha çok hissedilen bir sancı ama asla korktuğumuz, gözümüzde büyüttüğümüz gibi değil.. Görümcem en yakındaki hastaneyi aradı ve tanıdıkları bir ebenin o gece nöbetçi olduğunu öğrendik, sıra doktordaydı. Hastanenin nöbetçi kadın doğum doktoru hafta sonları yoktu. Neyseki onuda kolayca bulduk ve doktor hiç ikiletmeden geleceğini söyledi🙏🏻
Evde küveti doldurduk, yaklaşık yarım saat kırk dakika içinde oturdum. Sancıları hiç hissetmiyorsunuz bu şekilde , kayınvalidem eritilmiş ılık tereyagı getirdi onu içtim. Saat on buçuğa geliyordu. Hastaneye dooğru yola çıktık. Bende bir korku tabii çatım dar , sancım gelmiş nasıl doğurcam? İnanın allah yardım ediyor..
Ebe muayenede 3 cm açılmam olduğunu ama çatımın dar olduğunu doktora iletti.O sırada nst bağlandı. Sancılar 70-80 ama ben sürekli kaç sancıyla doğuruluyo 70-80 böyleyse ben 100 de ne yaparım diyorum. Çünkü sancının şiddeti evdekine göre bir tık yukarıda.. Ebede bu sancıyla bile doğuranlar var sen orda gösterilen sayılara takılma hiç dedi.
Doktor geldi ve hem ultrasonla bebeğe baktı hem de çatalda alttan muayene etti. Ben olmayacak çatıya doğum yaptırmam çatın dar ama bebeğin baskılaması çok iyi normal doğum yapıyoruz dedi. Bende bir panik bir endişe, sezeryan dese daha çok sevincem o an için öyle korkutmuş gözümü kendi doktorum..
Odaya geçtik ve ben yine duşa girdim. Yarım saat kadar duşta belime ve karnıma sıcak su tuttum. Ardından ebe suni sancı bağladı. Sanırım asıl sancılar bundan sonra artmaya başladı.
Gelen 35-40 saniyelik sancılarda bütün herkesten nefret ediyorum, daha sonra dinlenirken herşey normale dönüyordu. Sancılar geldiğinde yere çömeldim iki ayağımın üzerine ve o şekilde hafifçe sağa sola salladım kendimi, plates topunda zıpladım, squat hareketini duvardan destek alarak yaptım. Bir nebze hem sancınız hafifliyor hem doğumu hızlandırıyorsunuz..
Tarif edilmeyecek, nasıl dayancam diyeceğiniz bir ağrı değil.. Adet olduğunuz ay üşüttüğünüzü düşünün. Ben zaten çok sancılı geçirirdim o dönemlerimi o yüzden yabancı olduğum bir sancı yaşamadım. Sizde emin olun ya ben bu sancıyı biliyorum diyeceksiniz.
Saat 2 gibi tekrar nst ye bağlandım. En zorlandığım kısım buydu. Yatmak zorundasınız , yatarak sancı çekmek sanırım en zoruydu. Ebe bana secde pozisyonunda durabileceğimi söyledi. Sancı gelince secde pozisyonu aldım. Nst sürecinide bu şekilde atlattım. Alttan muayenede de 4cm olduğunu söyledi açıklığımın..
Ben bu esnada sık sık tuvalete gidiyorum tabii sürekli çişim geliyor. Duşa girmek istediğimi söyledim. Sancıların süresi kısalmaya başladı artık, yinede nefes almanız için yeterli süreniz oluyor rabbim yardım ediyor. Ebe suni sancıyı çıkartalım o zaman biraz gir dedi. Yok çıkartmayın biran önce çekiyim sancımı bitsin dedim☺️ kolumda serum duşa girdik.
Birtek o esnada sesimi yükselttim. Eşim suyu belime tutmuyordu, o anda sancı gelmişti dayanamayıp bağırdım ona hala aklıma gelince üzülüyorum.. O da şaşkın ben bir o dokuz doğuruyor sanki☺️ Doğum bu kadar zormuymuş ben gelcez bir saat sonra bebek doğcak diye düşünmüştüm diyo😁
Bir saate yakın duşta kaldım.. benim yine çişim gelmeye başladı. Ebede muayeneye gelmişti zaten çıktık duştan.
Alttan muayenede açıklığım 6cm çıktı. Benim pes ettiğim an oldu aslında. Beni sezeryene alın dedim. Bu kadar sancıya 6 cm mi sadece diye bir isyanım oldu. Ebenin suyumu patlatacağını anladım, patlatma beni sezeryene al dedim 😂 tabi o patlattı.. Tekrar açıklığa baktı 8 cm dedi. Ben şok oldum, bir anda 2 cm birden açıldım. Doktoru aradı hemen ve doğumhanenin yolunu tuttuk.
Asansöre binerken benim ıkınmam geliyo çok fena dedim. Doğumhaneye indik çatala çıkıyorum. Bu arada doğumhanede annem, kayınvalidem,görümcem, görümcemin görümcesi,eşim 😂 aile boyu ordayız..
Ebeye ıkınmam geliyo diyorum sürekli, bana ıkınma sakın dedi. Normalde ıkındırtması gerektiğini az çok okuduğum hikayelerden biliyorum ama o an aklıma gelmiyo tabi bunu söylemek.. Bebeğin kalp atışını dinliyor sürekli bende sinir oluyorum karnıma bastırıyor çünkü zaten sancım var. Ben 3 ıkınmamda nefesimi tutarak , kendimi sıkarak ıkınmadım. İnanılmaz bir baskılama var ama ..
Neyse doktor geldi. Süpersin ne çabuk oldu açılman dedi. Bebeğin kakasını yapmış ama korkma dedi. Nasıl ıkınacağımı tarif etti. Sakın bağırma , bağırırsan gücün gider aşağı doğru bütün gücünle ıkın dedi ve ben ıkınmaya başladım.
O kadar rahatlıyorum ki ıkınırken😁 Şöyle bir şey duydum o sırada görümcem hocam dikişsiz mi yaptırcaksınız dedi. Doktor kesi atmamıştı çünkü.. Yapıcaz bişeyler dedi oda 😁
Ben üç kere ıkındım, fakat doktordan önce kendimi çok sıktığım için gücüm yoktu. Doktor bebek tekrar kakasını yaptı dedi. Kesi attı. Sancım gelince herkes bir agızdan it it , çıkıyo, az kaldı diye bagırmaya başladı ve o esnada ebe karnıma bastırdı. Ondan da korkmayın acıtan bir olay değil.. Ben o gazla güzelce ıkınınca ebeninde yardımıyla bebek çıktı. Doktor ıkınma sakın dedi.
Veee 6 saat sancının, 9 aylık bekleyişin sonunda dünyanın en nadide varlığı gözümün önündeydi. 🥰
Kakasını yaptığı için kucagıma hemen vermediler çocuk doktoru geldi muayene etti, Daha sonra kucagıma verdiler, bu esnada eşimde içeri girdi duygu seli aldı götürdü ortalığı☺️ Yaklaşık 15 dakika sonra ayaktaydım,bebeğim kucağımda odamıza çıktık.
Şimdi 20 günlüğüz..🧿👼🏻
*Herşeyi Allaha bırakın tevekkül edin.Kocaeli’de doğum yapmayı beklerken, İstanbul’da bir kere muayene olduğum doktor doğumumu yaptırdı.
*El mübdi , bunu son haftalarımda bolca söyledim. Annedeki korkuyu alırmış.
*YouTube da ‘doğumu kolaylaştıran hareketler’ yazınca üstte 6 dakikalık bir video çıkıyo kesinlikle son haftalarda yapın.
*Sümme, sebile, yesserah sancınız oldukça ve doğum başlayınca hatta doğumunuz yaklaştıysa bunu sıkça söyleyin..
*Hurma suyunu burada görmüştüm ve iki kere yapıp içtim.
*Doğum başladıysa küvete girmek ve sıcAk duş kesinlikle doğumu ve açılmayı hızlandırıyor.. Çokta rahatlatıyor.
Bence en etkili olan çok hareketli olmak, ben son haftamda o kadar çok gezdim ki, sabah erken kalkıp bütün gün geziyorduk eşimle. Doğumumun başladığı gün uzunca bir yokuş çıktım oldukça dikti. Sanırım tetikleyici unsur bu oldu.
Çatı darlığından da asla korkmayın. Başka doktorlara da muayene olun. Çatı darlığıyla gayet normal doğum yapılabiliyormuş.. Hatta nerdeyse kesisiz doğum yapcaktım. 4 dikişim var iç dikişlerimin sayısını bilmiyorum.
Çok uzun oldu , umarım içinizde ki korkuları biraz olsun hafifletebilmişimdir. Son haftalarımda sürekli doğum hikayesi okuyup içimi rahatlatmaya çalışırdım.
Cesaretli olun, bedenimiz bunu yapabilmek için yaratılmış.💗☺️