Hhaazrgn benim 2 li taramada down sendromu riski çıktı Okan hoca yada Mekin hocaya gitmeyi düşünüyorum detaylı ultrason için ama karar veremedim ☹️

ayse__ yok degil doktor tavsiyesi hatta sehir hastanesine gidecekseniz hiç gitme demişti

Ncyck ikiside cok iyi ben okan hocanın hastasıyım cok ilgili ve cok iyi bi doktor mekin hocaya da bi arkadas gitti hangisine istersen ama ben mekin hocayı hiç görmedim duyduguma göre cok iyiymiş randevuda zor alınıyomus zaman gecmeden git istersen

Ncyck cok gecmiş olsun bu arada su almayı öneriyolar ama bence 3 lü test falanda yaptırın cünkü su aldırmak tehlikeli

Hhaazrgn teşekkür ederim ultrasonda anormal bir durum gözükmüyor dedi doktorum ense kalınlığı 1.7 mm normal burun kemiği de var dedi ama 2 li tarama sonucu kan degerlerimde böyle çıktı Okan hocada riske atıyormuş birde olumsuz birşey söylerse diye korkuyorum

Hhaazrgn birde doktorum bu randevuda 3 lü test istemicem dedi. Öyle bir durum varsada ben aldırmayı düşünmüyorum dedim doktorum da o zaman hiç kurcalama dedi kan alınıp yurt dışında kromozom sayımı falan oluyormuş. 2bin 3 bin TL civarındaymış ücretleri. Bnde yaptırmadım. 20 haftada detaylı için tıpa gitmemi önerdi.

Ncyck ben ayrıntılıya mekin hocaya gittim 19. Haftada gitmiştim melin hoca uzman bi perinatolog hatta amerikada bu dal üzerine master yaptı benim ikilidede yaştan dolayı down sendromu riski yüksek çıkmıştı mekin hoca %99.9 down sendromlu değil dedi tabi bu Allah'ın takdiri öyle yada değil Rabbim bilir onlar istatistiksel konuşuyorlar ama mekin hocayı kesinlikle tavsiye ederim randevu alman gerekiyor hastası çok yoğun bilgin olsun

Ncyck okan hoca öyledir malesef birşey varsa yada şüpheleniyorsa direk söyler hiç yumuşatmaz mekin hocayı tavaiye etttiğimi yazmıştım ancak okan hocaya gideceksende buna hazırlıklı ol derim

Calimeros evet bu yüzden Mekin hocaya gitmeyi düşünüyorum bende o zaman randevumuzu erken alalım biz

5 ay sonra
          Kızlar 20 haftalığız bizde bana 29 Kasıma detaylı ultroson için randevu verdiler şehir hastanesine doktor olarak hüseyin ılgına gidiyorum daha iyi olduğunu düşündüğünüz doktır varsa geçebilirim elbette şehşr hastanesine de ücret yatırıcak mıyız randevu verirken söylemediler birde iyi değilse tıpa veya özele gidiym aklım karıştı ben 2/3/4lü tüm taramaları yaptırdım ama bilmem kaç binde bşr böyle düşük ihtimallerle konuştular ama hiç yapmayalım gerek yok demedi hepsinide yaptı neden acaba
            Mam32 ben Elif hanıma gidiyordum çok memnunun hala gidiyorum hatta doğumumda nöbetçiymiş kendisi yaptırdı ben sadece 2 Li test yaptırdım risk çıkmayınca gerek görmedi gerisine şeker yüklemesi ve detaylı usg yi de yaptırdım doktoruna güven bence yapılması gerektiği için yaptırıyorlar birşey olduğu için değil
            2 yıl sonra

mrb Mekin hoca ya randevum var yarın için 21 haftamdayım ilk defa muayene ye gidiyorum Isparta da yeniyim. İlk gittiğimiz de detaylı ultrason yapıyor mu gün mü veriyor yoksa