bireylulmeselesi Yakın zamanda 34 kg vermiş birisi olarak , yeterli besleniğ fazla kilo almamak için 3 ana 3 ara ögün şeklinde beslenmenizi öneririm. Aslında kilosu normal olarak hamile kalan anneler ilk 4ay kilo almazsa çok iyi oluyor. Ben şuan 3 aylığım hiç kg almadım. 62 kg falanım. Zten 4. aydan sonra bebeğinde saglıgı için kilo alacagız.
Önerim beyaz ekmek yerine esmer ekmdk tüketin, çavdar, tam bugday, kepekli olabilir. Her ana ögünde 2şer dilim yeseniz yeterli.
Birazcık kızartma , patates , hamurişi ve şekerrli içecekleri hayatınızda çıkarmanız lazım. Yada kısın bırazcık. Haftanın bir günü yiyin mesela. Tavuk , balık ,et yerken yanında bol salata mümkünse ekmeksiz. Bakliyat tarzı (fasulye , barbunya gibi) yanında da salata yemenizini öneririm.
Sebze yemeklerinin yanında yogurt tüketin koca bir kase..
Çok ölçü vermek istemiyorum ama şuan ben bu kiloda 5 ,6 kaşık sebze yemeği yiyorum, yanında yogurt mesela. Sebze yemeğiyle ekmek yerim.
Tavuk yersem iki baget ile tıka basa doyarım yanında salata. Gibi gibi..
Ara öginlerde meyve tercih ediyorum yada kuruyemiş , ceviz, fındık ve badem.
Meyveleri bir ortaboy elma büyüklüğünde yiyorum. Bu arada diyetisyen eşliğinde zayıfladım. Yani biraz saglıklı beslenmeyi öğrendim şükür😋 önceden çok kiloluydum.