Selam anneler
Aralık ayında yapılan kan testinde kan değerlerim aşırı düşüktü ve böyle giderse kan nakli yapılacaktı 6 değere kadar düşmüştü. Bugün kan testi verdim 12 🤔 doktorum bile şaşırdı ne yaptın diye Demir ilacı vermişti kullanamadım mide bulantısı yaptı bende hafta da iki kere kuru fasulye , 2 kere yeşil mercimek , her gün bir bardak süt ve hap kemik haşladım bir patates bir havuç hep onu yedim bol yoğurtlu ıspanak yedim veee
Allah’a şükür kan nakline gerek kalmadan düzeldim size de belki haydası olur 😘
Demir eksikliği ve kansızlık için tavsiye
Benim kanım değil ama Ferritin yanı Demir düşüklüğü var. 1 aylık Demir hapından sonra 8.7 den 20 ye yükselmiş. Ama hala saçlarım çok dökülüyor
Esesli benim de çok dşüktü yeşil mercimegi haşlayıp yoğurtla yiyorum ama dogum dan 6 ay sonra falan anca bitiyor saç dökülmeleri
KubraatMacit denerim teşekkür ederim
Bende de var ama kan değil hemogram düşüklüğü 8 idi damardan serumla takviye aldım bir ayda 3 defa bayıldım baş dönmelerim oldu ferro sanol kullandım 2.5 ay ama ishal oldum hiç faydası olmadı hatta 10 olan kan 8 e düştü. Umarım serum ise yarar takviye gıda ise yaramadi dalak ciğer kan üzümü pekmez mercimek hepsini de yedim
BebegimiBeklerkenN dalak sakatat olduğu için hamilelikte faydalı olur mu bilemedim de normalde çok faydalı ama
Edirefp Demir eksikliği için bir arkadaşıma doktor Demir kaynat iç demişti netten araştır nasıl olduğunu tam hatırlamıyorum ama düzeldi gözlerinin altı mosmordu hep onunda
Esesli ilacınızın adı ne acaba?
Esesli ilaç kapsül şeklinde miydi
Hellimpeyniri Gyno Ferro sanal
KubraatMacit gecmis ...darisu bana ve hrkese...ancak yanlisiniz da var.ispanak yoğurt ile tuketildiginde bir anlam ifade etmiyor.kansizlik problemi olanlar sut ve sut ürünleri ile demir agirlikli beslenme zamanlari arasina en az 2 saat koyması gerekiyor.ispanak yesil mercimek bunları portakal suyula tuketmek gerekiyormus.beslenmede yapılan en büyük yanlis...
KubraatMacit evet hatta içinde minnacık beyaz bi hap var. Eşime diyorum aynı bizim vitamin (Bebek yani). Kapsülü kesesi içindeki beyaz hap bebeğin kendisi
KubraatMacit guzel tavsiye ama hiç birini yiyemiyorum ya maşallah siz nasıl yediniz ?
Lokumum bilmiyordum gerçi doktorda böyle devam et dedi 🤔 kansızlık gerçekten zor 18 yaşından beri 4 ayda bir kan bağışı yapıyordum kan değerim 18 di bir tane dogum yapınca Pert olduk 😂
KubraatMacit gaz sorunu yaşamadın mı🙄🙄ben baklagil çok severim ama yediğim zaman gaz yapıyor ve mahvoluyorum.
Sonay Zorlaya zorlaya. Sonunda yemeye başladım normalde pek bakliyat sevmiyordum ama bebek olunca onun için katlanıyorsun şimdi seve seve yiyorum alıştım herhalde ama. Hamur işi ve şeker kullanmıyorum
- Düzenlendi
Kezu17 gaz için her akşam bir bardak tane kimyonlu kaynamış sudA 5 dk bekletip içiyorum gaz sorunu olmuyor bana iyi geldi
KubraatMacit bende tiksirim diye yemiyorum maşşallah size ya benimde düşük kanım ama ilaçla idare ediyorum bunada şükür 😐