Merhaba 7 gunluk bebekliyim ve sarılıktan fototerapideyiz. Sütüm gayet çok emdikçe geliyor ama İki gun once ben bir defaya mahsus diye bebek asla açlıktan uyuyamayınca iyice emzirdikten sonra mama verdim mamayı alınca bayılmış gibi uyudu oyle guzel doydu ve uykusunu aldı ki inanamadım. Çok nadir de olsa veririm demiştim ama bugun yine emzirdim bisürü saatlerce emdi yatırınca yine feryat etmeye basladı ben de dayanamadım 30 cc mama verdim yine ve yine anında uyudu oyle huzurlu ki şuanda. Size şunu danışmak istiyorum neden herkes mamaya bu kadar düşman? Mamayı içince bebege öyle üzüldüm ki resmen açlıktan perişan oluyormuş diye.. eveler tutturmuş sütün iyi mama verme diye baskı yapıyolar ben kötü anne mi oldum ona mama verdiğim için ya da zarar mı veriyorum sizce emzirip de zapdedemeyince 30 cc mama vererek? Nedir ki bunun zararı açlıktan perişan olan bebegi doyurup uyutmak ne kadar zararlı olabilir acaba? Sütüm olması demek doydugu anlamına gelmiyomuş demek ki
Allah için içinizden geçeni söyleyin ben kötü anne mi oldum?
🙋🏼♀️🙋🏼♀️🙋🏼♀️
burhanaltintop tabi ki kötü anne değilsin sen onun annesisin ve onun için en doğru kararı sen verirsin mama köyü bişey değil ki hiç emziremeyen anneler napsın şuan hassas olduğum için öyle geliyor sana sen evladın için en iyiyi istersin kimseye takılma boşver anneliğin tadını çıkar 😉
Mama içince sakinlesince uyuyorsa aç o çocuk benim kızım da öyleydi 4 saat emzirdigimi bilirim yatiricam aglardi mama verince susar di ben mama yla büyüttüm kızımı ve hiçbir sıkıntısı yok gelişimi boyu kilosu gayet güzel bence hiç takma kafana
burhanaltintop sütünüzün çok olması besleyiciliğinin tam olduğu anlamına gelmiyor. Siz yediklerinizi iyi tutmaya çalışın sütünüzün kalitesi artsın o zaman zaten bebekte açlık kalmayacak. Bence hiç sorun etmeyin hatta bu mama karşıtı annelerin çocukları açlık yüzünden hemen sarılık oluyor. Kuzenim fakülte de Prof ta Doğum yaptı aynı sizin gibi sütü çoktu. Ama doktoru tam emdikten sonra mama dene eğer alırsa sütün yetersiz şimdilik demişti. Sen emebildiği kadar emzir üstüne mama ver tam doysun zaten zamanla mamaya ihtiyacı kalmayacak demişti. Ki öyle de oldu. Kendi yeğenimde inatla vermediler mama aynı şekilde süt iyi emiyor uzun süre diye. Çocuk bi anda fenalaştı kaç gün hastanede yattı. Doktoru çok kızdı besinsiz kalmış diye. Yani başlarda bu gibi sorunlar olabiliyor siz doğru olanı yapıyorsunuz. Israrla sık sık uzun uzun emzirin. Beslenmenize dikkat edin. En önemlisi bol su içip stres yapmayın. Bi kaç haftaya bebek sütünüzle doyacak mamaya gerek kalmayacak.
Simos44 şimdilik mama vereyim dimi bu sekilde ağladıkça gunde zaten ya bir ya da iki kere veririm doktora danısmadım bu arada kendi kendime yaptım bunu ve cok korkuyorum hata yapmış olmaktan
Mutlu_anne2 ebeler neden boyle baskı yapıyolar çocuk aç kaldıkça verme verme diye sizce sebebi ne olabilir
burhanaltintop ben yanımda hastaneye mama götürücem valla. Aç kalıp sarılık olmasını istemiyorum. Bu benim görüşüm kim karşı çıkarsa çıksın feryat figan ağlamasını istemiyorum aç kalıp. Sen kötü bi şey yapmıyorsun canım kendini suçlama sakın🙏🏻
espalp ama anlam veremiyorum neden boyle karşı cıkıyo bu hastane personelleri bu mamayla ne alıp veremedikleri var ki
Simos44 yani başlarda yetersiz ola bilir anne sütü öylemi?o zaman hastanede bebek doğar doğmaz mama vermeleri doğrudur😐
Hiler10 ya evet tabi ki oyle ama aklımdan atamıyorum neden düşmanlar mamaya neden diye ne zararı var diye
burhanaltintop bebek aç kalirsa sarilik olur cnm.bende oğlumda önce emzirir üstüne mama verirdim.çok aģlardi doymuyodu çoçuk.3ay böyle gitti sonra tamamen mamaya döndük gayette sağlikli.şuan 6yaşinda hatta.insan vermek istemiyo ama başka çare kalmayinca mecbur ver yani işin özü sütün yeterse birakirsin.sağlikla büyüsün cnm
burhanaltintop ebelerin vicdansız ve cahilce davrandığını düşünüyorum çünkü 20 günlük bebeğim var ve bizde ışın altında iki gün yattık o sırada beraberimde bi abla vardı meme ucu olmadığı için silikon göğüs ucu kullanıyordu ve bebek doymadığından feryat figan inletiyordu hastaneyi hemşire hemen mama takviyesi yapıp doyur bebeğini diyordu aç kalmasın sütünü sağ bırak vereyim aç kalmasın diye tir titriyordu anne ve bebeğin üstüne seninkiler ne hedefliyor acaba bebek sarılığı anca emerek ve karnı tok olarak aç kalmayarak atlatabilir 20 günlüğüz ve hala sık sık emziriyorum uykusundan kaldırıp emziriyorum uyusa bile sütümü sağıp çay kaşığıyla takviye yapıyorum (bebeğim biberon tutmuyor) sen kötü anne değilsin o baştakiler çok vicdansız hareket ediyor
anapanda12 tesekkur ederim sağolun
burhanaltintop anne sütü bebegin ilerideki hayatında viruslere karşı koyabilmesi icin bir antibiyotik gibidir. Ama bir bebegin mama yemesi açlıktan aglamasindan ve zayiflayip sarilik olmasindan iyidir. Ebelere de öyle öğretilmiş.. Mama ver bi problem olmaz ama kendi sütünden de azar azar olsa ver 💐
burhanaltintop hayırlı olsun öncelikle allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin maalesef bizim insanlarımızda anne sütü algısı yiyip bitiriyor .Eğer çocuk açsa anne sütü ver diye diretmenin anlamı yok demekki yeterli gelmiyor bi şekilde ki belli ediyor kendisini bebek de.Kaldı ki anne sütü veremeyen yüzlerce kadın var ve bu onların kötü anne olduğunu göstermez.Benim oğlumda hem mama takviyesi hem anne sütüyle büyüdü şimdi 4 yaşında gayette sağlıklı allaha şükür.Şimdi 33 haftalık tekrar hamileyim ve eğer ihtiyacı varsa mama verme konusunda asla önyargılı değilim.Ve şuda bir gerçekki yediğimiz şeyler ne kadar sağlıklı ki besleyicilik yönünden zengin olsun
burhanaltintop mamanın bir zararı olduğu için değil canım benim anne sütü daha besleyici diye öyle yapıyorlar birde onlar da emzirdiğini görünce bebek huzursuzluğu diye düşünüyorlar mama verme diyorlar ama sen mantıklı bir şey yapmissin hem 30 cc çok ta değil bence sen iyi beslen ve memeden ayırma zaten o bir süre sonra almaz mama
Fasulyem22 inşallah ben istemez miyim zaten sadece aüt yetsin de mamaya gerek kalmasın diye
burhanaltintop tabiki istersin anneliğini böyle şeylerle sınama benim ablam hiç süt içmemiş hem mama almış bir sıkıntısı yok boyuda benden uzun
GizemAras ben de asla karşı değilim mamaya ama bazı insanlar hiç bisey demese bile mamayı görünce bakışıyla yerin dibine sokuyor