Duruvesimgr evet bende 28 haftaliktim doktorum 38 deymissin gibi dusun derdi. tas gibi oluyor gercekten. bel agrilari falam mahfediyor bide kasilmalar eklenince iyice dayanilmaz oluyordu.
suyunu fazla ise lutfen okuyun
Damlacannn bende sorun yok ama olanlar içinçöok bilgilendirici olmuş. Allah razı olsun sizden.
Birgaripgebe sagolun sizden de. saglikli dogumlar dilerim.
Benim doktorum bende şeker çıkmamasına rağmen şskerli mi yiyorsun son zamanlarda dedi bende evwt dedim çünkü çokça kavun yiyordum, suyun fazla olmasına benim yediğim şekerde etkenmiş kısıtla biraz dedi
Damlacannn bilgi için tşk ederim. Benim suyum fazlaydı 3 hafta sonra düzeldi su miktarı ama bebeğim iri. Şekerde Yok. Sebepsiz olup bebegin iri olması da sizce normal midir ? Doktorlar pek bişi söylemiyor bu konuda.
Hande46 evet oda bi etken tabi. benim doktorum meyvenin faydasindan cok seker yuzunden zarari oldugu icin olabildigince tuketme demisti. bi arkadasimda dogum iznine ayrildi ve yaza denk geliyordu dogumu. son haftada cokca karpuz ve meyve yedi cocugu son hafta birden cok kilo aldi ve doktor hemen meyveyi kes demisti. herseyi kararinda tuketmek lazim
CicekGirayBysl cok sevindim duzelmesine :) bebegin iri olmasi genetikte olabilir ama zaten dusundugumuz kadar irilik olmuyor. bana da ikinci bebegimde doktor iri bebek demisti gozumde baya buyuk bisey canladiriyordum ama 3.500 dogan ve minnacik olan bisey aldim kucagima:) ustelik ben sadece 7 kilo aldim hamileligimde ve hep dogal ve saglikli beslendim tatli falan hic yemedigim halde oldu. doktorum o zmn senden de kucuk bisey cikmasini bekleme zaten demisti boyum uzun oldugu icin :))) yani siz veya babasi uzunsa bebek iri olabiliyor.
Damlacannn bende minyon biriyim babada çok uzun degil ama bilemedim. Usg 400-+ ölçüyor bi o içimi rahatlatıyor. Siz az kilo almışsınız ben 55 le hamile kaldım 73 kilo oldum 2 haftamız kaldı Doğuma 🤦🏻♀️ Sanırım benim beslenme şeklinden dolayı bebekte çok kilo aldı 🤷🏻♀️
CicekGirayBysl zayif olmasindan sa kilolu olmasi daha iyi demisti doktorum bakimi daha kolay olur :) hic kafaniza takmayin inanin okadar minnak oluyorki bumu kilolu dedikleri diyeceksiniz yeterki sagligi yerinde olsun. saglikli dogumlar dilerim:)
Damlacannn ben de aynı durumdayım bugün 34+0 olduk doktora gittik yine suyumun fazla olduğunu bir hafta on gün önden gittiğini iri bebek olduğunu söyledi zaten bir buçuk aldır diyet yapıyorum hergün açlık tokluk şekeri ölçüyorum normal çıkıyor ama sonuç değişmiyor galiba ırsi bir durum bu arada kızım 2.800 olmuş 47 cm de boyu
Haticesuat umarim sebepsizdir su fazlaliginiz. hayirli dogumlar dilerim.. evet cok buyuk olasilik genetik olmasi. saglikla alin kucaginiza.
Damlacannn tşk ederim 💕 hepimiz bi avazda doğururuz inşallah
Damlacannn amin canım cümlemiz inşallah
Damlacannn burdamisnz bisey sorsam ?
olidam62 tabi buyrun
Damlacannn ben 21 haftalk hamileym we gecen hafta ayrintiliya girdim bakırköy sadi konukta perinatoloji bölümünde bize 1 saatlik bi seminer sonrasında muayane we karnımın diğer hamilelere gore buyuk olmsnn sebebinin amino sivisi fazlalgndn oldgunu.soledi 36 haftada dogum olablcgni we büyük ihtimalle sezeryan olacaksn ddi(çünkü rahim agzina yakin miyomum war)dondum kaldim hic bi bilgiye sahip olmdgm.icin bisey soramadim ewe geldim araştırdım bi suru olumsz seyler okudum..6 aralıkta tekrar gidecem ne sorabilrm...tavsiyeniz neler..bole durumda ne gbi sorunlar olabilr?bu arada 2'li 3"lu testlerimn hepsi cok.sukur.iyi cikti ama inanilmz korkuorum..şuan size yazarkn bile esim en sonunda kafayı yedirttirecksin bize dio 😔
Damlacannn seker yüklemesindn bahs edildgni okudum ama sanrm.seker yuklemsnn belli bir süresi war..saglik ocagna dayanamdm.gttm butun hersymn tahlilini yaptırdm hersy cok gusel..
olidam62 oncelikle hayirli dogumlar dilerim. stres yapmayin ki bebeginiz etkilenmesin. su fazlaliginin nedeni seker degilse bazen sebepsiz bile olabiliyormus. yani bebeginiz keyfi o suyu icmeyebiliyormus ilerki haftalarda duzelebilir o yuzden. birde ayrintili ultrasonda gorunmeyen yemek borusu ile ilgili sorun olabilir. yani ultrasonda midesi gorunmuyor cunku suyu icmiyor bebeginiz midesi bos yani oyle dusunun. eger boyle bi sorun varsada zateb dogumdan once belli olmuyor. dogumdan sonra muayene edip teshis konulup ameliyat ediliyor. ama bununda caresi var. insan basina gelmeden bilmiyor ama inanin yemek borusu kisaligi(ozofagus atrezisi) ile dogan ve yasayan bi suru bebek var. size tavsiyem simdiden stres yapmayin. suyun gecen haftalara gore hala fazlami diye sorabilirsiniz. yani hic azalma olmamismi? birde cok sık takip edilmeli su fazla oldugu icin erken dogum riski oluyor evet. surekli istirahat edin lutfen. dogumuda bu ameliyat konusunda iyi bir cocuk cerrahi olan bir hastane ve kuvezi olan bi hastane tercih edin her ihtimale karsi. yada o hastanenin yoosa bile iyi bir cerrah arastirin
Damlacannn damla hanım Insllh bisey cikmaz insallh🙏6 aralıkta randewum war tek tek sorcam yazdıklarınızı cok teşekkür ederim
olidam62 icinizi ferah tutun lutfen dedigim gibi bazen sebepsiz oluyor. insalh sizinkide oyledir allah buyuk o ne derse o olur. siz bol bol dua edin. saglikli dogumlar ❤