- Düzenlendi
arkadaslar merhaba. burada bircok kisinin suyum fazla diye post actigini gordum. bircok yorum gelmis ama sekerin yoksa onemsizdir gibi yorumlar sadece yanlis yonlendirme oluyor. ben yasadim ve cok arastirdigim icin bu konuya cok hakimim. suyunuz 3 nedenle fazla olabilir. birincisi sizde gebelik sekeri varsa suyunuz fazlalasir ki bu durumda bebekte irilik de gozlemlenir. ikincisi bebegin yemek borusu ile ilgili sorun varsa yani bebek amniyon sivisini yutamadigi icin suyunuz fazlalasir ( özofagus atrezisi denilen olay) bu durum malesef detayli ultrasonda yada baska bisey ile gorunmuyor ancak dogumdan sonra kesin tani konabiliyor. ucuncu sebep ise sebepsiz yere suyunuz fazla olabiliyor. buda genelde ilerki haftalarda duzeliyor. dilerim hepinizin ki sebepsiz olsun ve saglikla bebeklerinizi kucaginiza alin. ben ikinci durumu yasadim ve ameliyat sureci falan gecirdik. bunlari moralinizi bozun diye soylemiyorum bilgi sahibi olun diye yaziyorum cunku gercekten cok onemli bir konu. suyunuz fazla oldugunda baski cok oldugu icin erken dogum riskiniz de oluyor. bu durumda lutfen herhangi bir sanci, kasilma , akinti vs herseyi doktorunuza derhal bildirin.hepinize saglikli dogumlar dilerim.