Çok şükür bende doğurdum🙏🏼 Benim doğum belirtim nişanımın gelmesiyle başladı. Cumartesi nişanım geldi ve 4 gün boyunca da gelmeye devam etti. Salı akşamı doktorumla görüştüm nstye bağlanıp açıklık muayenesi olmamı istedi. Nstde 20 dkda sancı görünüyordu fakat ben hissetmiyordum 🤷🏻‍♀️ Açıklığım 1 cmdi ve rahim ağzım yumuşamaya bağlamıştı. Eve geldim gece saat 2 gibi belimden sancı girmeye başladı. İlk sancılar çok şiddetli olmuyor korkmayın yürüyüş yaparak eğilip kalkarak karşıladım sancıları. Saat 4 gibi bir akıntı geldi 3 kere tutamadım suyum sandım direkt hastaneye gittik. Nstde sancı çıkmadı açıklık 1.5 cmdi. Doktorumla görüşüp suni sancıya karar verdik. 3 saat suni sancı aldım. 9.30 gibi açıklığım 2 cmdi. Suni sancı etkisini fazlasıyla göstermeye başlamıştı. Çok yorulduğum için suni sancıyı çıkarttık ve bu şekilde açılmamın olmasını bekledik. Artık kendi doğum sancılarım gelmeye başlamıştı. Dayanılmayacak bir sancı değil. Benim doğum yaptığım hastanede sancını kendi odanda çekiyorsun bence bu bir avantaj çünkü sevdiğin insanlar yanında ve senin kafanı dağıtmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Saat 12.30 gibi doktorum tekrar geldi açıklık muayenesi için yine 2 cm. Sancılar çok şiddetlenmişti. 11 saattir sancı çektiğim için yorulmuştum. Açıklığım saatlerdir aynı olduğu için daha fazla dayanamadım ve sezaryen olmak istedim. Belim spinal anesteziye müsait olmadığı için genel anesteziyle doğum yaptım. 13.14te dünyaya geldi miniğim 💙 Ben uyandığımda saat 14.30du. Anestezi uzmanı çok iyiymiş çünkü uyanırken hiç zorlanmadım. Odama geldiğimde hemen oğlumu getirdiler yanıma koydular. O kadar güzel bir duygu ki 😇 Yanakları sıcacık ve yumuşacıktı. Teni tenime değince bütün acılarım gitti. Normal doğum yapmayı çok istedim fakat olmayınca olmuyor🤷🏻‍♀️ Rabbim hepinizi bir avazda kurtarsın, evlatlarınız da çok sağlıklı olsun inşallah 🤲🏻

Merhaba öncelikle hayırlı olsun spinal için bel uygun değilmiş demişsiniz ya neden olduğunu söyledilermi

ayten2512 öncelikle geçmiş olsun Allah analı babalı büyütsün. Spinal sezeryan için belim uygun değildi demişsiniz neye göre doktor karar veriyor ben onu çok merak ediyorumda

Betul3535 teşekkür ederim canım. Anestezi doktoru belime baktı bel rahatsızlığımın olup olmadığını sordu yok dedim emin misin dedi evet dedim bel yapın spinal için uygun değil dedi. Normal elle muayene yaptı.

ayseturk teşekkür ederim canım. Elle muayene etti başka bir şey yapmadı 3 dk sürdü muayene. Bir noktaya bastırdı hemen anladı zaten.