Meraba anneler. Ben 28. Haftada erken doğum riski sebebi ike hastanede yattım. Hem progestan fitil hemde iğne kullandım 33. Haftama kadar. Şuan 35+3 deyim. Muhtemel doğumum 18 harizan dedi doktorum. Sizce gecikirmi ilaç kullandığım için. Yada daha erken olurmu. Varmı kullanan yada yaşayan. Kafamda deli sorular.. 🤔

Cakirgulsum65 bende kullanıyorum 30 haftadan beri şuan 34 haftalığım ne zaman bıraktırcak bilmiyorum bende merak ediyorum doğumu geciktirir mi diye

Cakirgulsum65 hayır canım progestan doğuma etki etmez yani gecikme konusunda sadece erken doğum ya da düşük riski gibi durumlarda vücut bu hormonu az üretiyor bu sebeple hormon takviyesi olarak veriliyor

bilnazo68o erken gelmesin diye verdi zaten 2 gün yattım hastanede hatta ciğer geliştirici iğnede yaptırdık.

Neseozkan o an hiç aklımada gelmedi doktora sormak. Şimdi bunun içinde aranmazki doktor. :) artık haftaya kontrolde sorcam.

bilnazo68o 28. Hafta erken doğum oluyo canım. Bebeğin çiğerleri gelişmemişti sıkıntılı bi hafta yani. O yğzden yatırttı doktor.

Cakirgulsum65 Ben kanama yüzünden 19. Haftamda progestan kullanmaya başladım daha sonra 28. Haftamda kanama hala devam ettiği ve kasılmaların başladığı için progynex iğnesine de başladım. Doktorum 36. Haftamda iğneyi 37. Haftamda da progestanı bıraktırdı. Şuan 37+4 günlüğüz merakla bekliyorum oğlumun ne zaman geleceğini 😍

Aysgl1997 sorun şu ki doktoruma sormadım gecikirmi diye. Ama muhtemel doğum tarihini söylediğine göre sıkıntı çıkmaz herhalde 😂

Cakirgulsum65 bende 30. Haftadan 35 e kadar kullandım canım şimdi 37+2 yim açılma sancı yok bakalım gelir inşallah kendiliğinden 🙈

Cakirgulsum65 ben 4. Haftamdan beri kullanıyorum. Sabah akşam 200 mg olarak. Doktorum bebeği korumasın için verdiğini söyledi. Yani erken doğum düşük riski olmasın diye. Erkenden gelmesin diye. Etkisi olmasa erken doğuma veya düşüğe vermezdi ilacı canım hiç sıkma canını desemde düşünürsün. Allah büyüktür ☺️🙏🏻