Çoook eskilerde yapılan doğumlarda bebek ve anne ölümlerinin çok faZla olmasının nedeni ultrason cihazının malesef olmaması ya da çok az olmasıydı.Şimdi ise anne adayları ve onu yönlendiren insanların cehaleti yüzünden yaşanıyor bunlar.
Eskiden ultrason olmadığı için doğumda ölen annelerin dış gebelik yaşıyor olduğu halde bilinmemesi,ters gelen bebekler,ölü doğumlar,çoğul gebelikler,sezeryan için yeterli olmayan ekip ve ekipmanlardan dolayı doğuramadığı için kanamadan ölen kadınlar ve ölü doğan bebekler.Şimdi ekip ve ekipmanlardaki eğitim ve ileri teknoloji sayesinde yaşanmaz iken anne adaylarının böyle olması yüzünden hala 1900’lü yılların başlarında ki teknolojiyi kullanıyormuş ya da imkansızlıktan dolayı kullanamıyormuşuz gibi davranması yüzünden yaşanıyor.Bu arada ben 1985 ve Türkiye’nin bir metropolünde doğduğum halde cinsiyet için ultrason sadece özellerde ve ayrı ücret ile bakılıyordu,düşünün yani.Ve annemin son doğumuyum,her şeye bizim zamanımızda hiç böyle şeyler yoktu,ne duydum ne gördüm diyor bazı teşhisler,tetkikler ve vitamin-ilaçlar için.Nedeni işte o imkanlarla şimdi ki imkanların farklı olması.Ama benim annem tıbın geliştiğinin farkında bazı büyüklerimiz bunun farkında olmadığı için şimdiki tüm tetkik ve ilaçlara tamamen karşılar.