• SağlıkÖneri
  • Allah için içinizden geçeni söyleyin ben kötü anne mi oldum?

burhanaltintop bebek aç kalirsa sarilik olur cnm.bende oğlumda önce emzirir üstüne mama verirdim.çok aģlardi doymuyodu çoçuk.3ay böyle gitti sonra tamamen mamaya döndük gayette sağlikli.şuan 6yaşinda hatta.insan vermek istemiyo ama başka çare kalmayinca mecbur ver yani işin özü sütün yeterse birakirsin.sağlikla büyüsün cnm

burhanaltintop ebelerin vicdansız ve cahilce davrandığını düşünüyorum çünkü 20 günlük bebeğim var ve bizde ışın altında iki gün yattık o sırada beraberimde bi abla vardı meme ucu olmadığı için silikon göğüs ucu kullanıyordu ve bebek doymadığından feryat figan inletiyordu hastaneyi hemşire hemen mama takviyesi yapıp doyur bebeğini diyordu aç kalmasın sütünü sağ bırak vereyim aç kalmasın diye tir titriyordu anne ve bebeğin üstüne seninkiler ne hedefliyor acaba bebek sarılığı anca emerek ve karnı tok olarak aç kalmayarak atlatabilir 20 günlüğüz ve hala sık sık emziriyorum uykusundan kaldırıp emziriyorum uyusa bile sütümü sağıp çay kaşığıyla takviye yapıyorum (bebeğim biberon tutmuyor) sen kötü anne değilsin o baştakiler çok vicdansız hareket ediyor

burhanaltintop anne sütü bebegin ilerideki hayatında viruslere karşı koyabilmesi icin bir antibiyotik gibidir. Ama bir bebegin mama yemesi açlıktan aglamasindan ve zayiflayip sarilik olmasindan iyidir. Ebelere de öyle öğretilmiş.. Mama ver bi problem olmaz ama kendi sütünden de azar azar olsa ver 💐

burhanaltintop hayırlı olsun öncelikle allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin maalesef bizim insanlarımızda anne sütü algısı yiyip bitiriyor .Eğer çocuk açsa anne sütü ver diye diretmenin anlamı yok demekki yeterli gelmiyor bi şekilde ki belli ediyor kendisini bebek de.Kaldı ki anne sütü veremeyen yüzlerce kadın var ve bu onların kötü anne olduğunu göstermez.Benim oğlumda hem mama takviyesi hem anne sütüyle büyüdü şimdi 4 yaşında gayette sağlıklı allaha şükür.Şimdi 33 haftalık tekrar hamileyim ve eğer ihtiyacı varsa mama verme konusunda asla önyargılı değilim.Ve şuda bir gerçekki yediğimiz şeyler ne kadar sağlıklı ki besleyicilik yönünden zengin olsun

burhanaltintop mamanın bir zararı olduğu için değil canım benim anne sütü daha besleyici diye öyle yapıyorlar birde onlar da emzirdiğini görünce bebek huzursuzluğu diye düşünüyorlar mama verme diyorlar ama sen mantıklı bir şey yapmissin hem 30 cc çok ta değil bence sen iyi beslen ve memeden ayırma zaten o bir süre sonra almaz mama

burhanaltintop tabiki istersin anneliğini böyle şeylerle sınama benim ablam hiç süt içmemiş hem mama almış bir sıkıntısı yok boyuda benden uzun

GizemAras ben de asla karşı değilim mamaya ama bazı insanlar hiç bisey demese bile mamayı görünce bakışıyla yerin dibine sokuyor

burhanaltintop ilk kizimda veriyodum gunde 1 kere aksam ustu cunku aksama kadar sik sik emzirince hem goguslerim aciyodu hemde dolu dolu gelmiyodu sut 1 defa 1 olcek veriyodum ki sizin bebeginiz cok kucuk daha size mama verme diyen ebeler bebek sariliktan hastanede yatinca ne veriyolar acaba mama vermiyolarmi sanki

burhanaltintop gerçekten bilmiyorum. Kuzenimin 3 gün sütü gelmedi ebeler ısrarla mama verdirtmedi. Bebek çekiyodu ama süt yoktu bebeğin ağlayışı beni benden alıyordu. Sarılık oldu sonra. O ışıklı yere ben götürüp başında bekliyordum. 15 dkda bir çıkarıp koynuma sarıp ağlama krizini geçiriyordum. Bu beni çok etkilemişti o yüzden hiçbir güç açlıktan ağlamasına izin vermemi bekleyemez. Boş ver ebeyi de hemşireyi de 🤷‍♀️

burhanaltintop bebegini düşünmek ne zamndır kötü bişey .. böyle düşünme canım . Mama kötü bişey degil cok anne var sütü hiç gelmiyor mama veriyor . Sen iyi düşün digerlerini bosver

burhanaltintop açlıktan ölsün mü ya niye kötü anne olasın kim ister ki mama vermek benim iki gunsutum gelmedi sabah 5e kadar catladi yavrum ağlamaktan hemşireler dahil herkes sakin verme dediği için emzir sütün gelecek iki damla yeter bilmem ne dediler sarılık oldu o gece açık eczane mama bulamadığımız dan dayımın eşi sütü sulandırıp içirdi (kimse yapsın diye yazmıyorum ay çok zararlı demesin kimse ) öğlene kadar uyudu ve ben her gözümü açıp karnı tok evladıma baktığımda yengeme dualar ettim memede uzun kalmasına da aldanma canım ağzında ama emmiyor olabilir uykuya daldigini ya da emmedigini gördüğünde dürt uyansın emsin Allah şifa versin kimseyi dinleme biz iyi anneyiz iç güdüsel olarak içimize işliyor zaten

burhanaltintop hiç kötü anne okur Muş’un aç uyumasındansa mama vermek daha iyi ama anne göğsüyle uyumlu az az verilen biberonlardan alın bebek hızlı yemeye alışmasın 😊🐣

burhanaltintop kız kardeşimin bebeği de birebir aynı şey oldu mama vermese sürekli ağlıyordu doktor ebe hemşire sakın mama verme diye tutturdular ama bebek açlıktan uyumuyordu ki 3 aylık oldu şimdi anne sütünü daha çok emiyor mama daha az.. sen onun annesisin en iyisini sen bilirsin tabi ki sıkma canını

Snkz allahından bulsun bu hemşireler ne diyim amaçları neyse keske bi hemşire yazsa da açıklasa bize

• Snkz bunu yanıtladı.
                  • Snkz bunu beğendi.