Uzun olduğunun farkındayım lakin lütfen okuyun 🙏🏻
Formda okuduğum bazı konularda doktorların yazdıkları ilaçları “doktorum bana .. ilacı yazdı.Sizce doğru mu?” gibi sorularla karşılaştım.Allahınızı severseniz doktorun yazdığı ilacı kullanmayıp,buradan belki de bırak hamile olmayı evli bile olmayan birinin “kullan” demesiyle mi kullanacaksınız?Cehalette yarışıyor muyuz anlayamıyorum?Eğer doktorunuza güvenmiyorsanız,lütfen kendinizi ve bebeğinizi emanet edebileceğiniz ve güvenebileceğiniz doktor bulunuz.Zaten “acil yardım” “acil bakar mısınız?” gibi başlıklarda açılan bu konularda sorulan arkadaşların söylediği ilaçlar,ilaç değil vitamin.Hele “folic asit yazdı kullanayım mı?” sorularına çıldırıyorum.Siz kaç yaşındasınız?Elinizin altında internet,”hamilelikte folic asit kullanımı”diye aratıp,Doktorlar tarafından yazılan makaleleri okumak niye hiç aklınıza gelmiyor.Televizyonlar da reklam yapmak yasak ama o kadın programlarında bile folic asitin önemini bangır bangır bağırıyorlar,demek ki ticari değil bir gereklilik düşünemiyor musunuz önemini?
Bir de “kanamam var” başlıklarında ki bazı arkadaşların “doktorum coraspirin ve progestan verdi kullanayım mı?” soruları,Arkadaşım zaten düşük tehlikesinden ötürü kanaman olduğu için doktora gittiğini söylüyorsun,o doktorun sana “eve git abdest al ve 3 ihlas 1 Fatiha oku” demesini mi bekliyorsun.Allah (cc) bile ne emretmiş “OKU❗“ ,sen neyin peşindesin?Gebeliğinizi nasıl devam ettirip,nasıl doğurup,nasıl büyüteceksiniz? Hayretlerdeyim ve çok büyük üzüntü duyuyorum.
@adm ‘lerin bu sorulara kısıtlama getirmesini rica ediyorum.Tabi ki forum kullanalım.Yan etkiler,deneyimler,tecrübeler paylaşılıp ve bazen yalnız kaldığınız konularda destek aramak için.Fakat lütfen bebeğinizin ve sizin sağlığınız için doktorunuza güvenin ve onun dediğini yapın,korkuyorum.Tabiki her doktora her müdahele için güvenmeyin ama bize hiç güvenmeyin,başka bir doktora başvurun.Yaşadığınız kutsal halin kıymetini bilin ve şükredin.Allahın emrettiği ilimden ayrılmayın.
Okuduğunuz için çok teşekkür ediyorum.