Menis21 zeynepbaglik Doğum izinize ayrildiginizda (bu her iş verende farklı) iş yeriniz 4 aylik dogum izninizde maas vermeyebilir devletin verdigi dogum parasini aliyorsunuz ilk iki ay ve son iki ay olmak uzere 2 kerette rapor parasi yatiriyor devlet toplu olarak bununda aldiginiz maasa gore degisiyor tutari...yada maas almaya devam ediyorsunuz devletin verdigi rapor parasini is yerinize veriyorsunuz bu anlasmaniza bagli sizin sirketiniz nasil bir prosedür uyguluyor bunu muhasabecinizle konusabilirsiniz .toplamda 56 gunluk olan dogum izniniz bittikten sonra doktorunuz size 15 15 ayri ayri olmak uzere 1 ay daha rapor verebilir yada yillik izinlerinizi kullansbilirsiniz .bu durumlarda sigortanız devam eder.her calisan annenin 6 aylik ücretsiz izin hakkı var bunu kullanmak isterseniz sigorta ve maaş yada rapor parası gibi birşey olmuyor girdi cıktı gibi i 6 aylık izin dönüsunuzde isini ze devam ediyorsunuz
esmaynyl zeynepbaglik yok maaş alıyorsunuz 4 ay boyunca . Aldığınız maaş üzerinden brütün 3/2 sini alabilirsiniz
Ebrukuzey zeynepbaglik yıllık izniniz var sa o şekilde kullanın bende 35 den sonra 2 hafta yıllık izine ayrıldım 37. Hafta da rapor aldım 😊
Daphne Slm Öyle bir zorunluluk yok bildiğim kadarıyla 32 de çalışır raporu aldıktan sonra 1 gün bile rapor alınsa izne çıkılmış sayılıyor. Böylece doğum izni 32 den 37 ye kadar herhangi bir zamanda olabilir.
Ebrukuzey Daphne bende böyle biliyorum çünkü acil bir durum olabilir bunun zorunluluğu olması saçma olur mantık olarakta
Ggulecc Daphne 31. Haftada alınsa rapor sonrasında rapor bitimi de ya çalışırım yada Doğum iznine ayrılırım diye düşünüyorum sizce bi sıkıntı olur mu ?
Esraaktg3 Gulfem07 birşey soracağım şimdi ben SSK çalışanıyım 10 aydır ne zaman izine ayrılmam gerekiyor parayı kaç gün içinde alabiliyoruz
AnlatmayaGerekYok zeynepbaglik 32.haftamda izne ayrıldım sağlık sorunlarım vardı. Bebeğimi de 41.haftamda doğurdum. Kimi işveren senin maaşını düzenli olarak yatırır sen sgkdan yatan parayı alır şirkete götürürsün kimisi de senin maaşını keser sen sgkdan para alırsın. Benim maaşımı kestiler. 13 martta izne ayrıldım ve 15 mayısta doğum yapmama rağmen elime para 28 haziranda geçti. Yani 4 ay hiç maaş almadım. He aldığım parada 6bin lira yani benim 4 aylık toplam maaşımdan az. İznim yarın sona eriyor insan kaynaklarını aradım dönüş bekliyorum yıllık izin süt izni ve ücretsiz izin haklarımı da kullanmak istediğimi belirttim bakalım ne olacak
AnlatmayaGerekYok Esraaktg3 ben şirkete götürmedim raporumu. Doktor yazdı asistanı da biz onu sgkya gönderiyoruz dedi ben de ne olur ne olmaz diye aradım şirketi. Bize sgkdan geldi raporun dediler
Ayserhnckn Sedahatun öğretmenlerin durumu sanırım biraz farklı oluyor sanırım ama brütten hesaplanır özelde çalışıyorsanız
Limonata Slm hayır yanlış yönlendirme yapmayın lütfen😊 ben 32.haftamda çalışır aldım 35.haftamda raporumu bozdurup çalışamaza çevirdim şuan dogum iznimdeyim 😊
Ceyk zeynepbaglik doğum izni dediğiniz analık durumundan dolayı aldığınız iş göremezlik rapordur. Bu yüzden sgknız yatmaz işveren de maaş ödemesi yapmak zorunda değildir. Raporunuz bitince sgk ödemenizi yapar
Haticefenerdemir Peki şimdi ben 32 de izne ayrıldım hani 8 haftam varya doğuma kadar onu sgk ödüyor orda tamam. Peki 40 da değilde 38 de doğum olursa kalan 2 haftayı ödemiyor mu sgk onda takıldım. İlk doğumum tam 40 da olduğu için problem yaşamadım ama bunda ya erken olursa diye düşünmüyo değilim
SemaAsya Haticefenerdemir iki parçada ödüyor ya ücreti. Bir izne çıktıktan doğuma kadar olan bir de doğumdan geri işe başlayana kadar. 37 de çıktın 40 da doğurdun 3 haftalık ücret alırsın. geriye 13 hafta kalır onu da işe başlayınca alırsın.
Menis21 Haticefenerdemir Evet ödüyor toplam 4 aylık yani 56 gün olarak veriyor onlar rapor parası alacaksiniz
Yelss Bir soru da benden. Şu an çalışır raporumla çalışıyorum ve 31 temmuz son çalışma tarihim görünüyor. Fakat benim bu tarihler arasında 22 temmuz 26 temmuz arasi yıllık izin kullanmam da bir problem olur mu ?
SemaAsya Yelss yoo neden sorun olsun ki hala çalışıyor görünüyorsunuz o tarihlerde. İstediğiniz gibi yıllık izin kullanabilirisniz.
Ebrukuzey Yelss ben kullandım olmaz bence, 21 Mayıs da çalışabilir raporu almıştım, 15 Haziran dam 25 Haziran’a kadar da yıllık izin kullandım 25 Haziran da da çalışamaz raporu almıştım zorunlu
Haticefenerdemir SemaAsya hayır ama bak şunu soruyorum. 32 de ayrıldım izne ben. 8 hafta sonra doğum olcak diyelim. Yani 40. Haftada. O hafta parasını devlet ödüyo. E ben 40 da değilde 38 de doğum yaptım diyelim 2 haftamı ödemrz mi. Çünkü doğumdan sonra 8 haftalık rapor alabiliyorsun sadece.
SemaAsya Haticefenerdemir Tamam işte aynı şeyi söylüyorum bende :) 32 de ayrıldın 38 de doğum yaptın geriye ne kadar iznin kalıyor toplam hafta olarak? 10 hafta. Kalan 10 haftanın ücretini de işe başladığında alıyorsun. ister 32 de ayrıl 33 de doğum yap. bir haftayı ayrı alırsın geriye kalan 15 haftayı da ayrı. Sonuçta mantık şu; doğum iznine ayrıldıktan sonra ve doğuma kadar olan günde paranı bir alırsın. doğum yaptıktan ve işe başladıktan sonraki kalan izin paranı da işe başlayınca alırsın.
Haticefenerdemir SemaAsya hııı anladım tamam o zaman 🤣2 hafta güme gitmez yani 🙈36+5 deyiz sanki erken gelcek gibi. Ben gdlsin istiyorum ama para boşa gitcrkse 40ı doldursun diyorum eşime🤭teşekkürler